fbpx
logo
Szukaj
open close

Zupa czosnkowo-jaglana

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-26
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Zupa czosnkowo-jaglana

Przygotowanie

  • Orzechy moczymy w wodzie (najlepiej przez całą noc – około 8 godzin)
  • Czosnek obieramy i siekamy
  • Obieramy ziemniaki i kroimy je w kostkę
  • Kaszę jaglaną przepłukujemy i sparzamy
  • W garnku zagotowujemy bulion i dodajemy kaszę
  • Po chwili dorzucamy ziemniaki
  • Gotujemy do miękkości
  • Wrzucamy czosnek
  • Gotujemy jeszcze przez 5 minut
  • Dodajemy odsączone orzechy
  • Miksujemy na gładki krem
  • Doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem
  • Podajemy z dodatkiem natki pietruszki

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion mięsny (1500 ml)
  • Ziemniak (150 g)
  • Czosnek (100 g)
  • Orzech nerkowca (40 g)
  • Kasza jaglana (40 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (24 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Majeranek suszony (1 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Miska, Nóż, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Zupa czosnkowa na rosole

W garnku rozgrzewamy olej kokosowy Czosnek z cebulą obieramy i kroimy w kostkę Dodajemy do garnka Smażymy chwilę tak, by (…)

WIĘCEJ >

Zupa czosnkowa

Czosnek i cebulę obieramy Kroimy cebulę i czosnek tak jak umiemy Bierzemy garnek, roztapiamy w nim masło klarowane Wrzucamy cebulę (…)

WIĘCEJ >