fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa czosnkowo-jaglana

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-26
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Zupa czosnkowo-jaglana

Przygotowanie

  • Orzechy moczymy w wodzie (najlepiej przez całą noc – około 8 godzin)
  • Czosnek obieramy i siekamy
  • Obieramy ziemniaki i kroimy je w kostkę
  • Kaszę jaglaną przepłukujemy i sparzamy
  • W garnku zagotowujemy bulion i dodajemy kaszę
  • Po chwili dorzucamy ziemniaki
  • Gotujemy do miękkości
  • Wrzucamy czosnek
  • Gotujemy jeszcze przez 5 minut
  • Dodajemy odsączone orzechy
  • Miksujemy na gładki krem
  • Doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem
  • Podajemy z dodatkiem natki pietruszki

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion mięsny (1500 ml)
  • Ziemniak (150 g)
  • Czosnek (świeży) (100 g)
  • Orzech nerkowca (40 g)
  • Kasza jaglana (40 g)
  • Natka pietruszki (świeża) (24 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Majeranek suszony (1 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Miska, Nóż, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Gryczanka z cynamonem i kardamonem

Kaszę gryczaną w gotujemy do miękkości w małej ilości wody W rondelku podgrzewamy mleko kokosowe Dodajemy przyprawy: cynamon, kurkumę, kardamon i sól, mieszamy Zdejmujemy z kuchenki i cały czas mieszając dodajemy siemię lniane i żółtka…

WIĘCEJ >

Zupa szpinakowa z jajem (wegetariańska)

Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Rozgrzewamy w garnku tłuszcz Wrzucamy cebulę i czosnek i zasmażamy 2-3 min Dodajemy szpinak, dusimy 5 min Lekko solimy i pieprzymy Trzemy na tarce gałkę muszkatołową, tak…

WIĘCEJ >

Twarożek z pestek dyni

Pestki dyni wsypujemy do miski, zalewamy zimną wodą i moczymy przez ok. 8 godz. Po tym czasie pestki dyni odcedzamy i przenosimy do osobnej miski Dodajemy pozostałe składniki (poza cykorią) i blendujemy przez ok. 3-4…

WIĘCEJ >

Sałatka z rukoli, pomidorów i cebuli

Pomidora kroimy w cząstki Ogórka kroimy w pół plastry Cebulę obieramy i kroimy w krążki Ser kroimy w kostkę Wszystkie składniki wrzucamy do miski i polewamy tłuszczem

WIĘCEJ >