fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa czosnkowa na rosole

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd658ce3b-0e9a-4ab2-82f2-de8fe4e8d2cf

Zupa czosnkowa na rosole

Przygotowanie

  • W garnku rozgrzewamy olej kokosowy
  • Czosnek z cebulą obieramy i kroimy w kostkę
  • Dodajemy do garnka
  • Smażymy chwilę tak, by się lekko przyrumieniły
  • Zalewamy rosołem i miksujemy blenderem na gładki krem
  • Doprawiamy solą
  • Przed podaniem posypujemy szczypiorkiem

Rady dietetyka

1 porcja zupy to około 250-300 ml.

Uwagi

W powiązanych przepisach znajdziesz inne, równie smaczne propozycje zup.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 3 ząbki świeżego czosnku (15 g)
  • 1 cebula (200 g)
  • 1 łyżeczka szczypta szczypiorku (3 g)
  • 1 łyżka oleju kokosowego (25 g)
  • 400 ml rosołu
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Nóż
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pieczone warzywa 2

Wszystkie warzywa myjemy i kroimy na kawałki Brokuł dzielimy na różyczki Wszystko wkładamy do naczynia żaroodpornego Dodajemy przyprawy, opcjonalnie tłuszcz i dokładnie mieszamy Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 40 minut

WIĘCEJ >

Truskawki

Truskawki umyć pod bieżącą wodą Zostawić chwilę na sicie, żeby woda odciekła

WIĘCEJ >

Szpinak z cytrusową nutą

Rozgrzewamy oliwę na patelni Dodajemy szpinak, solimy Smażymy 4 minuty, zdejmujemy z ognia Wyciskamy sok z cytryny, dodajemy do szpinaku, mieszamy

WIĘCEJ >

Jajka w szynce na sałacie

Kapustę pekińską kroimy cienko nożem w paski Sałatę rwiemy w palcach Pomidora kroimy w cząstki Ogórka kroimy w plastry a następnie na pół plastry Marchewkę obieramy i trzemy na tarce na grubych oczkach Sałatę, kapustę…

WIĘCEJ >