fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa czosnkowa na rosole

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd658ce3b-0e9a-4ab2-82f2-de8fe4e8d2cf

Zupa czosnkowa na rosole

Przygotowanie

  • W garnku rozgrzewamy olej kokosowy
  • Czosnek z cebulą obieramy i kroimy w kostkę
  • Dodajemy do garnka
  • Smażymy chwilę tak, by się lekko przyrumieniły
  • Zalewamy rosołem i miksujemy blenderem na gładki krem
  • Doprawiamy solą
  • Przed podaniem posypujemy szczypiorkiem

Rady dietetyka

1 porcja zupy to około 250-300 ml.

Uwagi

W powiązanych przepisach znajdziesz inne, równie smaczne propozycje zup.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 3 ząbki świeżego czosnku (15 g)
  • 1 cebula (200 g)
  • 1 łyżeczka szczypta szczypiorku (3 g)
  • 1 łyżka oleju kokosowego (25 g)
  • 400 ml rosołu
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Nóż
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Komosanka z mlekiem kokosowym

Komosę ryżową zagotowujemy w małej ilości mleka (jeśli płyn odparuje, to można dolać wody) Odstawiamy na 10 minut, po czym jemy

WIĘCEJ >

Grasica z grillowanymi warzywami

Grasica Do garnka wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia Przygotowujemy miskę z zimną wodą Wrzucamy grasicę do wrzątku Mieszamy i na bardzo małym ogniu gotujemy 2 minuty Przekładamy sparzoną grasicę do miski z zimną wodą…

WIĘCEJ >

Budyń jaglany

Kaszę jaglaną przepłukujemy na sicie pod strumieniem ciepłej wody Przenosimy do rondelka, wlewamy mleko, przykrywamy i zagotowujemy Zmniejszamy ogień i gotujemy pod przykryciem przez około 15 minut do momentu aż kasza wchłonie cały płyn i…

WIĘCEJ >

Krem z dyni z okrasą z boczku

Dynię obieramy, usuwamy pestki i kroimy w kostkę Por kroimy w plastry Boczek kroimy w drobną kostkę W garnku rozgrzewamy łyżkę smalcu Dodajemy pora i podsmażamy 2-3 min Dodajemy dynię i podsmażamy 3-4 min Zalewamy…

WIĘCEJ >