fbpx
logo
Szukaj
open close

Zupa czosnkowa na rosole

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd658ce3b-0e9a-4ab2-82f2-de8fe4e8d2cf
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Zupa czosnkowa na rosole

Przygotowanie

  • W garnku rozgrzewamy olej kokosowy
  • Czosnek z cebulą obieramy i kroimy w kostkę
  • Dodajemy do garnka
  • Smażymy chwilę tak, by się lekko przyrumieniły
  • Zalewamy rosołem i miksujemy blenderem na gładki krem
  • Doprawiamy solą
  • Przed podaniem posypujemy szczypiorkiem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twoje aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Bulion mięsny (400 ml)
  • Cebula (105 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
  • Czosnek (15 g)
  • Szczypiorek (5 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Rosół – bulion mięsny

Korpus i wołowinę wrzucić do garnka Zalać ZIMNĄ wodą do wysokości połowy garnka Cebulę i czosnek, razem z łupinami pokroić na 4 części (…)

WIĘCEJ >

Zupa cebulowa

Cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce lub piórka W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę Zasmażamy 5 minut na średnim ogniu (…)

WIĘCEJ >

Zupa jarzynowa

Marchew i pietruszkę obrać i pokroić w kostkę lub zapałkę Cebulę obrać i pokroić w kostkę Por przekroić wzdłuż na (…)

WIĘCEJ >