fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa czosnkowa na rosole

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd658ce3b-0e9a-4ab2-82f2-de8fe4e8d2cf
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Zupa czosnkowa na rosole

Przygotowanie

  • W garnku rozgrzewamy olej kokosowy
  • Czosnek z cebulą obieramy i kroimy w kostkę
  • Dodajemy do garnka
  • Smażymy chwilę tak, by się lekko przyrumieniły
  • Zalewamy rosołem i miksujemy blenderem na gładki krem
  • Doprawiamy solą
  • Przed podaniem posypujemy szczypiorkiem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twoje aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Bulion mięsny (400 ml)
  • Cebula (świeża) (105 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
  • Czosnek (świeży) (15 g)
  • Szczypiorek (5 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kokosowe tartaletki z musem dyniowym i bananowym

Tartaletki: Daktyle wsypujemy do pojemnika, w którym będziemy je blendować  Zalewamy wrzątkiem, żeby je zakryło Przykrywamy pokrywką, odstawiamy na 5 minut Miksujemy (razem z wodą)  Zmiksowane daktyle mieszamy z wiórkami i łojem  Powinna nam wyjść…

WIĘCEJ >

Zupa buraczkowa

Wlewamy bulion do garnka Dodajemy obrane i pokrojone w kostkę warzywa Doprowadzamy do wrzenia Gotujemy około 30 minut Doprawiamy do smaku ulubionymi przyprawami

WIĘCEJ >

Zupa z „gołąbkami”

Do garnka wlewamy wodę, dodajemy przyprawy i zagotowujemy Kapustę drobno siekamy w paski, dodajemy do wrzącej wody i gotujemy przez ok. 10 minut Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę…

WIĘCEJ >

Tatar z dorsza

Z ryby należy zdjąć skórę, położyć filet na desce skórą w dół, ostrym cienkim nożem naciąć delikatnie między skórą a mięsem i prowadząc nóż poziomo na desce – można skórę odcinać po kawałku; można również…

WIĘCEJ >