Zupa czosnkowa na rosole
Zupa czosnkowa na rosole
Przygotowanie
- W garnku rozgrzewamy olej kokosowy
- Czosnek z cebulą obieramy i kroimy w kostkę
- Dodajemy do garnka
- Smażymy chwilę tak, by się lekko przyrumieniły
- Zalewamy rosołem i miksujemy blenderem na gładki krem
- Doprawiamy solą
- Przed podaniem posypujemy szczypiorkiem
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twoje aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Bulion mięsny (400 ml)
- Cebula (świeża) (105 g)
- Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
- Czosnek (świeży) (15 g)
- Szczypiorek (5 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Kokosowe tartaletki z musem dyniowym i bananowym
Tartaletki: Daktyle wsypujemy do pojemnika, w którym będziemy je blendować Zalewamy wrzątkiem, żeby je zakryło Przykrywamy pokrywką, odstawiamy na 5 minut Miksujemy (razem z wodą) Zmiksowane daktyle mieszamy z wiórkami i łojem Powinna nam wyjść…
WIĘCEJ >Zupa buraczkowa
Wlewamy bulion do garnka Dodajemy obrane i pokrojone w kostkę warzywa Doprowadzamy do wrzenia Gotujemy około 30 minut Doprawiamy do smaku ulubionymi przyprawami
WIĘCEJ >Zupa z „gołąbkami”
Do garnka wlewamy wodę, dodajemy przyprawy i zagotowujemy Kapustę drobno siekamy w paski, dodajemy do wrzącej wody i gotujemy przez ok. 10 minut Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę…
WIĘCEJ >Tatar z dorsza
Z ryby należy zdjąć skórę, położyć filet na desce skórą w dół, ostrym cienkim nożem naciąć delikatnie między skórą a mięsem i prowadząc nóż poziomo na desce – można skórę odcinać po kawałku; można również…
WIĘCEJ >