Zupa czosnkowa na rosole
Zupa czosnkowa na rosole
Przygotowanie
- W garnku rozgrzewamy olej kokosowy
- Czosnek z cebulą obieramy i kroimy w kostkę
- Dodajemy do garnka
- Smażymy chwilę tak, by się lekko przyrumieniły
- Zalewamy rosołem i miksujemy blenderem na gładki krem
- Doprawiamy solą
- Przed podaniem posypujemy szczypiorkiem
Rady dietetyka
1 porcja zupy to około 250-300 ml.
Uwagi
W powiązanych przepisach znajdziesz inne, równie smaczne propozycje zup.
Autor
Lista składników
- 3 ząbki świeżego czosnku (15 g)
- 1 cebula (200 g)
- 1 łyżeczka szczypta szczypiorku (3 g)
- 1 łyżka oleju kokosowego (25 g)
- 400 ml rosołu
- Sól kłodawska (3 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Sałatka na ostro
Papryki kroimy w kostkę, pomidorki na połówki, a ostrą papryczkę bardzo drobno. W misce mieszamy rukolę z warzywami. Marakuje kroimy na pół i wyjmujemy łyżeczką miąższ. Sałatkę polewamy oliwą, miąższem z marakui i sokiem z…
WIĘCEJ >Chrzanowe purée z kalafiora z chipsami z jarmużu
Puree z kalafiora: Płuczemy kalafiora, dzielimy na mniejsze części i gotujemy w osolonej wodzie przez około 20 minut. Dokładnie odsączamy z wody. To bardzo ważna czynność, która zapewni odpowiednią gęstość puree. W garnku lub naczyniu…
WIĘCEJ >Pudding chia
Cukier rozpuszczamy w niewielkiej ilości podgrzanego mleka roślinnego. Następnie mieszamy dokładnie osłodzone mleko z pozostałymi składnikami i odstawiamy do lodówki do stężenia na kilka godzin a najlepiej na całą noc. Gotowy pudding podajemy z owocami….
WIĘCEJ >