logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa cebulowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz4-2-5

Zupa cebulowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz4-2-5

Przygotowanie

  • Cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce lub piórka
  • W garnku rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę
  • Zasmażamy 5 minut na średnim ogniu
  • Dodajemy wino
  • Dusimy 2-3 minuty
  • Zalewamy rosołem i gotujemy 5 minut

Rady dietetyka

Zupę możesz przygotować również bez wina. Wybierz bulion/rosół jako bazę taki jaki lubisz, zajrzyj do przepisów powiązanych.

Autor

Gość Ajwen
Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 4 cebule
  • 2 łyżki masła klarowanego
  • 50 ml białego wytrawnego wina
  • 1 litr rosołu
  • Sól, pieprz

Potrzebny sprzęt

Garnek
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Ryżanka Raffaello

Ryż gotujemy w większej ilości wody niż standardowo przez ok. 15 minut. Do gotującego się ryżu wsypujemy erytrol i wiórki (…)

WIĘCEJ >

Indyk z grzybami

Grzyby kroimy na małe kawałki, a indyka w kostkę. Na patelni rozgrzewamy masło i wrzucamy pokrojone borowiki i mięso. Podlewamy (…)

WIĘCEJ >

Jaja poszetowe na puree z dyni

Jajka poszetowe: Zagotować litr wody Wlać 50 ml octu i sól Zamieszać łyżką wrzątek Na wirującą wodę wybijać po kolei (…)

WIĘCEJ >

Spaghetti z warzyw z łososiem (z wywarem kostnym)

Łososia kroimy w paseczki Marchew, pietruszkę, cebulę, czosnek obrać Marchewkę, pietruszkę i cukinię pokroić wzdłuż na plastry i następnie każdy (…)

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl