Co to są mitochondria i co to takiego odżywianie na poziomie komórkowym? Dlaczego mitochondria są tak ważne dla naszego zdrowia? Obejrzyj film i sprawdź!
Wykład: Mitochondria. Odżywianie na poziomie komórkowym
- Mitochondria - budowa i funkcje.
- Co jest paliwem dla mitochondrium.
- Co osłabia mitochondrium i jakie są tego objawy.
- Najważniejsze składniki odżywiające mitochondrium.
- Rola kwasów tłuszczowych, witamin i składników mineralnych.
- Pozostałe ważne składniki: antyoksydanty, karnityna, koenzym Q10 i inne.
- Czynniki zaburzające odżywianie mitochondriów.
- Wpływ i rodzaje diet na odżywianie na poziomie komórkowym.
O autorze:
Alicja Brodowiak - dietetyk, właściciel Instytutu Dietetyki i Medycyny Naturalnej w Poznaniu. Absolwentka Politechniki Poznańskiej i Uniwersytetu Medycznego w Poznaniu. Od lat zajmuje się tematem dietetyki i wyprowadzaniem organizmu z chorób na podstawie diety. Ukończyła wiele kursów, min. w Cambridge Diagnostics, Vitaimmun. Specjalizuje się w nietolerancjach pokarmowych (wcześniej IgG-zależnych, obecnie IgG-zależnych i IgA-zależnych) oraz alergiach. Prowadzenie pacjentów opiera najczęściej na testach na alergie pokarmowe opóźnione i mikroflorę jelit oraz szeroki wywiad z pacjentem oraz współpracą z lekarzami.Jej liczne doświadczenia życiowe sprowadziły ją na drogę dietetyki i medycyny funkcjonalnej. W tym roku kończy roczny kurs Dietetyki według Medycyny Chińskiej. Jest założycielem Instytutu Dietetyki i Medycyny Naturalnej w Poznaniu. Na Konferencji Żywieniowej – Holistyczne odejście do człowieka opowie Wam o odżywianiu na poziomie komórkowym i jego wpływie na zdrowie.Autor

Gość Ajwen
Długość: 00:19:47
Trudność: Trudny
Autor
Gość Ajwen
Długość: 00:19:47
Trudność: Trudny
Długość: 00:19:47
Trudność: Trudny
Co to są mitochondria i co to takiego odżywianie na poziomie komórkowym? Dlaczego mitochondria są tak ważne dla naszego zdrowia? Obejrzyj film i sprawdź!
Wykład: Mitochondria. Odżywianie na poziomie komórkowym
- Mitochondria - budowa i funkcje.
- Co jest paliwem dla mitochondrium.
- Co osłabia mitochondrium i jakie są tego objawy.
- Najważniejsze składniki odżywiające mitochondrium.
- Rola kwasów tłuszczowych, witamin i składników mineralnych.
- Pozostałe ważne składniki: antyoksydanty, karnityna, koenzym Q10 i inne.
- Czynniki zaburzające odżywianie mitochondriów.
- Wpływ i rodzaje diet na odżywianie na poziomie komórkowym.
O autorze:
Alicja Brodowiak - dietetyk, właściciel Instytutu Dietetyki i Medycyny Naturalnej w Poznaniu. Absolwentka Politechniki Poznańskiej i Uniwersytetu Medycznego w Poznaniu. Od lat zajmuje się tematem dietetyki i wyprowadzaniem organizmu z chorób na podstawie diety. Ukończyła wiele kursów, min. w Cambridge Diagnostics, Vitaimmun. Specjalizuje się w nietolerancjach pokarmowych (wcześniej IgG-zależnych, obecnie IgG-zależnych i IgA-zależnych) oraz alergiach. Prowadzenie pacjentów opiera najczęściej na testach na alergie pokarmowe opóźnione i mikroflorę jelit oraz szeroki wywiad z pacjentem oraz współpracą z lekarzami.Jej liczne doświadczenia życiowe sprowadziły ją na drogę dietetyki i medycyny funkcjonalnej. W tym roku kończy roczny kurs Dietetyki według Medycyny Chińskiej. Jest założycielem Instytutu Dietetyki i Medycyny Naturalnej w Poznaniu. Na Konferencji Żywieniowej – Holistyczne odejście do człowieka opowie Wam o odżywianiu na poziomie komórkowym i jego wpływie na zdrowie.Tagi
Podobne tematy
Ciąża – Suplementy
Chcesz zobaczyć więcej? Ta treść premium jest dostępna za dodatkową opłatą. Wykup dostęp i zobacz całość!
WIĘCEJ >Potrawy z ryb i owoców morza
Chcesz zobaczyć więcej? Ta treść premium jest dostępna za dodatkową opłatą. Wykup dostęp i zobacz całość!
WIĘCEJ >Syntetyczna immunizacja i co dalej?
Chcesz zobaczyć więcej? Ta treść premium jest dostępna za dodatkową opłatą. Wykup dostęp i zobacz całość!
WIĘCEJ >Dieta – inne podejście
Chcesz zobaczyć więcej? Ta treść premium jest dostępna za dodatkową opłatą. Wykup dostęp i zobacz całość!
WIĘCEJ >