fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Wiosenna zupa z pokrzywy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2916b4d0-a0eb-4865-b28d-404f414cf9d8
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Wiosenna zupa z pokrzywy

Przygotowanie

  • Młode pędy pokrzywy dokładnie płuczemy, usuwamy nadmiar wody
  • Za pomocą nożyczek odcinamy liście wraz miękkimi częściami pokrzywy, twarde kawałki łodygi odrzucamy
  • Pokrojone warzywa wrzucamy do gotującego się rosołu
  • Dodajemy suszone grzyby rozdrabniając je w rękach
  • Gotujemy pod przykryciem przez 15-20 minut
  • Wrzucamy pociętą na małe kawałki pokrzywę, mieszamy i zdejmujemy z ognia

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Bulion mięsny (500 ml)
  • Cukinia zielona (150 g)
  • Marchew (świeża) (135 g)
  • Cebula (świeża) (105 g)
  • Pokrzywa (świeża) (50 g)
  • Borowik suszony (20 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż, Nożyczki, Obieraczka do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Czarny salceson, metka tatarska i marynowane buraki w occie balsamicznym i oliwie

Marynowane buraczki nakładamy na talerz Kroimy plastry salcesonu Wydzielamy metkę Mięso kładziemy obok buraków Buraki posypujemy skwarkami ze smalcu Marynowane buraki: Buraków warto od razu zrobić więcej, tak z 1-2 kg Dzień wcześniej dokładnie myjemy…

WIĘCEJ >

Wielkanocny mazurek z musem czekoladowym i bakaliami

Spód: Daktyle wkładamy do naczynia, w którym będziemy je blendować Zalewamy wrzątkiem, tak żeby je lekko przykryło Przykrywamy np. talerzykiem i czekamy 5 minut Podnosimy talerzyk, dodajemy olej kokosowy Miksujemy blenderem na gładką masę Dodajemy…

WIĘCEJ >

Sałatka z pestkami dyni

Płuczemy i osuszamy rukolę Myjemy pomidory i ogórka, a następnie kroimy Wrzucamy warzywa do miski Oliwę, ocet, musztardę,szczyptę soli i pieprzu umieszczamy w zamkniętym słoiku i wstrząsamy energicznie Warzywa w misce posypujemy pestkami dyni i…

WIĘCEJ >

Jabłko pieczone z owocami z sosem bananowo – kokosowym

Włączyć piekarnik na 190 stopni Z jabłka odcinamy wierzch od strony ogonka (tak z 0,5 cm grubości) Wydrążamy środek jabłka za pomocą łyżeczki, lub specjalnej kulkownicy do owoców Do wydrążonego jabłka włożyć owoce, dodać łyżkę…

WIĘCEJ >