Chrzanowa zupa krem
Chrzanowa zupa krem
Przygotowanie
- Warzywa korzeniowe myjemy, obieramy i kroimy w drobną kostkę
- Pokrojony świeży chrzan płuczemy w ciepłej wodzie, zmieniając ją trzy razy
- Pora kroimy w plastry, czosnek obieramy
- Wszystkie warzywa wrzucamy do garnka i zalewamy ciepłym bulionem
- Dodajemy przyprawy i gotujemy do miękkości
- Następnie dodajemy masło i mleko kokosowe, zmniejszamy ogień, gotujemy około 5 minut i miksujemy na gładki krem
- Próbujemy, jeśli zupa jest zbyt delikatna dodajemy 2-3 łyżki tartego chrzanu
- Dokładnie mieszamy
Autor
Lista składników
- 1 litr bulionu mięsnego
- 200 ml mleka kokosowego
- 2 pietruszki (160 g)
- 1 mały korzeń świeżego chrzanu (30 g)
- 1 mały seler (170 g)
- 1 por (140 g)
- 2 – 3 ząbki czosnku (15 g)
- Sól himalajska / kłodawska (3 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Skrzydełka musztardowe
Skrzydełka myjemy i układamy w misce Wszystkie składniki na marynatę mieszamy razem Wlewamy do miski ze skrzydełkami Odstawiamy na kilka godz. do lodówki Po czasie marynowania, nagrzewamy piekarnik do temp. 200 st. C Pieczemy skrzydełka…
WIĘCEJ >Czekoladki herbaciane
Pastę kokosową rozpuszczamy w garnuszku na najmniejszym ogniu, bardzo ostrożnie, aby nie przypalić. Mieszamy z zieloną herbatą i próbujemy. Jeżeli nie jest wystarczająco słodkie, dodajemy słodziło wedle upodobań. Przelewamy masę małą łyżeczką do foremki i…
WIĘCEJ >Kremowy, cynamonowy koktajl
W blenderze kielichowym umieszczamy mleko kokosowe, miód, cynamon i wanilię Miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji Przelewamy do dwóch szklanek Podajemy od razu
WIĘCEJ >Gulasz z serca wołowego
Serce kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu, wrzucamy mięso i smażymy 10 min Serce przekładamy do garnka i zalewamy wodą tyle żeby poziom wody był 2 centymetry wyższy nad serce Włączamy gaz pod…
WIĘCEJ >