fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Chrzanowa zupa krem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb6da347c-ac4f-42b4-868b-a0c7b1a2449c
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Chrzanowa zupa krem

Przygotowanie

  • Warzywa korzeniowe myjemy, obieramy i kroimy w drobną kostkę
  • Pokrojony świeży chrzan płuczemy w ciepłej wodzie, zmieniając ją trzy razy
  • Pora kroimy w plastry, czosnek obieramy
  • Wszystkie warzywa wrzucamy do garnka i zalewamy ciepłym bulionem
  • Dodajemy przyprawy i gotujemy do miękkości
  • Następnie dodajemy masło i mleko kokosowe, zmniejszamy ogień, gotujemy około 5 minut i miksujemy na gładki krem
  • Próbujemy, jeśli zupa jest zbyt delikatna dodajemy 2-3 łyżki tartego chrzanu
  • Dokładnie mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Bulion mięsny (1000 ml)
  • Mleko kokosowe (200 ml)
  • Seler korzeń (170 g)
  • Pietruszka korzeń (160 g)
  • Por (140 g)
  • Chrzan korzeń (30 g)
  • Czosnek (świeży) (15 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Miska, Nóż, Obieraczka do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kopytka żytnie z makiem

Ziemniaki obieramy i gotujemy w lekko osolonej wodzie a następnie jeszcze ciepłe ubijamy tłuczkiem i odstawiamy do ostygnięcia. Tłuczone ziemniaki uciskamy w garnku tłuczkiem lub łyżką, następnie wybieramy z garnka ¼ tej masy, a w…

WIĘCEJ >

Sałatka z kiszonego ogórka

Ogórki kroimy na pól i w półksiężyce Paprykę kroimy w paseczki lub kostkę Cebulę i jabłko kroimy w kostkę Koperek i natkę pietruszki drobno siekamy Wszystkie składniki wkładamy do miski Dodajemy zieleninę i oliwę Lekko…

WIĘCEJ >

Pasta z buraków

Buraki obrać, pokroić, ułożyć na blaszce razem z obranym czosnkiem, całymi ząbkami. Piec około 1,5 godziny (do miękkości). Po upieczeniu całość zmiksować i doprawić.

WIĘCEJ >

Kiszone buraki

Buraczki myjemy, odkrawamy korzonek i zgrubienie łodygi Bulwę kroimy na kawałki lub plastry i wrzucamy do naczynia do kiszenia (ceramiczny garnek, gliniany garnek lub duży słoik wcześniej wyparzony) Dodajemy ząbki czosnku obrane z łupiny i…

WIĘCEJ >