fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Chrzanowa zupa krem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb6da347c-ac4f-42b4-868b-a0c7b1a2449c
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Chrzanowa zupa krem

Przygotowanie

  • Warzywa korzeniowe myjemy, obieramy i kroimy w drobną kostkę
  • Pokrojony świeży chrzan płuczemy w ciepłej wodzie, zmieniając ją trzy razy
  • Pora kroimy w plastry, czosnek obieramy
  • Wszystkie warzywa wrzucamy do garnka i zalewamy ciepłym bulionem
  • Dodajemy przyprawy i gotujemy do miękkości
  • Następnie dodajemy masło i mleko kokosowe, zmniejszamy ogień, gotujemy około 5 minut i miksujemy na gładki krem
  • Próbujemy, jeśli zupa jest zbyt delikatna dodajemy 2-3 łyżki tartego chrzanu
  • Dokładnie mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Bulion mięsny (1000 ml)
  • Mleko kokosowe (200 ml)
  • Seler korzeń (170 g)
  • Pietruszka korzeń (160 g)
  • Por (140 g)
  • Chrzan korzeń (30 g)
  • Czosnek (świeży) (15 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Miska, Nóż, Obieraczka do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Szynka wieprzowa z wolnowaru z sałatką

Szynka: Karkówkę solimy i pieprzymy Wkładamy do pustego i suchego wolnowaru Przykrywamy pokrywką Ustawiamy wolnowar na 8 godzin na opcję low Wyłączamy wolnowar, czekamy aż trochę ostygnie i wkładamy misę z wolnowaru z mięsem do…

WIĘCEJ >

Dip ziołowy

Awokado wydłubujemy łyżeczką ze skórki Miąższ przekładamy do naczynia, w którym będziemy blendować, skórę i pestkę wyrzucamy Dodajemy koperek, szczypiorek i miętę oraz sok wyciśnięty z 1 cytryny Blendujemy na gładki dip Doprawiamy solą

WIĘCEJ >

Krem z topinamburu

Warzywa obieramy i kroimy w kostkę Boczek kroimy w paski Rozgrzewamy garnek Wrzucamy boczek i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty, a następnie wyciągamy go łyżką cedzakową i odkładamy na talerz Na wytopiony tłuszcz z boczku…

WIĘCEJ >

Mus bananowy z sosem malinowym

Banany obieramy i miksujemy w jakimś naczyniu Dododajemy nasiona chia Wyciskamy sok z cytryny Mieszamy i napełniamy pucharki/szklanki Wkładamy do lodówki na 2-3 godz. Sos malinowy: Maliny wkładamy do garnuszka Podgrzewamy aż się rozpuszczą i…

WIĘCEJ >