fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Chrzanowa zupa krem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb6da347c-ac4f-42b4-868b-a0c7b1a2449c
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Chrzanowa zupa krem

Przygotowanie

  • Warzywa korzeniowe myjemy, obieramy i kroimy w drobną kostkę
  • Pokrojony świeży chrzan płuczemy w ciepłej wodzie, zmieniając ją trzy razy
  • Pora kroimy w plastry, czosnek obieramy
  • Wszystkie warzywa wrzucamy do garnka i zalewamy ciepłym bulionem
  • Dodajemy przyprawy i gotujemy do miękkości
  • Następnie dodajemy masło i mleko kokosowe, zmniejszamy ogień, gotujemy około 5 minut i miksujemy na gładki krem
  • Próbujemy, jeśli zupa jest zbyt delikatna dodajemy 2-3 łyżki tartego chrzanu
  • Dokładnie mieszamy

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 litr bulionu mięsnego
  • 200 ml mleka kokosowego
  • 2 pietruszki (160 g)
  • 1 mały korzeń świeżego chrzanu (30 g)
  • 1 mały seler (170 g)
  • 1 por (140 g)
  • 2 – 3 ząbki czosnku (15 g)
  • Sól himalajska / kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Skrzydełka musztardowe

Skrzydełka myjemy i układamy w misce Wszystkie składniki na marynatę mieszamy razem Wlewamy do miski ze skrzydełkami Odstawiamy na kilka godz. do lodówki Po czasie marynowania, nagrzewamy piekarnik do temp. 200 st. C Pieczemy skrzydełka…

WIĘCEJ >

Czekoladki herbaciane

Pastę kokosową rozpuszczamy w garnuszku na najmniejszym ogniu, bardzo ostrożnie, aby nie przypalić. Mieszamy z zieloną herbatą i próbujemy. Jeżeli nie jest wystarczająco słodkie, dodajemy słodziło wedle upodobań. Przelewamy masę małą łyżeczką do foremki i…

WIĘCEJ >

Kremowy, cynamonowy koktajl

W blenderze kielichowym umieszczamy mleko kokosowe, miód, cynamon i wanilię Miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji Przelewamy do dwóch szklanek Podajemy od razu

WIĘCEJ >

Gulasz z serca wołowego

Serce kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu, wrzucamy mięso i smażymy 10 min Serce przekładamy do garnka i zalewamy wodą tyle żeby poziom wody był 2 centymetry wyższy nad serce Włączamy gaz pod…

WIĘCEJ >