fbpx
logo
Szukaj
open close

Chemia w żywności – co cię truje?!

Chcesz zobaczyć więcej? Ta treść premium jest dostępna za dodatkową opłatą. Wykup dostęp i zobacz całość!

Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Tagi

Z pozoru temat szkolenia może wydawać się mało interesujący. Jednak przecież to od żywności zależy nasze zdrowie. Żadne leki czy kuracje nie naprawią tego, co stale jest niszczone od wewnątrz poprzez dostarczanie do organizmu trucizn. Odważne słowa, ale jak można nazwać produkt, który jest tak zmieniony chemicznie i technologicznie, że nasz organizm go nie rozpoznaje i traktuje jak wroga? To, co z zewnątrz oczy rozpoznają jako konkretny produkt spożywczy, często jest wytworem przemysłu biotechnologicznego, mieszaniną żywności, pestycydów, konserwantów, barwników, spulchniaczy i polepszaczy. W dzisiejszych czasach potrafimy produkować kiełbasę z wody, tłuszcz bez tłuszczu, makaron bez węglowodanów i produkty roślinne imitujące mięso. Jabłko potrafi zawierać ponad 40 substancji toksycznych, marchew – kadm, a zboża mykotoksyny.

UWAGA: Chemia żywności była elementem kursu dietetyki klinicznej - edycja 2017, jeśli kupiłeś ten kurs gdy był dostępny Chemię w żywności masz w pakiecie z kursem, nie kupuj powtórnie.

Z tego materiału dowiesz się

  • Gdzie kryją się pułapki – robienie zakupów, etykiety produktów
  • Słowa klucze, czyli na co się nabieramy
  • Co kryją leki i suplementy
  • Dodatki do dziecięcej żywności
  • Słodziki i produkty light
  • Aspartam, sukraloza, cukier, fruktoza, syrop glukozowo-fruktozowy
  • Co kryje się w odchudzającej szynce?
  • Dlaczego nie zauważamy, że żywność nam szkodzi
  • Aromaty w żywności, lekach, produktach dla dzieci
  • Opakowania – co zawierają i czy są szkodliwe
  • Gdzie kryje się rtęć i ołów
  • Parszywa dwunastka wśród ryb
  • Wpływ substancji chemicznych na ludzki organizm
  • Hormonalne zaburzacze
  • Sposób na chemię
  • Oznaczenia opakowań plastikowych: PET, HDPE, PVC, LDPE, PP, PS, inne
  • Migracja barwników z opakowania do żywności
  • Butelki plastikowe kontra szklane
  • Co oznacza data ważności na opakowaniu
  • Napromieniowana żywność
  • GMO
  • Herbicydy
  • Co kryją soki
  • Homogenizacja, mleko i nabiał
  • Mięso dzisiaj a kiedyś
  • Co kryją warzywa i owoce
  • Jak "chrzcić" mięso
  • Obróbka żywności a toksyny
  • Co kryje olej rzepakowy

Materiały powiązane

Zapraszam - Iwona Wierzbicka

Pliki do pobrania

Prezentacja do kursu: Chemia w żywności

Autor



Iwona Wierzbicka
Długość: 6:20:35
Trudność: Średni

290 zł

jednorazowa opłata za dożywotni dostęp do filmu

Kupuję

Autor

Iwona Wierzbicka
Długość: 6:20:35
Trudność: Średni

290 zł

jednorazowa opłata za dożywotni dostęp do filmu

Kupuję

Z pozoru temat szkolenia może wydawać się mało interesujący. Jednak przecież to od żywności zależy nasze zdrowie. Żadne leki czy kuracje nie naprawią tego, co stale jest niszczone od wewnątrz poprzez dostarczanie do organizmu trucizn. Odważne słowa, ale jak można nazwać produkt, który jest tak zmieniony chemicznie i technologicznie, że nasz organizm go nie rozpoznaje i traktuje jak wroga? To, co z zewnątrz oczy rozpoznają jako konkretny produkt spożywczy, często jest wytworem przemysłu biotechnologicznego, mieszaniną żywności, pestycydów, konserwantów, barwników, spulchniaczy i polepszaczy. W dzisiejszych czasach potrafimy produkować kiełbasę z wody, tłuszcz bez tłuszczu, makaron bez węglowodanów i produkty roślinne imitujące mięso. Jabłko potrafi zawierać ponad 40 substancji toksycznych, marchew – kadm, a zboża mykotoksyny.

UWAGA: Chemia żywności była elementem kursu dietetyki klinicznej - edycja 2017, jeśli kupiłeś ten kurs gdy był dostępny Chemię w żywności masz w pakiecie z kursem, nie kupuj powtórnie.

Z tego materiału dowiesz się

  • Gdzie kryją się pułapki – robienie zakupów, etykiety produktów
  • Słowa klucze, czyli na co się nabieramy
  • Co kryją leki i suplementy
  • Dodatki do dziecięcej żywności
  • Słodziki i produkty light
  • Aspartam, sukraloza, cukier, fruktoza, syrop glukozowo-fruktozowy
  • Co kryje się w odchudzającej szynce?
  • Dlaczego nie zauważamy, że żywność nam szkodzi
  • Aromaty w żywności, lekach, produktach dla dzieci
  • Opakowania – co zawierają i czy są szkodliwe
  • Gdzie kryje się rtęć i ołów
  • Parszywa dwunastka wśród ryb
  • Wpływ substancji chemicznych na ludzki organizm
  • Hormonalne zaburzacze
  • Sposób na chemię
  • Oznaczenia opakowań plastikowych: PET, HDPE, PVC, LDPE, PP, PS, inne
  • Migracja barwników z opakowania do żywności
  • Butelki plastikowe kontra szklane
  • Co oznacza data ważności na opakowaniu
  • Napromieniowana żywność
  • GMO
  • Herbicydy
  • Co kryją soki
  • Homogenizacja, mleko i nabiał
  • Mięso dzisiaj a kiedyś
  • Co kryją warzywa i owoce
  • Jak "chrzcić" mięso
  • Obróbka żywności a toksyny
  • Co kryje olej rzepakowy

Materiały powiązane

Zapraszam - Iwona Wierzbicka

Pliki do pobrania

Prezentacja do kursu: Chemia w żywności

Tagi

Podobne tematy

Diagnostyka laboratoryjna w chorobach AI

Chcesz zobaczyć więcej? Ta treść premium jest dostępna za dodatkową opłatą. Wykup dostęp i zobacz całość!

WIĘCEJ >
pasożyty

Pasożyty – diagnostyka i eliminacja

Chcesz zobaczyć więcej? Ta treść premium jest dostępna za dodatkową opłatą. Wykup dostęp i zobacz całość!

WIĘCEJ >
dobre produkty

Dobre produkty w diecie dziecka aktywnego

Chcesz zobaczyć więcej? Ta treść premium jest dostępna za dodatkową opłatą. Wykup dostęp i zobacz całość!

WIĘCEJ >

Ciąża – Napoje

Chcesz zobaczyć więcej? Ta treść premium jest dostępna za dodatkową opłatą. Wykup dostęp i zobacz całość!

WIĘCEJ >