Lody bananowe
Lody bananowe
Przygotowanie
- Kroimy banany i blendujemy razem z mlekiem kokosowym i miodem/daktylami
- Przelewamy do pojemnika, wkładamy do zamrażarki
- Mieszamy co 2 godziny aż do całkowitego zmrożenia
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Autor
Lista składników
- Banan (świeży) (360 g)
- Mleko kokosowe (30 ml)
- Miód lipowy (12 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Praliny daktylowe
Czekoladę łamiemy na kawałki Wrzucamy do czystego suchego garnka Dolewamy mleka kokosowego Rozpuszczamy na bardzo małym ogniu, cały czas mieszając, ma się tylko rozpuścić, nie może się zagotować Wrzucamy daktyle Widelcem obracamy, żeby równo obtoczyły…
WIĘCEJ >Ciasto gruszkowe z musem bananowym
Bierzemy miskę i wrzucamy do niej masło Dodajemy jajka, mąkę jaglaną i gryczaną Dodajemy cukier i jajka Mieszamy rękami na jednolitą masę Wyrobione ciasto dzielimy na dwie części Obie części formujemy w kulkę Oba ciasta…
WIĘCEJ >Pączki bekonowe
Wszystkie składniki oprócz boczku razem mieszamy lub blendujemy. Wlewamy ciasto do opiekacza i pieczemy do zarumienienia. Gotowe pączusie polewamy 'lukrem’ z rozpuszczonego masła kokosowego i posypujemy pokrojonym drobno boczkiem.
WIĘCEJ >