fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Lody bananowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c873da1a8-58d0-4c3f-9034-39d06976a7e4-1

Lody bananowe

Przygotowanie

  • Kroimy banany i blendujemy razem z mlekiem kokosowym i miodem/daktylami
  • Przelewamy do pojemnika, wkładamy do zamrażarki
  • Mieszamy co 2 godziny aż do całkowitego zmrożenia

Rady dietetyka

Jeśli nie stosujesz protokołu autoimmunologicznego (AIP) – świetnym dodatkiem do lodów może być kakao, ziarnka wanilii, starta czekolada, drobno pokrojone orzechy czy masło orzechowe.

Uwagi

Jeśli nie masz gęstego mleka, możesz wykorzystać kokosowe lub mleko roślinne własnej roboty. W taki sposób możesz przygotować również lody o innych smakach: ananasowym, gruszkowym, melonowym i (prawie) każdym.

Autor

Monika Regiec (blog: BodyClean.pl)
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 3
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 3 dojrzałe banany (360 g)
  • Około 3 łyżki gęstego mleka kokosowego (30 ml)
  • Opcjonalnie: miód lub daktyle (świeże wypestkowane lub namoczone suszone)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Nóż, Zamrażarka
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pasztet z dzika z grzybami

Żeberka i boczek kroimy w kawałki 8 cm Lekko solimy i pieprzymy Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w półksiężyce Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w grube plasterki Warzywa mieszamy z mięsem w misie…

WIĘCEJ >

Ryż z kalafiora z serem pleśniowym i szparagami

Kalafior dzielimy na małe kawałeczki i blendujemy kilka sekund Szparagi kroimy w małe 2-3 cm kawałki Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i przesmażamy na smalcu Dodajemy ryż z kalafiora i szparagi Podsmażamy przez 2-3 minuty…

WIĘCEJ >

Pasztet z selera

Seler dokładnie obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę i czosnek drobno siekamy. Warzywa przekładamy do garnka, zalewamy szklanką wrzątku, dodajemy masło i dusimy ok. 15-20 min. W razie potrzeby odlewamy nadmiar wody….

WIĘCEJ >

Kalarepa faszerowana sarną

Mięso kroimy w kostkę i mielimy w maszynce do mięsa Dodajemy cząber i tymianek Dodajemy sól i pieprz Mieszamy Włączamy i nastawiamy piekarnik na 180 st. C Kalarepę obieramy ze skóry Odcinamy „czapeczkę”, czyli odcinamy…

WIĘCEJ >