logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Lody bananowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c873da1a8-58d0-4c3f-9034-39d06976a7e4

Lody bananowe

Przygotowanie

  • Kroimy banany i blendujemy razem z mlekiem kokosowym i miodem/daktylami
  • Przelewamy do pojemnika, wkładamy do zamrażarki
  • Mieszamy co 2 godziny aż do całkowitego zmrożenia

Uwagi

Jeśli nie masz gęstego mleka, możesz wykorzystać kartnonowe lub mleko roślinne własnej roboty Jeśli nie stosujesz aip, świetnym dodatkiem do twoich lodów może być kakao, ziarnka wanilii, starta czekolada, drobno pokrojone orzechy czy masło orzechowe W taki sposób, jak lody bananowe, możesz przygotować również lody o innych smakach: ananasowym, gruszkowym, melonowym i (prawie) każdym innym

Autor

Monika Regiec ( blog: BodyClean.pl)
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 3
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 3 dojrzałe banany
  • około 3 łyżki gęstego mleka kokosowego
  • opcjonalnie: miód lub daktyle (świeże wypestkowane lub namoczone suszone)

Potrzebny sprzęt

Blender, Zamrażarka
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa dyniowo – marchewkowa z cynamonem i imbirem (na wywarze kostnym)

Z dyni wydrążyć (np. łyżką lub ręką miąższ i pestki i je wyrzucić) Pozostałą dynię pokroić na mniejsze kawałki i (…)

WIĘCEJ >

Wędzona szynka na świeżym szpinaku

Szpinak włożyć do miski z zimną wodą i dobrze wypłukać z piasku Odcedzić szpinak na sicie i położyć na talerzu (…)

WIĘCEJ >

Grapefruit

Grapefruita umyć i obrać Podzielić na cząstki

WIĘCEJ >

Krem szparagowy

Szparagi obrać Obrane szparagi pokroić w małe kawałki (2 – 3 cm) Łupiny/obierki wrzucić do garnka, zalać bulionem, gotować 15 (…)

WIĘCEJ >

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl