Lody czekoladowe
Lody czekoladowe
Przygotowanie
- Żółtka ubijamy z ertrolem, następnie (wciąż miksując) powoli dodajemy pozostale składniki.
- Z zamrażarki wyjmujemy pojemniki maszynki (jak w instrukcji danego sprzętu).
- Włączamy maszynkę i wlewamy masę do pojemników.
- Czekamy około 30 minut, aż lody przyjmą odpowiednią konsystencję.
- Opcjonalnie możemy polać je rozpuszczonym olejem kokosowym zmieszanym z odrobiną kakao- olej przyjmie formę stałą na lodach jako chrupka polewa.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz przepis na równie smaczne lody bananowe.
Autor
Lista składników
- Śmietanka kokosowa (250 g)
- Jajo żółtko (60 g)
- Erytrol (30 g)
- Kakao w proszku (15 g)
- Wanilia – ekstrakt (5 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.