fbpx
logo
Szukaj
open close

Lody czekoladowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1522a0af-bb88-4ead-bd16-4b5305265002-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Lody czekoladowe

Przygotowanie

  • Żółtka ubijamy z ertrolem, następnie (wciąż miksując) powoli dodajemy pozostale składniki.
  • Z zamrażarki wyjmujemy pojemniki maszynki (jak w instrukcji danego sprzętu).
  • Włączamy maszynkę i wlewamy masę do pojemników.
  • Czekamy około 30 minut, aż lody przyjmą odpowiednią konsystencję.
  • Opcjonalnie możemy polać je rozpuszczonym olejem kokosowym zmieszanym z odrobiną kakao- olej przyjmie formę stałą na lodach jako chrupka polewa.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz przepis na równie smaczne lody bananowe.

Autor

Maja Wlazły
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 2
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Śmietanka kokosowa (250 g)
  • Jajo żółtko (60 g)
  • Erytrol (30 g)
  • Kakao w proszku (15 g)
  • Wanilia – ekstrakt (5 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Maszynka do lodów, Mikser

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Zupa ogórkowa (wegańska / wegetariańska)

Marchew, pietruszkę, seler, czosnek i cebulę obieramy Kroimy wszystkie warzywa w kostkę lub paseczki/julienne W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy warzywa i podsmażamy przez 5 min Zalewamy bulionem Gotujemy 15 min Ogórki trzemy na tarce o…

WIĘCEJ >

Krem szparagowy (wegański / wegetariański)

Szparagi obrać Obrane szparagi pokroić w małe kawałki (2 – 3 cm) Łupiny/obierki wrzucić do garnka, zalać bulionem, gotować 15 min Wyjąć łupiny szumówką i wyrzucić Wrzucić pokrojone szparagi Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę…

WIĘCEJ >

Ciastka z tapioką

Mało rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub w garnku na małym ogniu. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Wszystkie składniki miksujemy razem z rozpuszczony masłem. Masę wylewamy do foremek i pieczemy przez 20 minut. Gotowe ciastka wyjmujemy…

WIĘCEJ >

Naleśniki gryczane z sarniną i pieczarkami

Naleśniki: Tłuszcz rozpuszczamy (lub używamy płynny, jeśli stoi gdzieś blisko ciepła, np. pieca) Do garnka/miski wlewamy wodę i wybijamy jajko, mieszamy Lekko solimy, dodajemy mąkę, mieszamy Dodajemy tłuszcz, mieszamy Odstawiamy na 10 min żeby ciasto…

WIĘCEJ >