fbpx
logo
Szukaj
open close

Marmolada z cebuli

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c7220eef7-7422-4851-8286-d50750dfc043
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Marmolada z cebuli

Przygotowanie

  • Cebulę obrać i pokroić w półksiężyce, paski lub piórka
  • Gruszkę obrać ze skóry i pokroić w drobną kostkę  
  • W garnku rozgrzać masło
  • Wrzucić gruszkę, smażyć 2 min., zamieszać
  • Dodać cebulę, smażyć 5 min., zamieszać co jakiś czas
  • Dodać ocet balsamiczny (najpierw wziąć głęboki oddech, bo jak się zaciągniecie odparowanym octem, to się możecie obalić z wrażenia :p )  
  • Dolać ¼ szklanki zimnej wody
  • Dodać miód
  • Gotować 2 minuty
  • Przykryć, zmniejszyć ogień, gotować 10 min.
  • Podnieść pokrywkę, zamieszać, jak jest mało wody, dolać żeby było tak półpłynne jak na początku 
  • Przykryć, gotować kolejne 10 minut
  • Znowu zamieszać, znowu uzupełnić płyn, znów przykryć i gotować 10 minut
  • Podnieść pokrywkę, lekko posolić, spróbować, pomieszać, gdy cebula jest miękka to marmolada jest gotowa 

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz przepis na domowy chleb gryczany, który może posłużyć jako dodatek do musu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Cebula czerwona (210 g)
  • Gruszka (65 g)
  • Ocet balsamiczny (50 ml)
  • Woda (50 ml)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Miód lipowy (12 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Chleb gryczany na zakwasie – własnej roboty

Kaszę płuczemy na sicie pod strumieniem bieżącej zimnej wody Przekładamy kaszę do garnka, w taki sposób, żeby poziom był centymetr (…)

WIĘCEJ >