Masa serowa
Masa serowa
Przygotowanie
- Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze i dokładnie blendujemy
- Masę serową możemy użyć np. jako dodatek do drożdżówek (przepisy powiązane)
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.
Autor
Lista składników
- Ser twarogowy krowi (500 g)
- Cukier trzcinowy (60 g)
- Jajo żółtko (40 g)
- Cukier waniliowy (trzcinowy) (20 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Indyjski sos
Na maśle podsmażamy pokrojoną cebulę i imbir. Pomidory pozbawiamy skóry i kroimy w kostkę. Do cebuli dorzucamy pomidory, passatę, mleko kokosowe, gwiazdkę anyżu i przyprawę garam masala. Całość dusimy około 15 minut. Patelnię zdejmujemy z…
WIĘCEJ >Smalec czosnkowy
Słoninę wrzucamy do suchego garnka Wstawiamy na palnik i grzejemy na średnim ogniu Po kilkunastu minutach zacznie się wytapiać tłuszcz Co jakiś czas trzeba mieszać żeby się nie przypaliło Po mniej więcej 90 min uzyskamy…
WIĘCEJ >Mus z jabłek
Jabłka obieramy i kroimy w kostkę (gniazda nasienne usuwamy) Następnie wrzucamy jabłka do garnka, dolewamy wodę (tylko tyle, aby pokryła całe dno) i gotujemy na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż owoce się…
WIĘCEJ >Pasta pieczarkowo-bazyliowa
Obieramy pieczarki i kroimy je w plasterki Przekładamy je na patelnię i dusimy bez tłuszczu Siekamy cebulę i podsmażamy na oliwie Miksujemy na gładką pastę Wyciskamy łyżeczkę soku z cytryny Doprawiamy do smaku sokiem z…
WIĘCEJ >