Muffinki bananowe
Muffinki bananowe
Przygotowanie
- Wszystkie składniki zblendować na gładką masę.
- Nalać ciasto do foremek do połowy ich wysokości.
- Piec w temperaturze 180 stopni przez 30 minut.
Rady dietetyka
Z podanej ilości wychodzi około 8 muffinek, na jedną porcję przypadają 2.
Uwagi
Babeczki obserwujemy przez cały czas pieczenia, ponieważ mogą łatwo przypalić się. Po ostygnięciu można je przyozdobić rozpuszczoną czekoladą 90% lub masłem kokosowym (bez dodatku cukru).
Autor
Lista składników
- 100 g mąki teff
- 2 łyżeczki sody oczyszczonej (10 g)
- 2 dojrzałe banany (240 g)
- 10 łyżek erytrytolu lub innego słodzika (100 g)
- 6 łyżek oleju kokosowego (150 g)
- 2 łyżki wody (20 ml)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Wywar rumiany
Warzywa czyścimy i obieramy Warzywa razem z kośćmi rozkładamy na blaszce i wkładamy do piekarnika 180 st.C na 60 min Po tym czasie przekładamy wszystko do garnka Zalewamy zimną wodą Dodajemy liście i ziele Lekko…
WIĘCEJ >Mięsna kostka „rubika”
Salceson, szynkę i marchew kroimy w kostkę około 1 cm Układamy na zmianę, żeby otrzymać „kostkę Rubika” Na talerzu obok kostki kładziemy roszponkę i rukolę Dodajemy pomidorki przekrojone na połówki Polewamy sosem
WIĘCEJ >Szynka wędzona z kiszonkami
Nakładamy na talerz kapustę Ogórki kroimy w paski i kładziemy obok kapusty Szynkę kładziemy obok warzyw Dekorujemy pomidorkami i liśćmi cykorii
WIĘCEJ >