fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Muffinki bananowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ccfc4a6c6-0f7d-4e78-94fa-8add6ecc8fe0-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Muffinki bananowe

Przygotowanie

  • Wszystkie składniki zblendować na gładką masę.
  • Nalać ciasto do foremek do połowy ich wysokości.
  • Piec w temperaturze 180 stopni przez 30 minut.

Rady dietetyka

Z podanej ilości wychodzi około 8 muffinek, na jedną porcję przypadają 2.

Uwagi

Babeczki obserwujemy przez cały czas pieczenia, ponieważ mogą łatwo przypalić się. Po ostygnięciu można je przyozdobić rozpuszczoną czekoladą 90% lub masłem kokosowym (bez dodatku cukru).

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 100 g mąki teff
  • 2 łyżeczki sody oczyszczonej (10 g)
  • 2 dojrzałe banany (240 g)
  • 10 łyżek erytrytolu lub innego słodzika (100 g)
  • 6 łyżek oleju kokosowego (150 g)
  • 2 łyżki wody (20 ml)

Potrzebny sprzęt

Blender, Foremka na muffiny, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Wywar rumiany

Warzywa czyścimy i obieramy Warzywa razem z kośćmi rozkładamy na blaszce i wkładamy do piekarnika 180 st.C na 60 min Po tym czasie przekładamy wszystko do garnka Zalewamy zimną wodą Dodajemy liście i ziele Lekko…

WIĘCEJ >

Mięsna kostka „rubika”

Salceson, szynkę i marchew kroimy w kostkę około 1 cm Układamy na zmianę, żeby otrzymać „kostkę Rubika” Na talerzu obok kostki kładziemy roszponkę i rukolę Dodajemy pomidorki przekrojone na połówki Polewamy sosem 

WIĘCEJ >

Szynka wędzona z kiszonkami

Nakładamy na talerz kapustę Ogórki kroimy w paski i kładziemy obok kapusty Szynkę kładziemy obok warzyw Dekorujemy pomidorkami i liśćmi cykorii

WIĘCEJ >

Rzodkiewka

Rzodkiewki myjemy Obcinamy liście i ogonki Zjadamy

WIĘCEJ >