logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Muffinki bananowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ccfc4a6c6-0f7d-4e78-94fa-8add6ecc8fe0

Muffinki bananowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ccfc4a6c6-0f7d-4e78-94fa-8add6ecc8fe0

Przygotowanie

  • Wszystkie składniki zblendować na gładką masę.
  • Nalać ciasto do foremek do połowy ich wysokości.
  • Piec w temperaturze 180 stopni przez 30 minut.

Uwagi

Babeczki obserwować przez czas pieczenia, bo łatwo się przypalają. Po ostygnięciu można je przyozdobić rozpuszczoną czekoladą 90% lub masłem kokosowym (bez dodatku cukru).
Z podanej ilości wychodzi około 8 muffinek, na jedną porcję należy zjeść 2.

Autor

Maja Wlazły
Czas: do 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 100 g mąki teff
  • 2 łyżeczki sody
  • 2 dojrzałe banany
  • 100 g erytrolu lub innego słodzidła 
  • 6 łyżek oleju kokosowego (w postaci płynnej)
  • 2 łyżki wody 

Potrzebny sprzęt

Blender, Foremka na muffiny, Piekarnik
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Placki bananowe z sosem malinowym

Placki bananowe Banana obrać, połamać/pokroić na mniejsze kawałki Dodać jajko Miksować przez 15 sekund blenderem Cały czas miksując dodajemy po (…)

WIĘCEJ >

Sałata rzymska z serem pleśniowym, śliwkami i orzechami

Sałatę podrzeć w palcach na małe kawałki (chyba, że mamy małe listki ze środka, to mogą zostać w całości, będą (…)

WIĘCEJ >

Pudding z owocami

Mleko kokosowe podgrzewamy w rondelku – tylko tyle żeby było leciutko ciepłe, jak dla małego dziecka 36.6 st. C Do (…)

WIĘCEJ >

Krem z cukinii i kurczaka

Do garnka wlewamy 2 łyżki oleju kokosowego i podgrzewamy go. Cebulę kroimy w kostkę. Czosnek obieramy i miażdżymy nożem. Wrzucamy (…)

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl