fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Muffinki bananowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ccfc4a6c6-0f7d-4e78-94fa-8add6ecc8fe0-1

Muffinki bananowe

Przygotowanie

  • Wszystkie składniki zblendować na gładką masę.
  • Nalać ciasto do foremek do połowy ich wysokości.
  • Piec w temperaturze 180 stopni przez 30 minut.

Rady dietetyka

Z podanej ilości wychodzi około 8 muffinek, na jedną porcję przypadają 2.

Uwagi

Babeczki obserwujemy przez cały czas pieczenia, ponieważ mogą łatwo przypalić się. Po ostygnięciu można je przyozdobić rozpuszczoną czekoladą 90% lub masłem kokosowym (bez dodatku cukru).

Autor

Maja Wlazły
Czas: do 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 100 g mąki teff
  • 2 łyżeczki sody oczyszczonej (10 g)
  • 2 dojrzałe banany (240 g)
  • 10 łyżek erytrytolu lub innego słodzika (100 g)
  • 6 łyżek oleju kokosowego (150 g)
  • 2 łyżki wody (20 ml)

Potrzebny sprzęt

Blender, Foremka na muffiny, Piekarnik
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka dyniowa ze schabem

Pomidor kroimy w cząstki Ogórka kroimy w półksiężyce Dynię kładziemy na talerzu Obok układamy pomidora, ogórka i liście sałaty Na wierzchu kładziemy plastry wędliny Polewamy sosem 

WIĘCEJ >

Żeberka

Kroimy cebulę i umieszczamy na dnie garnka (duży garnek, co najmniej 6 litrów). Na cebuli układamy żebra, posypujemy pokrojonym czosnkiem, solimy. Wlewamy wodę lub bulion równomiernie, aby przykryły żeberka. Przykrywamy i dusimy na bardzo małym…

WIĘCEJ >

Gołąbki z dzika w sosie pomidorowym

Gołąbki: Kaszę gryczaną płuczemy na sicie pod zimną woda, a następnie wrzucamy do litrowego garnka z gotującą lekko osoloną wodą Gotujemy 10 min i odcedzamy na sicie Bierzemy duży garnek (taki, żeby kapusta się w…

WIĘCEJ >

Makaron rzodkiewkowy

Rozgrzewamy olej na patelni. Podsmażamy przyprawy. Rzodkiew obieramy na ‚tagiatelle’ przy użyciu obieraczki do warzyw. Podsmażamy rzodkiew na oleju z przyprawami około 5-10 minut i solimy do smaku. Gotowe danie można posypać świeżą kolendrą.

WIĘCEJ >