fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Muffinki bananowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ccfc4a6c6-0f7d-4e78-94fa-8add6ecc8fe0-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Muffinki bananowe

Przygotowanie

  • Wszystkie składniki zblendować na gładką masę.
  • Nalać ciasto do foremek do połowy ich wysokości.
  • Piec w temperaturze 180 stopni przez 30 minut.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Babeczki obserwujemy przez cały czas pieczenia, ponieważ mogą łatwo się przypalić. Po ostygnięciu można je przyozdobić rozpuszczoną czekoladą 90% lub masłem kokosowym (bez dodatku cukru).

Autor

Maja Wlazły
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Banan (świeży) (240 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (150 g)
  • Erytrol (100 g)
  • Mąka teff (100 g)
  • Woda (20 ml)
  • Soda oczyszczona (10 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Foremka na muffiny, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Spaghetti z cukinii z sosem arrabiata

Cukinię myjemy, odcinamy końcówki i trzemy na tarce spiralnej, czyli spiromacie Jeśli nie mamy spiromatu, to kroimy cukinię w plastry i plastry na cienkie paseczki jak spaghetti Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę…

WIĘCEJ >

Daktyle suszone z pestką

Usunąć pestki Zjeść

WIĘCEJ >

Pączki bekonowe

Wszystkie składniki oprócz boczku razem mieszamy lub blendujemy. Wlewamy ciasto do opiekacza i pieczemy do zarumienienia. Gotowe pączusie polewamy 'lukrem’ z rozpuszczonego masła kokosowego i posypujemy pokrojonym drobno boczkiem.

WIĘCEJ >

Zupa dyniowo – kokosowa zakwaszona pigwami

Bierzemy garnek, rozgrzewamy w nim tłuszcz Obieramy cebulę, kroimy w kostkę, podsmażamy 2 min Dynię obieramy, usuwamy pestki, kroimy w kostkę Dodajemy do cebuli Podsmażamy 2 minuty Zalewamy rosołem i mlekiem kokosowym Pigwę kroimy na…

WIĘCEJ >