fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Muffinki bananowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ccfc4a6c6-0f7d-4e78-94fa-8add6ecc8fe0-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Muffinki bananowe

Przygotowanie

  • Wszystkie składniki zblendować na gładką masę.
  • Nalać ciasto do foremek do połowy ich wysokości.
  • Piec w temperaturze 180 stopni przez 30 minut.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Babeczki obserwujemy przez cały czas pieczenia, ponieważ mogą łatwo się przypalić. Po ostygnięciu można je przyozdobić rozpuszczoną czekoladą 90% lub masłem kokosowym (bez dodatku cukru).

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Banan (świeży) (240 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (150 g)
  • Erytrol (100 g)
  • Mąka teff (100 g)
  • Woda (20 ml)
  • Soda oczyszczona (10 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Foremka na muffiny, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Brzoskwinia

Brzoskwinię umyć Przekroić na pół i wyjąć pestkę

WIĘCEJ >

Szparagi z jajkiem w koszulce

Szparagi obieramy, gotujemy 8 min we wrzącej, osolonej wodzie Przygotować jajka poszetowe: pół litra wody zagotować, wlać 20 ml octu, płaską łyżeczkę soli, zamieszać łyżką wrzątek, i na wirującą wodę wybijać po kolei 3 jajka…

WIĘCEJ >

Szybka sałatka z rukolą

Ogórka kroimy w plasterki Do ogórka dodajemy pomidorki, rukolę i garść pestek dyni Polewamy sosem vinaigrette, mieszamy

WIĘCEJ >

Koktajl (shake) truskawkowy

Truskawki umyć i obrać z szypułek Truskawki wrzucić do blendera kielichowego Dodać miód Dolać wodę kokosową Miksować 15 sekund 

WIĘCEJ >