fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Muffiny mandarynkowe w sosie leśnym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cefd715dc-0582-43f6-95d0-188f94c38188-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Muffiny mandarynkowe w sosie leśnym

Przygotowanie

Muffinki:

  • Piekarnik ustawiamy na 190 stopni
  • Mandarynki gotujemy 5 min od momentu jak zacznie wrzeć woda
  • Następnie wyjmujemy i hartujemy, czyli wrzucamy do zimnej wody
  • Po 5 min przekładamy owoce na sitko, żeby odciekły z wody
  • Jajka w całości wybijamy do blendera
  • Dodajemy mandarynki
  • Dodajemy sodę oczyszczoną 
  • Włączamy blender, miksujemy minutę
  • Powoli dosypujemy po łyżce mąki kokosowej
  • Gdy wsypiemy już całą mąkę kokosową, nakładamy ciasto do foremek (jeśli ciasto przestaje się nam obracać w blenderze to nie dajemy więcej mąki)
  • Pieczemy 25 min
  • Wyjmujemy muffinki z piekarnika, czekamy 5 minut i wykładamy ciastka z foremek

Sos owocowy:

  • Wszystkie owoce wrzucamy do jakiegoś garnuszka i gotujemy na małym ogniu przez 10 minut
  • Muffinki kładziemy na talerz i polewamy sosem 

Rady dietetyka

Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj w podpięte, powiązane przepisy.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

Muffiny mandarynkowe

  • Jajo kurze rozm. M (306 g)
  • Klementynka (260 g)
  • Mąka kokosowa (200 g)
  • Soda oczyszczona (16 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)

Sos leśny

  • Porzeczka czarna (30 g)
  • Porzeczka czerwona (30 g)
  • Jeżyna (świeża) (30 g)
  • Malina (świeża) (30 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Foremka na muffiny, Garnek, Garnek - mały, Miska, Piekarnik, Sitko, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Dorada duszona w pomarańczach

Włączamy piekarnik i ustawiamy na 200 st. C Rybę patroszymy i usuwamy wnętrzności Skrobiemy nożem łuski „pod włos” Płuczemy rybę w zimnej wodzie Kładziemy na desce i wycieramy ręcznikiem papierowym Solimy, pieprzymy z każdej strony…

WIĘCEJ >

Bulion jarski

Cebulę i czosnek, razem z łupinami pokroić na 4 części i wrzucić do garnka Warzywa obrać i wrzucić do garnka, tylko obrany seler pociąć na kilka kawałków Dodać liść laurowy i zioło angielskie Wsypać czubatą łyżkę soli…

WIĘCEJ >

Dorsz z sosem kokosowo – figowym

Ryba: Czosnek pokroić w plasterki Rybę lekko posolić i popieprzyć  Z papieru do pieczenia wykroić 2 kwadraty około 25 cm każdy  Na środku każdego arkusza papieru położyć rybę Dodajemy połowę czosnku Skrapiamy sokiem z ¼ cytryny Dodajemy…

WIĘCEJ >

Pasta z buraków

Buraki obrać, pokroić, ułożyć na blaszce razem z obranym czosnkiem, całymi ząbkami. Piec około 1,5 godziny (do miękkości). Po upieczeniu całość zmiksować i doprawić.

WIĘCEJ >