fbpx
logo
Szukaj
open close

Nadziewane cukinie

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc1c4ca15-977a-4ea8-a787-10e9b92da22d
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Nadziewane cukinie

Przygotowanie

  • Cukinie dokładnie myjemy i kroimy na pół
  • Następnie dużą łyżką wydrążamy środek, ostrożnie tak, by jej nie przedziurawić
  • Wyjęte kawałki dokładnie kroimy i dodajemy pokrojone lub zmielone mięso, kapustę, cebulę i przyprawy
  • Wszystko mieszamy i wypełniamy powstałym farszem cukinię – najlepiej jest to wszystko dobrze docisnąć łyżką
  • Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na ok 15 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Cukinia zielona (300 g)
  • Wołowina mięso mielone (180 g)
  • Kapusta włoska (110 g)
  • Cebula (105 g)
  • Smalec z gęsi (24 g)
  • Imbir w proszku (3 g)
  • Tymianek suszony (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Cukinia z łagodnym z farszem

Cukinię dokładnie myjemy, odcinamy końcówki. Każdą kroimy na 4 równej długości kawałki. Gniazda nasienne wydrążamy ostrożnie małą łyżeczką i odkładamy (…)

WIĘCEJ >

Cukinia faszerowana kurczakiem i warzywami z sosem pomidorowym

Cukinia faszerowana Cukinię przekrawamy wzdłuż na połowy Łyżką wydrążamy miękki środek, tak ze 2/3 miąższu/pestek wyrzucamy Kurczaka kroimy w paseczki (…)

WIĘCEJ >