fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Nadziewane cukinie

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc1c4ca15-977a-4ea8-a787-10e9b92da22d
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Nadziewane cukinie

Przygotowanie

  • Cukinie dokładnie myjemy i kroimy na pół
  • Następnie dużą łyżką wydrążamy środek, ostrożnie tak, by jej nie przedziurawić
  • Wyjęte kawałki dokładnie kroimy i dodajemy pokrojone lub zmielone mięso, kapustę, cebulę i przyprawy
  • Wszystko mieszamy i wypełniamy powstałym farszem cukinię – najlepiej jest to wszystko dobrze docisnąć łyżką
  • Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na ok 15 minut

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego aktualnego sposobu żywienia – więcej informacji w piktogramach.

Uwagi

W powiązanych przepisach znajdziesz inne, równie smaczne propozycje nadziewanych cukinii.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 cukinia (300 g)
  • 2 liście kapusty włoskiej (110 g)
  • 180 g dowolnego mięsa np. wołowego
  • 1 cebula (200 g)
  • 1 łyżeczka tymianku (4 g)
  • 1 łyżeczka imbiru (4 g)
  • 1 łyżka smalcu gęsiego (12 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Łosoś z grillowanym ananasem duszonym w mleku kokosowym i ryżem

Ananasa obrać, wyciąć ze środka każdego plastra zdrewniałe kółko, przekroić na pół Ryż ugotować we wrzącej osolonej wodzie do miękkości Rozgrzewamy patelnię z tłuszczem Kładziemy łososia na patelni Smażymy po 5 min z każdej strony…

WIĘCEJ >

Krewetki tygrysie z granatem

Krewetki obieramy z pancerza, usuwamy przewód pokarmowy Imbir obieramy i siekamy jak najdrobniej Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy krewetki Podsmażamy 2 min Obracamy każdą na drugą stronę…

WIĘCEJ >

Wolnowarzone żeberka

Żeberka wkładamy do wolnowaru i dolewamy wody do ich wysokości. Dodajemy przyprawy i ustawiamy na tryb LOW na 7 godzin lub całą noc. Po upływie czasu wolnowarzenia, dzielimy żeberka na porcje. Przy podaniu, posypujemy mięso…

WIĘCEJ >

Knedle jaglano-gryczane ze śliwkami

Mus jabłkowy: Jabłka obieramy i kroimy w kostkę Wrzucamy je do garnka Podlewamy odrobiną wody Dusimy do rozpadnięcia Dodajemy szczyptę cynamonu Kiedy jabłka będą miękkie miksujemy je na gładką masę Sos: Daktyle i śliwki moczymy…

WIĘCEJ >