Nadziewane cukinie
Nadziewane cukinie
Przygotowanie
- Cukinie dokładnie myjemy i kroimy na pół
- Następnie dużą łyżką wydrążamy środek, ostrożnie tak, by jej nie przedziurawić
- Wyjęte kawałki dokładnie kroimy i dodajemy pokrojone lub zmielone mięso, kapustę, cebulę i przyprawy
- Wszystko mieszamy i wypełniamy powstałym farszem cukinię – najlepiej jest to wszystko dobrze docisnąć łyżką
- Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na ok 15 minut
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Cukinia zielona (300 g)
- Wołowina mięso mielone (180 g)
- Kapusta włoska (110 g)
- Cebula (świeża) (105 g)
- Smalec z gęsi (24 g)
- Imbir suszony (3 g)
- Tymianek suszony (3 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Szparagi z jajkiem w koszulce
Szparagi obieramy, gotujemy 8 min we wrzącej, osolonej wodzie Przygotować jajka poszetowe: pół litra wody zagotować, wlać 20 ml octu, płaską łyżeczkę soli, zamieszać łyżką wrzątek, i na wirującą wodę wybijać po kolei 3 jajka…
WIĘCEJ >Pulpeciki z sarny w warzywach
Pulpeciki Mięso mielmy w maszynce do mięsa na standardowym sitku Dodajemy jajko Lekko solimy, pieprzymy i dodajemy majeranek Dokładnie mieszamy Formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego Bulion/rosół wlewamy do garnka i doprowadzamy do wrzenia Na gorący…
WIĘCEJ >Zupa marchewkowo-imbirowa z łososiem
W garnku rozgrzewamy olej kokosowy i wrzucamy posiekaną w kostkę cebulę. Smażymy na niedużym ogniu 5 minut pilnując, żeby się nie przypaliła. Wrzucamy imbir i smażymy kolejne 3 minuty, żeby oddał swój aromat. Dodajemy obraną…
WIĘCEJ >Pulpeciki z tofu i kaszy jaglanej
Kaszę jaglaną gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Cebulę kroimy w kostkę, czosnek drobno siekamy i oba warzywa lekko podsmażamy na oleju. Tofu ścieramy na tarce o dużych bądź średnich oczkach i mieszamy z wszystkimi pozostałymi…
WIĘCEJ >