fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Nadziewane cukinie

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc1c4ca15-977a-4ea8-a787-10e9b92da22d

Nadziewane cukinie

Przygotowanie

  • Cukinie dokładnie myjemy i kroimy na pół
  • Następnie dużą łyżką wydrążamy środek, ostrożnie tak, by jej nie przedziurawić
  • Wyjęte kawałki dokładnie kroimy i dodajemy pokrojone lub zmielone mięso, kapustę, cebulę i przyprawy
  • Wszystko mieszamy i wypełniamy powstałym farszem cukinię – najlepiej jest to wszystko dobrze docisnąć łyżką
  • Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na ok 15 minut

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego aktualnego sposobu żywienia – więcej informacji w piktogramach.

Uwagi

W powiązanych przepisach znajdziesz inne, równie smaczne propozycje nadziewanych cukinii.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 cukinia (300 g)
  • 2 liście kapusty włoskiej (110 g)
  • 180 g dowolnego mięsa np. wołowego
  • 1 cebula (200 g)
  • 1 łyżeczka tymianku (4 g)
  • 1 łyżeczka imbiru (4 g)
  • 1 łyżka smalcu gęsiego (12 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Piekarnik
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa szpinakowa z jajem

Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Rozgrzewamy w garnku tłuszcz Wrzucamy cebulę i czosnek i zasmażamy 2-3 min Dodajemy szpinak, dusimy 5 min Lekko solimy i pieprzymy Trzemy na tarce gałkę muszkatołową, tak…

WIĘCEJ >

Zupa czosnkowa

Czosnek i cebulę obieramy Kroimy cebulę i czosnek tak jak umiemy Bierzemy garnek, roztapiamy w nim masło klarowane Wrzucamy cebulę z czosnkiem i zasmażamy 2-3 min W tym czasie obieramy ziemniaka i kroimy w kostkę…

WIĘCEJ >

Tatar z pomidora z awokado i jajecznicą

Tatar z pomidora Pomidory sparzyć i zdjąć skórę (naciąć pomidora na krzyż, zalać wrzątkiem, poczekać 30 sekund i przełożyć do miski z zimną wodą, po czym zdjąć skórkę) Awokado wydłubać łyżeczką do miski i rozgnieść…

WIĘCEJ >

Dorada duszona w pomarańczach

Włączamy piekarnik i ustawiamy na 200 st. C Rybę patroszymy i usuwamy wnętrzności Skrobiemy nożem łuski „pod włos” Płuczemy rybę w zimnej wodzie Kładziemy na desce i wycieramy ręcznikiem papierowym Solimy, pieprzymy z każdej strony…

WIĘCEJ >