fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Nadziewane cukinie

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc1c4ca15-977a-4ea8-a787-10e9b92da22d
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Nadziewane cukinie

Przygotowanie

  • Cukinie dokładnie myjemy i kroimy na pół
  • Następnie dużą łyżką wydrążamy środek, ostrożnie tak, by jej nie przedziurawić
  • Wyjęte kawałki dokładnie kroimy i dodajemy pokrojone lub zmielone mięso, kapustę, cebulę i przyprawy
  • Wszystko mieszamy i wypełniamy powstałym farszem cukinię – najlepiej jest to wszystko dobrze docisnąć łyżką
  • Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na ok 15 minut

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego aktualnego sposobu żywienia – więcej informacji w piktogramach.

Uwagi

W powiązanych przepisach znajdziesz inne, równie smaczne propozycje nadziewanych cukinii.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 cukinia (300 g)
  • 2 liście kapusty włoskiej (110 g)
  • 180 g dowolnego mięsa np. wołowego
  • 1 cebula (200 g)
  • 1 łyżeczka tymianku (4 g)
  • 1 łyżeczka imbiru (4 g)
  • 1 łyżka smalcu gęsiego (12 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Chłodnik z botwinki, kalarepy, marchewki i rzodkiewki

Botwinę, rzodkiewki, marchewkę i kalarepę umyć, zetrzeć na tarce. Przełożyć do garnka, zalać wodą ilość taka, aby przykryć warzywa. Gotować przez 5 minut pod przykryciem. Wywar schłodzić. Dodać pokrojony koperek, sól, pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy…

WIĘCEJ >

Karkówka z szynkowaru z sałatką

Karkówkę wkładamy do jakiegoś naczynia Solimy, pierzymy Dodajemy rozmaryn Bierzemy w ręce i dokładnie wsmarowujemy przyprawy na mięsie Wkładamy mięso do szynkowaru Zakładamy sprężynę i zamykamy szynkowar Wkładamy na min. 12 godz. do lodówki Wyjmujemy…

WIĘCEJ >

Warzywa w sosie z boczkiem

Cukinię, bakłażana i boczek kroimy w kostkę. Całość smażymy kilka minut na oliwie, następnie dodajemy mleko kokosowe i dusimy przez 20 minut (aż warzywa zmiękną) co jakiś czas podlewając wodą.

WIĘCEJ >

Naleśniki gryczane z sarniną i pieczarkami

Naleśniki: Tłuszcz rozpuszczamy (lub używamy płynny, jeśli stoi gdzieś blisko ciepła, np. pieca) Do garnka/miski wlewamy wodę i wybijamy jajko, mieszamy Lekko solimy, dodajemy mąkę, mieszamy Dodajemy tłuszcz, mieszamy Odstawiamy na 10 min żeby ciasto…

WIĘCEJ >