fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Cukinia z łagodnym z farszem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c72de0f08-fc1c-4520-9bd2-8ffa68ff5c4f
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Cukinia z łagodnym z farszem

Przygotowanie

  • Cukinię dokładnie myjemy, odcinamy końcówki.
  • Każdą kroimy na 4 równej długości kawałki.
  • Gniazda nasienne wydrążamy ostrożnie małą łyżeczką i odkładamy do miski.
  • Miąższ cukinii siekamy, kiełbasę kroimy w bardzo drobną kostkę.
  • Na patelni rozgrzewamy łyżkę smalcu. Podsmażamy do zeszklenia posiekaną drobno cebulę.
  • Dodajemy kiełbasę, a po chwili smażenia cukinię.
  • Przyprawiamy i dusimy, aż cukinia całkiem zmięknie, a sos odparuje.
  • Po przestygnięciu, farsz nakładamy małą żyłeczką w wydrążoną cukinię.
  • Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Pieczemy około 25 minut, aż zmięknie, przewracając w międzyczasie dwukrotnie. Podajemy polane posypane siekaną pietruszką.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam podobne przepisy.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Cukinia zielona (1200 g)
  • Cebula (świeża) (105 g)
  • Kiełbasa śląska (85 g)
  • Smalec z gęsi (12 g)
  • Natka pietruszki (świeża) (6 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Nóż, Patelnia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Frytki z pietruszki

Pietruszkę obieramy i kroimy w paski Jeśli mamy nożyk karbowany to kroimy jak frytki Wkładamy do miski, dodajemy olej kokosowy Lekko solimy i mieszamy Na blaszkę kładziemy papier do pieczenia Nakładamy pokrojoną pietruszkę Wkładamy do…

WIĘCEJ >

Sałatka z kurczaka i jabłek

Pierś z kurczaka gotujemy w lekko osolonej wodzie przez około 20 minut Następnie po ostudzeniu kroimy w kostkę Selera i awokado kroimy w kostkę Jabłko obieramy i także kroimy w kostkę Wszystkie składniki mieszamy w…

WIĘCEJ >

Pomidorowa wołowina z cukinią

Mięso najlepiej samodzielnie zmielić w maszynce do mielenia mięsa Na patelni podgrzewamy pół szklanki wody. Wrzucamy mięso z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i przyprawami. Gdy mięso zmieni już lekko kolor, zalewamy je passatą pomidorową i…

WIĘCEJ >

Sałatka ryżowa z tuńczykiem

Ryż ugotować we wrzącej, osolonej wodzie do miękkości Ugotowany ryż przełożyć na sito i przelać kilkakrotnie zimną wodą Odcedzić ryż z wody Ogórki pokroić w kostkę Cebulę pokroić w kostkę Awokado obrać, przekroić na pół,…

WIĘCEJ >