fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Papryka faszerowana wołowiną

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5e9e1ec9-2ef4-4f5a-834b-f314c262d697-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Papryka faszerowana wołowiną

Przygotowanie

  • Z każdej papryki odcinamy „czapeczkę”, czyli czubek z ogonkiem
  • Wydłubujemy gniazda nasienne i wyrzucamy je
  • Marchew, pietruszkę obieramy i ścieramy na tarce na grubych oczkach
  • Cebulę, czosnek obieramy i kroimy w kostkę
  • Seler kroimy w półksiężyce
  • Rozgrzewamy patelnię/garnek z tłuszczem
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem
  • Podsmażamy 2 min
  • Dodajemy resztę warzyw
  • Podsmażamy 3 min
  • Dodajemy mięso
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Mieszamy, przykrywamy pokrywką i dusimy 10 min na małym ogniu
  • Włączamy piekarnik na 190 stopni
  • Wyłączamy ogień pod garnkiem
  • Dodajemy do masy jajka i mieszamy
  • Każdą paprykę napełniamy masą mięsną
  • Układamy papryki w naczyniu żaroodpornym
  • Wkładamy do piekarnika na 15 min
  • Otwieramy drzwiczki, wlewamy na naczynie rosół
  • Zamykamy drzwiczki
  • Pieczemy 45 min 

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojej aktualnej diety oraz towarzyszących nietolerancji – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

Powyżej znajduje się podobny przepis, który warto spróbować.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 12
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • 4 papryki (920 g)
  • 250 g mielonej wołowiny
  • 1 jajko roz. M (51 g)
  • ½ marchewki (30 g)
  • ½ pietruszki (40 g)
  • ½ łodygi selera naciowego (ok. 25 g)
  • ½ cebuli (50 g)
  • 1 ząbek świeżego czosnku (5 g)
  • 2 szklanki bulionu mięsnego (500 ml)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • 1 łyżka masła klarowanego Ghee lub smalcu gęsiego (15 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Naczynie żaroodporne, Nóż, Piekarnik, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Chleb jaglany

Do miski kruszymy drożdże, dodajemy miód i mieszamy, aż drożdże się rozpuszczą Jabłka obieramy ze skórki, wkładamy kawałki do naczynia, w którym będziemy miksować Dodajemy mleko i miksujemy Dolewamy mleko kokosowe ze zmiksowanym jabłkiem do…

WIĘCEJ >

Pasta jajeczna z pieczonymi burakami i migdałami

Jajka ugotować, obrać ze skorupki i pokroić/posiekać jak najdrobniej Wrzucić posiekane jajka do miski Dodać sos Dodać szczypiorek Zamieszać i spróbować Doprawić do smaku solą i pieprzem Buraki obrać, pokroić w plastry i włożyć do…

WIĘCEJ >

Sałatka z kozim serem

Ser kozi mieszamy z mlekiem kokosowym, octem i przyprawami Marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach, a sałatę targamy na mniejsze kawałki Warzywa układamy w misce Polewamy sosem i posypujemy pestkami dyni

WIĘCEJ >

Zupa szpinakowa z jajem

Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Rozgrzewamy w garnku tłuszcz Wrzucamy cebulę i czosnek i zasmażamy 2-3 min Dodajemy szpinak, dusimy 5 min Lekko solimy i pieprzymy Trzemy na tarce gałkę muszkatołową, tak…

WIĘCEJ >