fbpx
logo
Szukaj
open close

Papryka faszerowana wołowiną

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5e9e1ec9-2ef4-4f5a-834b-f314c262d697-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Papryka faszerowana wołowiną

Przygotowanie

  • Z każdej papryki odcinamy „czapeczkę”, czyli czubek z ogonkiem
  • Wydłubujemy gniazda nasienne i wyrzucamy je
  • Marchew, pietruszkę obieramy i ścieramy na tarce na grubych oczkach
  • Cebulę, czosnek obieramy i kroimy w kostkę
  • Seler kroimy w półksiężyce
  • Rozgrzewamy patelnię/garnek z tłuszczem
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem
  • Podsmażamy 2 min
  • Dodajemy resztę warzyw
  • Podsmażamy 3 min
  • Dodajemy mięso
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Mieszamy, przykrywamy pokrywką i dusimy 10 min na małym ogniu
  • Włączamy piekarnik na 190 stopni
  • Wyłączamy ogień pod garnkiem
  • Dodajemy do masy jajka i mieszamy
  • Każdą paprykę napełniamy masą mięsną
  • Układamy papryki w naczyniu żaroodpornym
  • Wkładamy do piekarnika na 15 min
  • Otwieramy drzwiczki, wlewamy na naczynie rosół
  • Zamykamy drzwiczki
  • Pieczemy 45 min 

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inny przepis na papryki nadziewane oraz przepisy na buliony.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 12
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Papryka czerwona (920 g)
  • Bulion mięsny (500 ml)
  • Wołowina mięso mielone (250 g)
  • Pietruszka korzeń (80 g)
  • Jajo kurze rozm. M (51 g)
  • Cebula (świeża) (50 g)
  • Marchew (świeża) (45 g)
  • Seler nać (25 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Czosnek (świeży) (5 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Naczynie żaroodporne, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia, Piekarnik, Pokrywka do patelni, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Krem szparagowy

Szparagi obrać Obrane szparagi pokroić w małe kawałki (2 – 3 cm) Łupiny/obierki wrzucić do garnka, zalać bulionem, gotować 15 min Wyjąć łupiny szumówką i wyrzucić Wrzucić pokrojone szparagi Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę…

WIĘCEJ >

Łosoś z warzywami

Cukinię i marchewkę kroimy w plasterki Układamy je na rozgrzanej patelni, a na wierzchu układamy łososia. Całość dusimy 15 minut na małym ogniu.

WIĘCEJ >

Tofu z chilli i orzeszkami

Wszystkie składniki na sos mieszamy razem i odstawiamy do „przegryzienia”. Tofu kroimy na plastry grubości ok. pół centymetra, doprawiamy solą i pieprzem, następnie obtaczamy w mące każdy plaster i smażymy z każdej strony na złoty…

WIĘCEJ >

Warzywa z grilla z jajkami sadzonymi i kiełbasą

Kiełbasę ponacinać w paski Cukinię pokroić w plastry Paprykę pokroić w plastry Kalarepę obrać i pokroić w plastry Cebulę pokroić w plastry Białą rzodkiew obrać i pokroić w plastry Na patelni grillowej rozgrzać łyżkę tłuszczu…

WIĘCEJ >