fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Papryka faszerowana wołowiną

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5e9e1ec9-2ef4-4f5a-834b-f314c262d697-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Papryka faszerowana wołowiną

Przygotowanie

  • Z każdej papryki odcinamy „czapeczkę”, czyli czubek z ogonkiem
  • Wydłubujemy gniazda nasienne i wyrzucamy je
  • Marchew, pietruszkę obieramy i ścieramy na tarce na grubych oczkach
  • Cebulę, czosnek obieramy i kroimy w kostkę
  • Seler kroimy w półksiężyce
  • Rozgrzewamy patelnię/garnek z tłuszczem
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem
  • Podsmażamy 2 min
  • Dodajemy resztę warzyw
  • Podsmażamy 3 min
  • Dodajemy mięso
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Mieszamy, przykrywamy pokrywką i dusimy 10 min na małym ogniu
  • Włączamy piekarnik na 190 stopni
  • Wyłączamy ogień pod garnkiem
  • Dodajemy do masy jajka i mieszamy
  • Każdą paprykę napełniamy masą mięsną
  • Układamy papryki w naczyniu żaroodpornym
  • Wkładamy do piekarnika na 15 min
  • Otwieramy drzwiczki, wlewamy na naczynie rosół
  • Zamykamy drzwiczki
  • Pieczemy 45 min 

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojej aktualnej diety oraz towarzyszących nietolerancji – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

Powyżej znajduje się podobny przepis, który warto spróbować.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 12
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • 4 papryki (920 g)
  • 250 g mielonej wołowiny
  • 1 jajko roz. M (51 g)
  • ½ marchewki (30 g)
  • ½ pietruszki (40 g)
  • ½ łodygi selera naciowego (ok. 25 g)
  • ½ cebuli (50 g)
  • 1 ząbek świeżego czosnku (5 g)
  • 2 szklanki bulionu mięsnego (500 ml)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • 1 łyżka masła klarowanego Ghee lub smalcu gęsiego (15 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Naczynie żaroodporne, Nóż, Piekarnik, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Makaron z czarnej rzepy i kalarepy w sosie rydzowym (wegański / wegetariański)

Kalarepę i rzepę obieramy i trzemy na tarce spiralnej (spiromacie) Jeśli nie mamy spiromatu, kroimy w cienkie jak najbardziej skośne plastry a potem plastry kroimy w cienkie paski jak makaron Rydze oczyszczamy i kroimy w…

WIĘCEJ >

Bakłażany faszerowane warzywami

Ziemniaki gotujemy w mundurkach, kroimy na pół, wybieramy środek i rozgniatamy widelcem. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Cebule kroimy i podsmażamy. Suszone pomidory kroimy w paski. Włączamy piekarnik na opcję grzania z góry i dołu, na…

WIĘCEJ >

Spaghetti z warzyw z łososiem

Łososia kroimy w paseczki Marchew, pietruszkę, cebulę, czosnek obrać Marchewkę, pietruszkę i cukinię pokroić wzdłuż na plastry i następnie każdy plaster wzdłuż na długie cienkie paski Cebulę i czosnek pokroić w półksiężyce W wysokiej patelni…

WIĘCEJ >

Pomelo

Pomelo myjemy, obieramy i dzielimy na cząstki

WIĘCEJ >