fbpx
logo
Szukaj
open close

Papryka faszerowana wołowiną

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5e9e1ec9-2ef4-4f5a-834b-f314c262d697-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Papryka faszerowana wołowiną

Przygotowanie

  • Z każdej papryki odcinamy „czapeczkę”, czyli czubek z ogonkiem
  • Wydłubujemy gniazda nasienne i wyrzucamy je
  • Marchew, pietruszkę obieramy i ścieramy na tarce na grubych oczkach
  • Cebulę, czosnek obieramy i kroimy w kostkę
  • Seler kroimy w półksiężyce
  • Rozgrzewamy patelnię/garnek z tłuszczem
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem
  • Podsmażamy 2 min
  • Dodajemy resztę warzyw
  • Podsmażamy 3 min
  • Dodajemy mięso
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Mieszamy, przykrywamy pokrywką i dusimy 10 min na małym ogniu
  • Włączamy piekarnik na 190 stopni
  • Wyłączamy ogień pod garnkiem
  • Dodajemy do masy jajka i mieszamy
  • Każdą paprykę napełniamy masą mięsną
  • Układamy papryki w naczyniu żaroodpornym
  • Wkładamy do piekarnika na 15 min
  • Otwieramy drzwiczki, wlewamy na naczynie rosół
  • Zamykamy drzwiczki
  • Pieczemy 45 min 

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inny przepis na papryki nadziewane oraz przepisy na buliony.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 12
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Papryka czerwona (920 g)
  • Bulion mięsny (500 ml)
  • Wołowina mięso mielone (250 g)
  • Pietruszka korzeń (80 g)
  • Jajo kurze (51 g)
  • Cebula (50 g)
  • Marchew (45 g)
  • Seler naciowy (25 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Czosnek (5 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Naczynie żaroodporne, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia, Piekarnik, Pokrywka do patelni, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Gulasz wieprzowy z boczniakami

Boczniaki pokroić na kawałki, jak są małe grzybki to na pół, jak są większe to na 4-6 części Mięso pokroić w kostkę 1,5 cm Marchew, pietruszkę, ziemniaki obrać i pokroić w kostkę 1 cm Cebulę,…

WIĘCEJ >

Naleśniki samuraja

Wszystkie składniki mieszamy razem w misce (można użyć miksera, albo ręcznie wymieszać trzepaczką). Patelnię nasmarowujemy małą ilością masła i rozgrzewamy. Jedną ręką podnosimy patelnię z ognia, a drugą wylewamy na nią ciasto przy pomocy chochli….

WIĘCEJ >

Naleśniki gryczane z jarmużem

Naleśniki Tłuszcz rozpuszczamy (lub używamy płynny, jeśli stoi gdzieś blisko ciepła, np. pieca) Do garnka/miski wlewamy wodę i wybijamy jajko, mieszamy Lekko solimy, dodajemy mąkę, mieszamy Dodajemy tłuszcz, mieszamy Odstawiamy na 10 min, żeby ciasto…

WIĘCEJ >

Naleśniki kasztanowe

Mąkę przesiewamy przez sito Dolewamy wody i mieszamy do uzyskania konsystencji ciasta naleśnikowego Smażymy na patelni nieprzywierającej

WIĘCEJ >