fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Papryka nadziewana komosą ryżową z fetą i papryką

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce68e3458-360c-46f4-98ae-aee01a51f81b
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Papryka nadziewana komosą ryżową z fetą i papryką

Przygotowanie

  • Rozgrzewamy piekarnik do 190°C
  • Gotujemy komosę ryżową
  • Myjemy paprykę i cukinię
  • Rozgrzewamy masło ghee na patelni
  • Pokrojoną cukinię wrzucamy na patelnię i podsmażamy 3 minuty
  • Dodajemy ugotowaną komosę ryżową, przyprawiamy solą i pieprzem
  • Odcinamy górną część papryki i usuwamy gniazda nasienne
  • Do wnętrza papryk wkładamy przygotowaną komosę z cukinią
  • Papryki wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy 20 minut
  • Upieczone papryki wyciągamy z piekarnika i posypujemy fetą, zapiekamy je jeszcze przez 5 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 3
Trudność: Średni

Lista składników

  • Papryka czerwona (690 g)
  • Cukinia zielona (300 g)
  • Komosa ryżowa biała (180 g)
  • Ser feta (45 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Naczynie żaroodporne z pokrywką, Nóż, Patelnia, Piekarnik, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Grillowane owoce na oleju kokosowym

Kroimy ananasa w plastry i obieramy ze skórki i wycinamy zdrewniałe „oczko” z środka  Gruszkę kroimy w plastry  Jabłko kroimy w plastry  Usuwamy pestki i gniazda nasienne  Mango obieramy i kroimy w plastry (mango nie…

WIĘCEJ >

Sałata z boczniakami

Por przekroić wzdłuż na pół Wypłukać każdy liść pod bieżącą wodą żeby piasku nie było Pokroić w paseczki Czosnek obrać i pokroić, jak kto umie Boczniaki pokroić na połówki lub jak są duże na ćwiartki…

WIĘCEJ >

Wolnowarzone żeberka

Żeberka wkładamy do wolnowaru i dolewamy wody do ich wysokości. Dodajemy przyprawy i ustawiamy na tryb LOW na 7 godzin lub całą noc. Po upływie czasu wolnowarzenia, dzielimy żeberka na porcje. Przy podaniu, posypujemy mięso…

WIĘCEJ >

Cukinia faszerowana kurczakiem i warzywami z sosem pomidorowym

Cukinia faszerowana Cukinię przekrawamy wzdłuż na połowy Łyżką wydrążamy miękki środek, tak ze 2/3 miąższu/pestek wyrzucamy Kurczaka kroimy w paseczki Paprykę kroimy w kostkę (gniazdo nasienne wyrzucamy) Marchew, pietruszkę i cebulę obieramy i kroimy w…

WIĘCEJ >