fbpx
logo
Szukaj
open close

Papryka nadziewana komosą ryżową z fetą i papryką

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce68e3458-360c-46f4-98ae-aee01a51f81b
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Papryka nadziewana komosą ryżową z fetą i papryką

Przygotowanie

  • Rozgrzewamy piekarnik do 190°C
  • Gotujemy komosę ryżową
  • Myjemy paprykę i cukinię
  • Rozgrzewamy masło ghee na patelni
  • Pokrojoną cukinię wrzucamy na patelnię i podsmażamy 3 minuty
  • Dodajemy ugotowaną komosę ryżową, przyprawiamy solą i pieprzem
  • Odcinamy górną część papryki i usuwamy gniazda nasienne
  • Do wnętrza papryk wkładamy przygotowaną komosę z cukinią
  • Papryki wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy 20 minut
  • Upieczone papryki wyciągamy z piekarnika i posypujemy fetą, zapiekamy je jeszcze przez 5 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 3
Trudność: Średni

Lista składników

  • Papryka czerwona (690 g)
  • Cukinia zielona (300 g)
  • Komosa ryżowa biała (180 g)
  • Ser feta (45 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Naczynie żaroodporne z pokrywką, Nóż, Patelnia, Piekarnik, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Ozorki w sosie grzybowym z puree z batatów

Ozorki: Ozorki płuczemy pod bieżącą wodą i wkładamy do garnka Marchew i pietruszkę obieramy, przekrawamy wzdłuż na pół i razem z łodygą selera dodajemy do ozorków Zalewamy wodą, żeby poziom był 5 cm wyżej Lekko…

WIĘCEJ >

Gotowane parówki z sałatką z ogórków kiszonych, pora i pomidorów

Parówki włożyć do wrzącej wody i zminimalizować płomień, parzyć 5 min Por przekroić wzdłuż, przepłukać pod bieżąca wodą, pokroić w cienkie półksiężyce i wrzucić do miski Ogórek kiszony pokroić w kostkę Z jabłka usunąć gniazdo…

WIĘCEJ >

Krem z pomidorów i papryki

Papryki kroimy na pół, usuwamy gniazda nasienne. Cebulę obieramy z łupiny. Warzywa układamy w żaroodpornym naczyniu wyłożonym papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C na 40 minut. Miękkie warzywa zmiksuj…

WIĘCEJ >

Sałatka z kaszą jaglaną i halibutem wędzonym

Kaszę gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15 minut (lub wg instrukcji na opakowaniu), a następnie odcedzamy Rybę oczyszczamy (obieramy ze skóry i ości) i rozdrabiamy na kawałki Cebulę obieramy Wszystkie warzywa kroimy w…

WIĘCEJ >