Papryka nadziewana komosą ryżową z fetą i papryką
Papryka nadziewana komosą ryżową z fetą i papryką
Przygotowanie
- Rozgrzewamy piekarnik do 190°C
- Gotujemy komosę ryżową
- Myjemy paprykę i cukinię
- Rozgrzewamy masło ghee na patelni
- Pokrojoną cukinię wrzucamy na patelnię i podsmażamy 3 minuty
- Dodajemy ugotowaną komosę ryżową, przyprawiamy solą i pieprzem
- Odcinamy górną część papryki i usuwamy gniazda nasienne
- Do wnętrza papryk wkładamy przygotowaną komosę z cukinią
- Papryki wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy 20 minut
- Upieczone papryki wyciągamy z piekarnika i posypujemy fetą, zapiekamy je jeszcze przez 5 minut
Rady dietetyka
Pamiętaj, by każdy składnik przepisu uwzględnić w swojej codziennej diecie.
Uwagi
W powiązanych , przepisach znajdują się równie smaczne potrawy, które warto wypróbować.
Autor
Lista składników
- 1 łyżka masła klarowanego Ghee (15 g)
- 1 cukinia zielona (300 g)
- 1 szklanka komosy ryżowej (180 g)
- Sól kłodawska (3 g)
- Pieprz czarny (3 g)
- 3 czerwone papryki (690 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Surówka z pekińskiej
Kapustę siekamy i wrzucamy do jakiejś miski Ogórka, pomidora, rzodkiewki kroimy i dodajemy do miski Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Lekko solimy i pieprzymy Dodajemy majonez i mieszamy
WIĘCEJ >Zupa krem z grillowanych warzyw
Marchew i pietruszkę obrać, pokroić w długie plastry (pod skosem) Z papryki usunąć gniazdo nasienne i pokroić w paski Cukinię pokroić w plastry Cebulę i czosnek obrać i pokroić w plastry Rozgrzewamy patelnię grillową z…
WIĘCEJ >Stek z rostbefu z warzywami grillowanymi i ziemniakami
Kalarepę obieramy i kroimy w plastry Cykorię myjemy i kroimy w plastry Cebulę kroimy w krążki Ziemniaki myjemy, solimy, wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w piekarniku w temp. 200 st. C przez 30 min…
WIĘCEJ >Hiszpański chłodnik Ajo Blanco
Migdały zalewamy wodą, wkładamy do lodówki i zostawiamy na 8 godz. (najwygodniej na noc) Migdały z wodą przekładamy do blendera Dodajemy czosnek, sól, pieprz i miksujemy przez minutę Dodajemy oliwę, uotowanego ziemniaka, ocet i miksujemy Próbujemy…
WIĘCEJ >