fbpx
logo
Szukaj
open close

Papryka nadziewana komosą ryżową z fetą i papryką

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce68e3458-360c-46f4-98ae-aee01a51f81b
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Papryka nadziewana komosą ryżową z fetą i papryką

Przygotowanie

  • Rozgrzewamy piekarnik do 190°C
  • Gotujemy komosę ryżową
  • Myjemy paprykę i cukinię
  • Rozgrzewamy masło ghee na patelni
  • Pokrojoną cukinię wrzucamy na patelnię i podsmażamy 3 minuty
  • Dodajemy ugotowaną komosę ryżową, przyprawiamy solą i pieprzem
  • Odcinamy górną część papryki i usuwamy gniazda nasienne
  • Do wnętrza papryk wkładamy przygotowaną komosę z cukinią
  • Papryki wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy 20 minut
  • Upieczone papryki wyciągamy z piekarnika i posypujemy fetą, zapiekamy je jeszcze przez 5 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 3
Trudność: Średni

Lista składników

  • Papryka czerwona (690 g)
  • Cukinia zielona (300 g)
  • Komosa ryżowa biała (180 g)
  • Ser feta (45 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Naczynie żaroodporne z pokrywką, Nóż, Patelnia, Piekarnik, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Sałatka grecka

Pomidory i ogórka myjemy i kroimy w kostkę Ser kroimy w kostkę Wszystkie składniki umieszczamy w misce, mieszamy Dodajemy oliwę, (…)

WIĘCEJ >

Sałatka ze szpinakiem i pestkami dyni

Myjemy i osuszamy liście szpinaku Do miski wkładamy wszystkie składniki, kruszymy fetę Doprawiamy sałatkę solą, dodajemy oliwę i mieszamy

WIĘCEJ >