fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Papryka nadziewana komosą ryżową z fetą i papryką

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce68e3458-360c-46f4-98ae-aee01a51f81b
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Papryka nadziewana komosą ryżową z fetą i papryką

Przygotowanie

  • Rozgrzewamy piekarnik do 190°C
  • Gotujemy komosę ryżową
  • Myjemy paprykę i cukinię
  • Rozgrzewamy masło ghee na patelni
  • Pokrojoną cukinię wrzucamy na patelnię i podsmażamy 3 minuty
  • Dodajemy ugotowaną komosę ryżową, przyprawiamy solą i pieprzem
  • Odcinamy górną część papryki i usuwamy gniazda nasienne
  • Do wnętrza papryk wkładamy przygotowaną komosę z cukinią
  • Papryki wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy 20 minut
  • Upieczone papryki wyciągamy z piekarnika i posypujemy fetą, zapiekamy je jeszcze przez 5 minut

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu uwzględnić w swojej codziennej diecie.

Uwagi

W powiązanych , przepisach znajdują się równie smaczne potrawy, które warto wypróbować.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 3
Trudność: Średni

Lista składników

  • 1 łyżka masła klarowanego Ghee (15 g)
  • 1 cukinia zielona (300 g)
  • 1 szklanka komosy ryżowej (180 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • 3 czerwone papryki (690 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Naczynie żaroodporne z pokrywką, Nóż, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pasta marchewkowa na słodko z chlebem gryczanym

Daktyle i figi moczymy w gorącej wodzie Pozostawiamy je na 30 minut Marchewki obieramy i gotujemy w małej ilości wody Ugotowane marchewki wyciągamy z wody Owoce odsączamy Łączymy marchewki z suszonymi owocami Migdały drobno siekamy…

WIĘCEJ >

Zupa wędzona

Boczek lub pachwinę kroimy w plasterki i zalewamy passatą pomidorową w garnku Gotujemy boczek na małym ogniu. Możemy dolać szklankę wody W tym czasie kroimy drobno warzywa. Dodajemy je do garnka razem z przyprawami Wszystko…

WIĘCEJ >

Sałatka jarzynowa z gotowanymi parówkami

Marchew i pietruszkę obrać Brokuł i kalafior podzielić na różyczki Brukselki oczyścić Bierzemy garnek zagotowujemy w nim wodę z łyżeczką soli Do gorącej wody wkładamy marchew, pietruszkę i brukselkę Gotujemy 10 min Dorzucamy do garnka…

WIĘCEJ >

Hummus z pieczoną marchewką

Marchewki kroimy na mniejsze kawałki, czosnek przeciskamy przez praskę. Wszystkie składniki umieszczamy w jednym naczyniu i blendujemy na gładką masę. Doprawiamy dodając więcej soku z cytryny, soli, pieprzu i kuminu.

WIĘCEJ >