Papryka nadziewana komosą ryżową z fetą i papryką
Papryka nadziewana komosą ryżową z fetą i papryką
Przygotowanie
- Rozgrzewamy piekarnik do 190°C
- Gotujemy komosę ryżową
- Myjemy paprykę i cukinię
- Rozgrzewamy masło ghee na patelni
- Pokrojoną cukinię wrzucamy na patelnię i podsmażamy 3 minuty
- Dodajemy ugotowaną komosę ryżową, przyprawiamy solą i pieprzem
- Odcinamy górną część papryki i usuwamy gniazda nasienne
- Do wnętrza papryk wkładamy przygotowaną komosę z cukinią
- Papryki wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy 20 minut
- Upieczone papryki wyciągamy z piekarnika i posypujemy fetą, zapiekamy je jeszcze przez 5 minut
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Papryka czerwona (690 g)
- Cukinia zielona (300 g)
- Komosa ryżowa biała (180 g)
- Ser feta (45 g)
- Masło klarowane ghee (15 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Ozorki w sosie grzybowym z puree z batatów
Ozorki: Ozorki płuczemy pod bieżącą wodą i wkładamy do garnka Marchew i pietruszkę obieramy, przekrawamy wzdłuż na pół i razem z łodygą selera dodajemy do ozorków Zalewamy wodą, żeby poziom był 5 cm wyżej Lekko…
WIĘCEJ >Gotowane parówki z sałatką z ogórków kiszonych, pora i pomidorów
Parówki włożyć do wrzącej wody i zminimalizować płomień, parzyć 5 min Por przekroić wzdłuż, przepłukać pod bieżąca wodą, pokroić w cienkie półksiężyce i wrzucić do miski Ogórek kiszony pokroić w kostkę Z jabłka usunąć gniazdo…
WIĘCEJ >Krem z pomidorów i papryki
Papryki kroimy na pół, usuwamy gniazda nasienne. Cebulę obieramy z łupiny. Warzywa układamy w żaroodpornym naczyniu wyłożonym papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C na 40 minut. Miękkie warzywa zmiksuj…
WIĘCEJ >Sałatka z kaszą jaglaną i halibutem wędzonym
Kaszę gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15 minut (lub wg instrukcji na opakowaniu), a następnie odcedzamy Rybę oczyszczamy (obieramy ze skóry i ości) i rozdrabiamy na kawałki Cebulę obieramy Wszystkie warzywa kroimy w…
WIĘCEJ >