fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Papryka nadziewana komosą ryżową z fetą i papryką

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce68e3458-360c-46f4-98ae-aee01a51f81b
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Papryka nadziewana komosą ryżową z fetą i papryką

Przygotowanie

  • Rozgrzewamy piekarnik do 190°C
  • Gotujemy komosę ryżową
  • Myjemy paprykę i cukinię
  • Rozgrzewamy masło ghee na patelni
  • Pokrojoną cukinię wrzucamy na patelnię i podsmażamy 3 minuty
  • Dodajemy ugotowaną komosę ryżową, przyprawiamy solą i pieprzem
  • Odcinamy górną część papryki i usuwamy gniazda nasienne
  • Do wnętrza papryk wkładamy przygotowaną komosę z cukinią
  • Papryki wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy 20 minut
  • Upieczone papryki wyciągamy z piekarnika i posypujemy fetą, zapiekamy je jeszcze przez 5 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 3
Trudność: Średni

Lista składników

  • Papryka czerwona (690 g)
  • Cukinia zielona (300 g)
  • Komosa ryżowa biała (180 g)
  • Ser feta (45 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Naczynie żaroodporne z pokrywką, Nóż, Patelnia, Piekarnik, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Bakłażany faszerowane risottem

Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu i odstawiamy. Paprykę, selera, cukinię i cebulę kroimy w drobną kostkę, a czosnek siekamy. Wszystkie te warzywa wrzucamy na patelnię, na rozgrzany olej i obsmażamy przez 2-3 minuty. Bakłażany kroimy…

WIĘCEJ >

Szparagi smażone na boczku

Boczek pokroić w centymetrowe słupki. Wrzucić na rozgrzaną patelnię i smażyć na średnim ogniu, żeby wytopić cały tłuszcz. Szparagi opłukać i osuszyć, oderwać zdrewniałe końcówki, przekroić na pół. Na wytopiony boczek wrzucić szparagi. Smażyć ok…

WIĘCEJ >

Karkówka z suszonymi pomidorami

Karkówkę układamy z przyprawami w misie wolnowaru Dodajemy wody Pomidory suszone namaczamy we wrzątku i kroimy na małe kawałki Dodajemy do mięsa Włączamy tryb Low (1) i wolnowarzymy przez 7 godz. albo na całą noc…

WIĘCEJ >

Shoarma wieprzowa

Polędwiczkę kroimy na małe kawałki, a paprykę w słupki i przekładamy do miski. Do mięsa z warzywami dodajemy przyprawy i oliwę. Rozgrzewamy patelnię i smażymy zawartość miski przez 15 minut.

WIĘCEJ >