fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka ze szpinakiem i pestkami dyni

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-28
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Sałatka ze szpinakiem i pestkami dyni

Przygotowanie

  • Myjemy i osuszamy liście szpinaku
  • Do miski wkładamy wszystkie składniki, kruszymy fetę
  • Doprawiamy sałatkę solą, dodajemy oliwę i mieszamy

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu uwzględnić w swojej codziennej diecie – zajrzyj w piktogramy. Opcjonalnie można również dodać liście rukoli i ziarna granatu.

Uwagi

Zainspiruj się naszymi innymi propozycjami przygotowania sałatek, które znajdziesz w podpiętych, powiązanych przepisach.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 3
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 200 g liście szpinaku
  • 1 szklanka pieczonej dyni piżmowej (230 g)
  • ¼ szklanki łuskanych pestek dyni (30 g)
  • 150 g sera feta
  • Sól kłodawska (3 g)
  • 3 łyżki oliwy z oliwek extra virgin (30 ml)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Miska

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Mus orzechowo – gruszkowy

Orzechy przebierać dokładnie, żeby nie zawieruszyły się gdzieś kawałeczki łupin Wsypać do miski i zalać zimną wodą Odstawić na 12 godz. Orzechy odcedzić na sicie (wodę wylać) Gruszki umyć Przeciąć na pół i wykroić gniazda…

WIĘCEJ >

Sałatka z owoców sezonowych – wiosna

Owoce umyć, przekroić na cztery części i usunąć gniazda Pokroić w kostkę, wymieszać

WIĘCEJ >

Roladki szpinakowe z wędzoną szynką i sałatką

Włączamy piekarnik i ustawiamy 180 st. C Rozmrożony szpinak wkładamy do miski Dodajemy mąkę kokosową, jajko Dodajemy sól i pieprz Mieszamy Rozkładamy papier do pieczenia Na papierze rozkładamy plastry szynki Na szynkę kładziemy masę szpinakową…

WIĘCEJ >

Jaja po benedyktyńsku (poszetowe) na pieczarkach duszonych z koprem włoskim i szpinakiem

Pieczarki kroimy na cząstki Koper włoski kroimy w półksiężyce Por kroimy wzdłuż i myjemy w środku, żeby nie było piasku Por kroimy w półksiężyce Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy pieczarki Dodajemy por z koprem Zasmażamy…

WIĘCEJ >