fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka ze szpinakiem i pestkami dyni

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-28

Sałatka ze szpinakiem i pestkami dyni

Przygotowanie

  • Myjemy i osuszamy liście szpinaku
  • Do miski wkładamy wszystkie składniki, kruszymy fetę
  • Doprawiamy sałatkę solą, dodajemy oliwę i mieszamy

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu uwzględnić w swojej codziennej diecie – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

Zainspiruj się naszymi innymi propozycjami przygotowania sałatek, które znajdziesz w podpiętych, powiązanych przepisach.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 3
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 200 g liście szpinaku
  • 1 szklanka pieczonej dyni piżmowej (230 g)
  • ¼ szklanki łuskanych pestek dyni (30 g)
  • 150 g sera feta
  • Sól kłodawska (3 g)
  • 3 łyżki oliwy z oliwek extra virgin (30 ml)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Miska
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Podstawowy krem daktylowy

Daktyle miksujemy na krem Dolewamy wodę lub mleko, aby uzyskać pożądaną konsystencję

WIĘCEJ >

Zupa kasztanowa (wegańska/wegetariańska)

Por kroimy wzdłuż i myjemy pod bieżącą woda z piasku i otrząsamy z wody Por kroimy w półksiężyce Rozgrzewamy w garnku tłuszcz Wrzucamy por, zasmażamy 3 minuty Dorzucamy kasztany Dolewamy rosół Gotujemy 10 minut Miksujemy…

WIĘCEJ >

Szpinak z cytrusową nutą

Rozgrzewamy oliwę na patelni Dodajemy szpinak, solimy Smażymy 4 minuty, zdejmujemy z ognia Wyciskamy sok z cytryny, dodajemy do szpinaku, mieszamy

WIĘCEJ >

Ciasto batatowo-kasztanowe

Do dużej miski przesiewamy mąkę, dodajemy sodę oczyszczoną i przyprawy. W osobnej misce mieszamy mleko olej i ocet. Wlewamy do dużej miski i mieszamy, aż powstanie luźna masa, dodajemy startego na drobnych oczkach batata, wszystko…

WIĘCEJ >