Sałatka ze szpinakiem i pestkami dyni
Sałatka ze szpinakiem i pestkami dyni
Przygotowanie
- Myjemy i osuszamy liście szpinaku
- Do miski wkładamy wszystkie składniki, kruszymy fetę
- Doprawiamy sałatkę solą, dodajemy oliwę i mieszamy
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Dynia piżmowa (230 g)
- Szpinak (świeży) (200 g)
- Ser feta (150 g)
- Pestki dyni łuskane (30 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
- Sól kłodawska (2.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Naleśniki jaglane
Składniki mieszamy razem do uzyskania ciasta o płynnej konsystencji (nie może być za rzadka) Jeżeli potrzeba, dodajemy jeszcze łyżkę mąki Smażymy na rozgrzanej patelni cienkie placki, na tłuszczu lub bez dodatku tłuszczu
WIĘCEJ >Napój kokosowy na ciepło
W garnku zagotowujemy mleko z wodą Po zagotowaniu dodajemy resztę składników Zmniejszamy ogień, przykrywamy garnek i gotujemy na młym ogniu przez 10 minut
WIĘCEJ >Naleśniki samuraja
Wszystkie składniki mieszamy razem w misce (można użyć miksera, albo ręcznie wymieszać trzepaczką). Patelnię nasmarowujemy małą ilością masła i rozgrzewamy. Jedną ręką podnosimy patelnię z ognia, a drugą wylewamy na nią ciasto przy pomocy chochli….
WIĘCEJ >Zupa szparagowa
Szparagi obieramy, kroimy w małe kawałki i gotujemy łupiny w rosole przez 15 min Przecedzamy wywar Do gotowego wywaru dodajemy szparagi Wyciskamy sok z cytryny Cebulę obieramy, kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i…
WIĘCEJ >