logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Capresse z sosem z granatów – sałatka

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz10-4-5

Capresse z sosem z granatów – sałatka

Przygotowanie

  • Pomidory sparzyć i obrać ze skórki – czyli kładziemy pomidory na desce szypułką w dół
  • Nożem robimy na czubku pomidora dwa delikatne nacięcia, tyle tylko, żeby naciąć skórkę
  • Wkładamy pomidory do jakiejś miseczki lub garnuszka i zalewamy wrzątkiem, tak żeby je całkowicie zakryło, trzymamy tak minutę po czym przekładamy pomidory do naczynia z zimną wodą
  • Sparzone pomidory kroimy w plastry
  • Mozzarelle kroimy w plastry
  • Układamy na przemian na talerzu, plaster pomidora, na plaster sera
  • Polewamy sosem
  • Dekorujemy listkami bazylii

Autor

Gość Ajwen
Czas: do 15 minut
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 2 pomidory
  • 1 mozzarella
  • kilka liści świeżej bazylii
  • 2-3 łyżki sosu vinaigrette

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka jarzynowa (wegetariańska)

Marchew i pietruszkę obrać Brokuł i kalafior podzielić na różyczki Brukselki oczyścić Bierzemy garnek zagotowujemy w nim wodę z łyżeczką (…)

WIĘCEJ >

Szparagi smażone na boczku

Boczek pokroić w centymetrowe słupki. Wrzucić na rozgrzaną patelnię i smażyć na średnim ogniu, żeby wytopić cały tłuszcz. Szparagi opłukać (…)

WIĘCEJ >

Gulasz z serc indyczych

Warzywa obieramy i kroimy w kostkę Rozgrzewamy w brytfannie tłuszcz i wrzucamy serca z indyka Podsmażamy 2 min, mieszamy Dodajemy (…)

WIĘCEJ >

Krem z buraków

Wszystkie warzywa myjemy, obieramy i kroimy w kostkę Odrobinę oleju podgrzewamy w garnku i dodajemy pokrojone warzywa Podsmażamy kilka minut, (…)

WIĘCEJ >

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl