fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Capresse z sosem z granatów – sałatka

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz10-4-6
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Capresse z sosem z granatów – sałatka

Przygotowanie

  • Pomidory sparzyć i obrać ze skórki – czyli kładziemy pomidory na desce szypułką w dół
  • Nożem robimy na czubku pomidora dwa delikatne nacięcia, tyle tylko, żeby naciąć skórkę
  • Wkładamy pomidory do jakiejś miseczki lub garnuszka i zalewamy wrzątkiem, tak żeby je całkowicie zakryło, trzymamy tak minutę po czym przekładamy pomidory do naczynia z zimną wodą
  • Sparzone pomidory kroimy w plastry
  • Mozzarelle kroimy w plastry
  • Układamy na przemian na talerzu, plaster pomidora, na plaster sera
  • Polewamy sosem
  • Dekorujemy listkami bazylii

Uwagi

Propozycje naszych sosów vinaigrette znajdziesz w podpiętych, powiązanych przepisach.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 4
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Pomidor (świeży) (340 g)
  • Ser mozzarella (250 g)
  • Sos vinaigrette (30 g)
  • Bazylia (świeża) (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Czajnik, Deska, Miska, Nóż, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Naleśniki gryczane z sarniną i pieczarkami

Naleśniki: Tłuszcz rozpuszczamy (lub używamy płynny, jeśli stoi gdzieś blisko ciepła, np. pieca) Do garnka/miski wlewamy wodę i wybijamy jajko, mieszamy Lekko solimy, dodajemy mąkę, mieszamy Dodajemy tłuszcz, mieszamy Odstawiamy na 10 min żeby ciasto…

WIĘCEJ >

Owsianka z jogurtem i z miętą

Płatki owsiane zagotowujemy w małej ilości wody Mieszamy z jogurtem kokosowym Po ostudzeniu dodajemy posiekane listki świeżej mięty Podajemy

WIĘCEJ >

Parówki drobiowe grillowane

Podgrzej parówki. Wrzuć do wrzątku, nie gotuj. Wyciągnij po 5 min. Połóż parówki na rozgrzany grill lub patelnię grillową, grilluj do zarumienienia.

WIĘCEJ >

Zupa dyniowo – marchewkowa z cynamonem i imbirem (na wywarze kostnym)

Z dyni wydrążyć (np. łyżką lub ręką miąższ i pestki i je wyrzucić) Pozostałą dynię pokroić na mniejsze kawałki i obrać nożykiem lub obieraczką do warzyw Obrane kawałki dyni pokroić w kostkę Marchewkę obrać i…

WIĘCEJ >