fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Nogi kaczki w pomarańczach z wolnowaru

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz1-3-3
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Nogi kaczki w pomarańczach z wolnowaru

Przygotowanie

  • Nogi solimy i pieprzymy
  • Wkładamy do wolnowaru
  • Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w plastry
  • Dodajemy do wolnowaru
  • Pomarańcze obieramy ze skóry i dzielimy na cząstki
  • Dodajemy pomarańcze do wolnowaru
  • Mieszamy i ustawiamy wolnowar na 8 godz. na opcję „low”
  • Wykładamy wszystko na półmisek
  • Tłuszcz jaki pozostał będzie idealny do skropienia kartofli

Rady dietetyka

Pamiętaj, aby każdy składnik przepisu uwzględnić w swojej codziennej diecie – zajrzyj w piktogramy.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 2
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Pomarańcza (480 g)
  • Kaczka udko (280 g)
  • Cebula (świeża) (105 g)
  • Czosnek (świeży) (10 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Wolnowar

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka grecka

Myjemy ogórka i pomidory Ogórka obieramy ze skórki Kroimy warzywa i kruszymy fetę Wrzucamy składniki do miski, dodajemy łyżeczkę oliwy i doprawiamy sałatkę solą, pieprzem i oregano

WIĘCEJ >

Smoothie z „mlekiem bananowym”

Daktyle, banana oraz wodę blendujemy do pożądanej konsystencji Mleko bananowe przelewamy do miseczki Jabłko i gruszkę kroimy w kostkę i łączymy z mlekiem Wszystko posypujemy nasionami chia, wiórkami kokosowymi i cynamonem

WIĘCEJ >

Bitki wołowe

Wołowinę płuczemy, a następnie dokładnie osuszamy. Kroimy w niezbyt grube plastry i tłuczkiem rozbijamy na cienkie kawałki koniecznie przez folię spożywczą. Mięso musi być cienko zbite. Polewamy wszystkie kawałki 2 łyżkami aminokwasów kokosowych i rozsmarowujemy…

WIĘCEJ >

Wywar rumiany

Warzywa czyścimy i obieramy Warzywa razem z kośćmi rozkładamy na blaszce i wkładamy do piekarnika 180 st.C na 60 min Po tym czasie przekładamy wszystko do garnka Zalewamy zimną wodą Dodajemy liście i ziele Lekko…

WIĘCEJ >