Nogi kaczki w pomarańczach z wolnowaru
Nogi kaczki w pomarańczach z wolnowaru
Przygotowanie
- Nogi solimy i pieprzymy
- Wkładamy do wolnowaru
- Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w plastry
- Dodajemy do wolnowaru
- Pomarańcze obieramy ze skóry i dzielimy na cząstki
- Dodajemy pomarańcze do wolnowaru
- Mieszamy i ustawiamy wolnowar na 8 godz. na opcję „low”
- Wykładamy wszystko na półmisek
- Tłuszcz jaki pozostał będzie idealny do skropienia kartofli
Rady dietetyka
Pamiętaj, aby każdy składnik przepisu uwzględnić w swojej codziennej diecie – zajrzyj w piktogramy.
Autor
Lista składników
- Pomarańcza (480 g)
- Kaczka udko (280 g)
- Cebula (105 g)
- Czosnek (10 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Bakłażany faszerowane warzywami
Ziemniaki gotujemy w mundurkach, kroimy na pół, wybieramy środek i rozgniatamy widelcem. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Cebule kroimy i podsmażamy. Suszone pomidory kroimy w paski. Włączamy piekarnik na opcję grzania z góry i dołu, na…
WIĘCEJ >Koktajl z czarnej porzeczki
Porzeczki, sałatę i mango myjemy Mango obieramy i kroimy w kostkę Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze kielichowym Miksujemy
WIĘCEJ >Pasta z oliwek i awokado
Awokado obieramy, pestkę wyrzucamy Obrane awokado wkładamy do naczynia, w którym będziemy blendować (najlepiej blenderem ręcznym) Dodajemy czosnek i sok z cytryny Dodajemy oliwę i oliwki Lekko solimy i pieprzymy Miksujmy na gładką masę
WIĘCEJ >Sałatka z bakłażana z oliwkami
Bakłażana myjemy, suszymy i kroimy w dużą kostkę (2×2 cm) Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni Do dużego płaskiego naczynia żaroodpornego wrzucamy kostki bakłażana, polewamy 4 łyżkami oliwy i dokładnie mieszamy Wstawiamy do piekarnika i pieczemy…
WIĘCEJ >