Nogi kaczki w pomarańczach z wolnowaru
Nogi kaczki w pomarańczach z wolnowaru
Przygotowanie
- Nogi solimy i pieprzymy
- Wkładamy do wolnowaru
- Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w plastry
- Dodajemy do wolnowaru
- Pomarańcze obieramy ze skóry i dzielimy na cząstki
- Dodajemy pomarańcze do wolnowaru
- Mieszamy i ustawiamy wolnowar na 8 godz. na opcję „low”
- Wykładamy wszystko na półmisek
- Tłuszcz jaki pozostał będzie idealny do skropienia kartofli
Rady dietetyka
Pamiętaj, by każdy składnik przepisu uwzględnić w swojej codziennej diecie – zajrzyj w piktogramy.
Autor
Lista składników
- 2 udka z kaczki (ok. 280 g)
- 2 pomarańcze (480 g)
- 1 cebula (100 g)
- 2 ząbki świeżego czosnku (10 g)
- Sól kłodawska (3 g)
- Pieprz czarny (3 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Sznycel z dzika z puree selerowo – gruszkowym
Sznycel: Mielimy mięso, doprawiamy solą i pieprzem Mieszamy, formujemy kulkę, rozpłaszczamy ręką i formujemy wrzecionowaty kształt Smażymy na smalcu po 3-4 min z każdej strony Przykrywamy pokrywką i dusimy na małym ogniu przez 5 min…
WIĘCEJ >Makaron z białej rzodkwi z sosem owocowo – kurczakowym z granatem
Rzodkiew myjemy i przepuszczamy przez spiromat – otrzymujemy makaron warzywny Cebulę obieramy, kroimy w kostkę Kurczaka kroimy w paseczki lub w kostkę Winogrona kroimy na połówki W głębokiej patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy kurczaka, podsmażamy 2-3…
WIĘCEJ >Naleśniki trzy sery (wegetariańskie)
Naleśniki: Tłuszcz rozpuszczamy (lub używamy płynny, jeśli stoi gdzieś blisko ciepła, np. pieca) Do garnka/miski wlewamy wodę i wybijamy jajko, mieszamy Lekko solimy, dodajemy mąkę, mieszamy Dodajemy tłuszcz, mieszamy Odstawiamy na 10 min, żeby ciasto…
WIĘCEJ >Kaszotto gryczane z wędzonym boczkiem
Boczek kroimy w kostkę Pieczarki kroimy w plastry Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy grzyby, podsmażamy 4 min Dodajemy pokrojony boczek Dodajemy cebulę z czosnkiem Podsmażamy 5 min…
WIĘCEJ >