fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Nogi kaczki w pomarańczach z wolnowaru

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz1-3-3

Nogi kaczki w pomarańczach z wolnowaru

Przygotowanie

  • Nogi solimy i pieprzymy
  • Wkładamy do wolnowaru
  • Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w plastry
  • Dodajemy do wolnowaru
  • Pomarańcze obieramy ze skóry i dzielimy na cząstki
  • Dodajemy pomarańcze do wolnowaru
  • Mieszamy i ustawiamy wolnowar na 8 godz. na opcję „low”
  • Wykładamy wszystko na półmisek
  • Tłuszcz jaki pozostał będzie idealny do skropienia kartofli

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu uwzględnić w swojej codziennej diecie – zajrzyj w piktogramy.

Autor

Ajwendieta
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 2
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • 2 udka z kaczki (ok. 280 g)
  • 2 pomarańcze (480 g)
  • 1 cebula (100 g)
  • 2 ząbki świeżego czosnku (10 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Wolnowar
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Curry z dynią i ciecierzycą

Na rozgrzany olej wrzucamy pokrojoną w piórka cebulę i posiekany czosnek. Jeśli decydujemy się na ostrą papryczkę to pokrojoną i pozbawioną pestek dodajemy teraz. Po chwili dodajemy przyprawy i smażymy 2-3 minuty. Dynię obieramy ze…

WIĘCEJ >

Krewetki duszone w maśle z pomidorami i rozmarynem

Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Pomidorki kroimy na połówki Zdejmujemy pancerz z krewetek i usuwamy przewód pokarmowy (nacinamy kręgosłup i wyjmujemy jelito) Rozgrzewamy olej kokosowy na patelni i smażymy krewetki minutę i…

WIĘCEJ >

Krupnik z komosy ryżowej (wegański / wegetariański)

Komosę przepłukać w ziemnej wodzie i odcedzić na sicie Marchew, seler, pietruszkę obrać Pokroić w kostkę Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem Zasmażamy 2 minuty…

WIĘCEJ >

Medalion z polędwiczki wieprzowej na ryżu z warzywami i duszoną marchewką z estragonem

Polędwiczkę kroimy na 3 części, lekko rozbijamy, żeby nadać kształt medalionu Solimy i pieprzymy Ryż gotujemy w wrzącej, osolonej wodzie do miękkości i odcedzamy na sitku Marchewkę obieramy, pół jednej marchewki kroimy w kostkę, resztę…

WIĘCEJ >