Nogi kaczki w pomarańczach z wolnowaru
Nogi kaczki w pomarańczach z wolnowaru
Przygotowanie
- Nogi solimy i pieprzymy
- Wkładamy do wolnowaru
- Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w plastry
- Dodajemy do wolnowaru
- Pomarańcze obieramy ze skóry i dzielimy na cząstki
- Dodajemy pomarańcze do wolnowaru
- Mieszamy i ustawiamy wolnowar na 8 godz. na opcję „low”
- Wykładamy wszystko na półmisek
- Tłuszcz jaki pozostał będzie idealny do skropienia kartofli
Rady dietetyka
Pamiętaj, by każdy składnik przepisu uwzględnić w swojej codziennej diecie – zajrzyj w piktogramy.
Autor
Ajwendieta
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 2
Trudność: Łatwy, Średni
Lista składników
- 2 udka z kaczki (ok. 280 g)
- 2 pomarańcze (480 g)
- 1 cebula (100 g)
- 2 ząbki świeżego czosnku (10 g)
- Sól kłodawska (3 g)
- Pieprz czarny (3 g)
Potrzebny sprzęt
Deska, Nóż, Wolnowar
Podobne tematy
Chłodnik kokosowy
Buraki obrać ze skóry i zetrzeć na tarce na grubych oczkach Ogórek obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach Rzodkiewki oczyścić i zetrzeć na tarce na grubych oczkach Starte składniki wrzucamy do miski Zalewamy…
WIĘCEJ >Podstawowy krem daktylowy
Daktyle miksujemy na krem Dolewamy wodę lub mleko, aby uzyskać pożądaną konsystencję
WIĘCEJ >Szaszłyki z szynki i ananasa
Szynkę kroimy w kostkę, ananasa na 2-3 cm kawałki i nabijamy na przemian na patyczki do szaszłyków W rondelku rozpuszczamy miód i mieszamy z musztardą, imbirem, solą i pieprzem Wersja na zimno: polewamy sosem szaszłyki Wersja…
WIĘCEJ >