fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Konfitowane kacze udko z kolorowym miksem sałat i ziemniaczkami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c45a90fc1-3150-43db-b17f-ce0f66e89a1f-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Konfitowane kacze udko z kolorowym miksem sałat i ziemniaczkami

Przygotowanie

  • Nogi kaczki solimy i pieprzymy
  • Przygotowujemy rondel, w którym rozgrzewamy smalec
  • Wrzucamy kacze nogi
  • Przykrywamy pokrywką, ustawiamy minimalny płomień i gotujemy 2 godz. Co pół godziny obracamy mięso na druga stronę
  • Ziemniaki obieramy i gotujemy we wrzącej osolonej wodzie
  • Sałatę drzemy w placach
  • Pomidorki kroimy na pół
  • Ogórka kroimy w półksiężyce
  • Cebulę kroimy w krążki
  • Sałatę i warzywa układamy na talerze i polewamy sosem vinaigrette
  • Obok układamy ziemniaki, które posypujemy koperkiem
  • Na ziemniaki kładziemy kaczkę i polewamy 2 łyżkami tłuszczu

Rady dietetyka

Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się pomysły na przyrządzenie smacznych sosów vinaigrette – koniecznie do nich zajrzyj.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 12
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Ziemniak (150 g)
  • Kaczka noga (140 g)
  • Ogórek długi (90 g)
  • Pomidor koktajlowy (80 g)
  • Sałata rzymska (70 g)
  • Smalec z gęsi (50 g)
  • Cebula czerwona (50 g)
  • Woda (50 ml)
  • Sos vinaigrette (20 g)
  • Koper (świeży) (3 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw, Rondel, Sitko, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sznycle z sarny z grilla z pomidorami i sałatą

Sarnę kroimy w poprzek włókien na cienkie plastry Jeśli mamy siekacz/szteker do mięsa to dobrze byłoby kilka razy go użyć na każdym kawałku Rozgrzewamy patelnię grillową z łyżką tłuszczu Wrzucamy mięso Lekko solimy i pieprzymy…

WIĘCEJ >

Bazyliowe pesto z awokado

Pomidorki koktajlowe kroimy na połówki Pieczemy w piekarniku W tym czasie gotujemy makaron Wyciskamy 2 łyżki soku z cytryny Migdały, awokado, bazylię, czosnek, sól i pieprz miksujemy na gładką masę Sos mieszamy z ugotowanym makaronem…

WIĘCEJ >

Fritatta szpinakowa

Włączamy piekarnik i ustawiamy 200 st.C Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Pomidorki przekroić na połówki Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i czosnek i zasmażamy 2 – 3 min Dodajemy szpinak, dusimy…

WIĘCEJ >

Sałatka z roszponką i cukinią

Cukinię kroimy na kawałki i wrzucamy do garnka z wodą – gotujemy do miękkości Paprykę kroimy w kostkę Do miski wsypujemy roszponkę, paprykę i ugotowaną cukinię Posypujemy startym serem, polewamy oliwą i sokiem z cytryny…

WIĘCEJ >