fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Konfitowane kacze udko z kolorowym miksem sałat i ziemniaczkami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c45a90fc1-3150-43db-b17f-ce0f66e89a1f-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Konfitowane kacze udko z kolorowym miksem sałat i ziemniaczkami

Przygotowanie

  • Nogi kaczki solimy i pieprzymy
  • Przygotowujemy rondel, w którym rozgrzewamy smalec
  • Wrzucamy kacze nogi
  • Przykrywamy pokrywką, ustawiamy minimalny płomień i gotujemy 2 godz. Co pół godziny obracamy mięso na druga stronę
  • Ziemniaki obieramy i gotujemy we wrzącej osolonej wodzie
  • Sałatę drzemy w placach
  • Pomidorki kroimy na pół
  • Ogórka kroimy w półksiężyce
  • Cebulę kroimy w krążki
  • Sałatę i warzywa układamy na talerze i polewamy sosem vinaigrette
  • Obok układamy ziemniaki, które posypujemy koperkiem
  • Na ziemniaki kładziemy kaczkę i polewamy 2 łyżkami tłuszczu

Rady dietetyka

Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się pomysły na przyrządzenie smacznych sosów vinaigrette – koniecznie do nich zajrzyj.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 12
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Ziemniak (150 g)
  • Kaczka noga (140 g)
  • Ogórek długi (90 g)
  • Pomidor koktajlowy (80 g)
  • Sałata rzymska (70 g)
  • Smalec z gęsi (50 g)
  • Cebula czerwona (50 g)
  • Woda (50 ml)
  • Sos vinaigrette (20 g)
  • Koper (świeży) (3 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw, Rondel, Sitko, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Placki gruszkowe z sosem owocowym

Placki Gruszkę obieramy i ścieramy na grubych oczkach do miski Dodajemy mąki oraz wybijamy jaja i całość blendujemy do momentu uzyskania jednolitej masy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wylewamy porcję ciasta i smażymy małe placki po…

WIĘCEJ >

Sałatka kalafiorowo – ziemniaczana

Ziemniaki obieramy, kroimy na ćwiartki Gotujemy w osolonej wodzie do miękkości (około 25 min) Kalafiora rozdzielamy na „róże” Wrzucamy kalafiora na wrzącą, osoloną wodę i gotujemy 8 min (bez przykrywania) Odcedzamy ziemniaki, odcedzamy kalafior Gdy…

WIĘCEJ >

Pasta z awokado i oliwek z chlebem gryczanym

Awokado obieramy, pestkę wyrzucamy Wrzucamy awokado do naczynia, w którym będziemy blendować (najlepiej blenderem ręcznym) Obieramy czosnek i dorzucamy Wyciskamy sok z cytryny do naczynia Dodajemy oliwę Lekko solimy i pieprzymy Miksujmy Nakładamy pastę na…

WIĘCEJ >

Zupa szczawiowa z jajem (na wywarze kostnym)

Szczaw wypłukać i pokroić Cebulę obrać i pokroić w piórka lub połksiężyce W garnku rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy przez 2 min cebulę Dodajemy pokrojony szczaw Zalewamy rosołem Wyciskamy sok z cytryny do garnka Lekko solimy…

WIĘCEJ >