fbpx
logo
Szukaj
open close

Konfitowane kacze udko z kolorowym miksem sałat i ziemniaczkami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c45a90fc1-3150-43db-b17f-ce0f66e89a1f-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Konfitowane kacze udko z kolorowym miksem sałat i ziemniaczkami

Przygotowanie

  • Nogi kaczki solimy i pieprzymy
  • Przygotowujemy rondel, w którym rozgrzewamy smalec
  • Wrzucamy kacze nogi
  • Przykrywamy pokrywką, ustawiamy minimalny płomień i gotujemy 2 godz. Co pół godziny obracamy mięso na druga stronę
  • Ziemniaki obieramy i gotujemy we wrzącej osolonej wodzie
  • Sałatę drzemy w placach
  • Pomidorki kroimy na pół
  • Ogórka kroimy w półksiężyce
  • Cebulę kroimy w krążki
  • Sałatę i warzywa układamy na talerze i polewamy sosem vinaigrette
  • Obok układamy ziemniaki, które posypujemy koperkiem
  • Na ziemniaki kładziemy kaczkę i polewamy 2 łyżkami tłuszczu

Rady dietetyka

Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się pomysły na przyrządzenie smacznych sosów vinaigrette – koniecznie do nich zajrzyj.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 12
Porcje: 1
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Ziemniak (150 g)
  • Kaczka noga (140 g)
  • Ogórek długi (90 g)
  • Pomidor koktajlowy (80 g)
  • Sałata rzymska (70 g)
  • Smalec z gęsi (50 g)
  • Cebula czerwona (50 g)
  • Woda (50 ml)
  • Sos vinaigrette (20 g)
  • Koper (świeży) (3 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw, Rondel, Sitko, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Sos vinaigrette

Oliwę wlać do naczynia które ma minimum litr pojemności Koperek i pietruszkę pokroić nożem, żeby blender miał łatwiej (nie musi (…)

WIĘCEJ >

Sos vinaigrette miodowy

Szykujemy pojemnik w którym będziemy blendować sos lub blender kielichowy Wlewamy oliwę Dodajemy musztardę Dodajemy sól, pieprz Dodajemy miód Dodajemy (…)

WIĘCEJ >

Sos vinaigrette balsamiczny

Bierzemy naczynie w którym będziemy miksować sos albo szykujemy blender kielichowy Wlewamy oliwę, dodajemy czosnek Dodajemy musztardę Pietruszkę kroimy nożem (…)

WIĘCEJ >