fbpx
logo
Szukaj
open close

Okoń z koprem włoskim

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cbb45d2ba-2db0-4a63-b5de-017079a31252
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Okoń z koprem włoskim

Przygotowanie

  • Jeden okoń powinien warzyć ok. 250 g
  • Okonie dokładnie oczyszczamy, oskrobujemy z łusek i wypatroszamy
  • Następnie w każdym okoniu robimy 3 ukośne nacięcia na obydwóch bokach ryb
  • Do zagłębień sypiemy przyprawy (sól i pieprz)
  • Koper kroimy na kawałki i wkładamy do nacięć w okoniach
  • Okonie dokładnie smarujemy tłuszczem
  • Rozgrzewamy grill
  • Na rozgrzany grill kładziemy okonie i grillujemy przez ok. 10-15 minut z każdej strony
  • Okonie podajemy z cząstkami cytryny

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia okonia.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Okoń (świeży) (1000 g)
  • Fenkuł (koper włoski) (350 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (40 ml)
  • Cytryna (40 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Grill, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Pieczona wołowina z ziołami

Mięso powinno być w jednym kawałku, zwinięte w rulon i związane nicią kuchenną Marchew z cebulą obieramy i kroimy w grube plastry Seler kroimy w grube plastry Zieleninę drobno siekamy Piekarnik rozgrzewamy przez ok. 190…

WIĘCEJ >

Flaki wołowe

Marchew, pietruszkę i seler obieramy Warzywa kroimy w słupki/zapałki lub kostkę Por przekrawamy i płuczemy każdą warstwę, żeby nie było piasku, kroimy w półksiężyce Cebulę obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy…

WIĘCEJ >

Zapiekane ziemniaki z serami

Sery ścieramy na drobnych oczkach do dwóch osobnych misek Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem Ziemniaki obieramy i kroimy w plastry Cebulę obieramy i kroimy w cienkie talarki Na dnie…

WIĘCEJ >

Pieczony filet z makreli z marchewką i pomidorami

Piekarnik nagrzewamy do temp. 200 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Rybę dokładnie myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym, a następnie kroimy wzdłuż na pół tworząc filety Na papier układamy filety i posypujemy z każdej…

WIĘCEJ >