fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Owoce morza ze szpinakiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c555852f1-5dc5-4bb8-8217-6dd982b25ae0
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Owoce morza ze szpinakiem

Przygotowanie

  • Na patelni rozgrzać olej kokosowy.
  • Wrzucić pokrojony w plasterki czosnek i drobno posiekany imbir. Smażyć 2 minuty.
  • Dodać obraną i pokrojoną w plastry marchewkę i pokrojoną w słupki cukinię.
  • Rozprowadzić mleko kokosowe z odrobiną wody.
  • Gdy sos zacznie bulgotać, dorzuć rozmrożone owoce morza.
  • Gotować na dużym ogniu, aż sos zredukuje się o połowę. Po zdjęciu z ognia dodać liście szpinaku i wymieszać. Podawać ze świeżo posiekanym szczypiorkiem.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Cukinia zielona (300 g)
  • Krewetka tygrysia (świeża) (154 g)
  • Kalmar (świeży) (150 g)
  • Smalec z gęsi (48 g)
  • Marchew (świeża) (45 g)
  • Szpinak (świeży) (20 g)
  • Czosnek (świeży) (10 g)
  • Szczypiorek (5 g)
  • Imbir (świeży) (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia - duża

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Owsianka paleo z cynamonem i kardamonem

W rondelku podgrzewamy mleko kokosowe. Dodajemy przyprawy (cynamon, kurkumę, kardamon i sól) i mieszamy. Zdejmujemy z palnika i cały czas mieszając dodajemy siemię lniane i żółtka. Przelewamy do miseczki, dodajemy borówki i polewamy 1 łyżeczką…

WIĘCEJ >

Szparagi na miksie sałat

Sałaty układamy na talerzu Pomidorki przekrawamy na połówki i kładziemy na sałacie Cebulę rozdzielamy na krążki i kładziemy na sałacie Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Szparagi przekrawamy na pół lub na 3 części i podsmażamy na…

WIĘCEJ >

Prosta gryczanka z malinami

Kaszę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu W rondlu podgrzewamy mleko Dodajemy kaszę oraz przyprawy i mieszamy Wyłączamy kuchenkę i cały czas mieszając dodajemy len oraz żółtka Gryczankę przelewamy do miski, posypujemy malinami i polewamy syropem

WIĘCEJ >

Kluski śląskie z boczkiem

Boczek kroimy w drobną kostkę i smaży na małym ogniu przez około pół godziny. Chcemy, żeby tłuszcz wytapiał się wolno. Mieszamy co jakiś czas, żeby się nie przypalił. Miskę stawiamy na wadze i przeciskamy do…

WIĘCEJ >