fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Owoce morza ze szpinakiem

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-35

Owoce morza ze szpinakiem

Przygotowanie

  • Na patelni rozgrzać olej kokosowy.
  • Wrzucić pokrojony w plasterki czosnek i drobno posiekany imbir. Smażyć 2 minuty.
  • Dodać obraną i pokrojoną w plastry marchewkę i pokrojoną w słupki cukinię.
  • Rozprowadzić mleko kokosowe z odrobiną wody.
  • Gdy sos zacznie bulgotać, dorzuć rozmrożone owoce morza.
  • Gotować na dużym ogniu, aż sos zredukuje się o połowę. Po zdjęciu z ognia dodać liście szpinaku i wymieszać. Podawać ze świeżo posiekanym szczypiorkiem.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 11
Porcje: 3
Trudność: Łatwy

Lista składników

mieszanka owoców morza:

  • 150 g kalmarów
  • 150 g krewetek
  • 100 g żabnicy
  • 1 duża marchew (60 g)
  • 1 garść świeżego szpinaku (25 g)
  • 2 ząbki czosnku (10 g)
  • 1 plaster imbiru
  • 1 cukinia (300 g)
  • 200 ml mleka kokosowego
  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • 1-2 gałązki szczypiorku do posypania

Potrzebny sprzęt

Patelnia - duża
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Comber z królika pieczony z warzywami

Comber nacieramy solą, polewamy sokiem z cytryny. Dodajemy liście laurowe. Odstawiamy na noc do lodówki. Warzywa gotujemy na pół twardo (…)

WIĘCEJ >

Jaglanka jabłkowo-gruszkowa

Kaszę gotujemy do miękkości Mieszamy co jakiś czas, aby nie przywarła do dna W międzyczasie kroimy na kawałki jabłko i (…)

WIĘCEJ >

Puree z batata

Bataty obieramy i gotujemy we wrzącej osolonej wodzie przez 30 min i odcedzamy na sicie Cebulę obieramy i kroimy w (…)

WIĘCEJ >

Szynka z sarny, boczku i rydzów z sałatką brokułową

Sarninę razem z czosnkiem mielimy na standardowym sitku (średnim) Boczek kroimy w kostkę około 1 cm Rydze czyścimy i kroimy (…)

WIĘCEJ >

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl