fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Owoce morza ze szpinakiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c555852f1-5dc5-4bb8-8217-6dd982b25ae0
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Owoce morza ze szpinakiem

Przygotowanie

  • Na patelni rozgrzać olej kokosowy.
  • Wrzucić pokrojony w plasterki czosnek i drobno posiekany imbir. Smażyć 2 minuty.
  • Dodać obraną i pokrojoną w plastry marchewkę i pokrojoną w słupki cukinię.
  • Rozprowadzić mleko kokosowe z odrobiną wody.
  • Gdy sos zacznie bulgotać, dorzuć rozmrożone owoce morza.
  • Gotować na dużym ogniu, aż sos zredukuje się o połowę. Po zdjęciu z ognia dodać liście szpinaku i wymieszać. Podawać ze świeżo posiekanym szczypiorkiem.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu można dopasować do swojego planu żywieniowego.

Uwagi

Opcjonalnie możemy dodać mleko kokosowe.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 3
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 150 g kalmarów
  • 150 g krewetek
  • 1 duża marchew (60 g)
  • 1 garść świeżego szpinaku (20 g)
  • 2 ząbki świeżego czosnku (10 g)
  • 1 plaster imbiru (1 g)
  • 1 cukinia (300 g)
  • 50 g smalcu gęsiego
  • 1-2 gałązki szczypiorku do posypania (4 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia - duża

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Miks sałat z sosem kolendrowym z suszonym schabem

Sałatę i rukolę położyć na talerzu Pomidorki przekroić na ćwiartki Paprykę pokroić w kostkę lub paseczki Pomidory i paprykę położyć na sałacie Posypać cebulą Polać sosem Obok sałaty położyć pokrojony cienko suszony schab

WIĘCEJ >

Szaszłyk z kurczaka na batatach

Kurczaka kroimy w kostkę 2-3 cm Solimy, pieprzymy Tymianek drobno siekamy i mieszamy mięso z przyprawami Boczek kroimy w plastry grubości około 0,5 cm Paprykę kroimy w kostkę około 2,5 cm Cebulę kroimy w plastry…

WIĘCEJ >

Szaszłyki z siekanej sarny z boczkiem, pieczarkami i warzywami z grilla

Mielimy mięso Doprawiamy solą i pieprzem Mieszamy przez 2 minuty Formujemy 4 równe kuleczki Boczek kromy w plastry 0,5 cm i kroimy w kwadraty wielkości kulek mięsnych Pieczarki przekrawamy na połówki Bierzemy patyk do szaszłyka…

WIĘCEJ >

Pieczony surowy boczek z buraczkami

Boczek: Czosnek obrać i pokroić każdy ząbek na 3 części Przygotowujemy naczynie, w którym będziemy piec, np. żaroodporne Wkładamy mięso i posypujemy wszystkimi przyprawami Połowę obranego czosnku rozkładamy na mięsie Przekładamy mięso na drugą stronę…

WIĘCEJ >