fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Owoce morza ze szpinakiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c555852f1-5dc5-4bb8-8217-6dd982b25ae0
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Owoce morza ze szpinakiem

Przygotowanie

  • Na patelni rozgrzać olej kokosowy.
  • Wrzucić pokrojony w plasterki czosnek i drobno posiekany imbir. Smażyć 2 minuty.
  • Dodać obraną i pokrojoną w plastry marchewkę i pokrojoną w słupki cukinię.
  • Rozprowadzić mleko kokosowe z odrobiną wody.
  • Gdy sos zacznie bulgotać, dorzuć rozmrożone owoce morza.
  • Gotować na dużym ogniu, aż sos zredukuje się o połowę. Po zdjęciu z ognia dodać liście szpinaku i wymieszać. Podawać ze świeżo posiekanym szczypiorkiem.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Cukinia zielona (300 g)
  • Krewetka tygrysia (świeża) (154 g)
  • Kalmar (świeży) (150 g)
  • Smalec z gęsi (48 g)
  • Marchew (świeża) (45 g)
  • Szpinak (świeży) (20 g)
  • Czosnek (świeży) (10 g)
  • Szczypiorek (5 g)
  • Imbir (świeży) (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia - duża

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kefir z owocami

Do szklanki wrzucamy owoce i zalewamy kefirem

WIĘCEJ >

Chleb dyniowy

W misce wymieszać wszystkie suche składniki. W oddzielnej misce połączyć jaja z miodem i dyniowym purée, a następnie dodać składniki sypkie i wymieszać. Przełożyć na wyłożoną papierem do pieczenia formę tzw. keksówkę (podłużna) i piec…

WIĘCEJ >

Rolki nori z owocami morza

Marchewkę, ogórka i łososia kroimy w paski julienne. Awokado wydrążamy i widelcem rozgniatamy miąższ, dodajemy mielony imbir i dokładnie mieszamy. Pasta ta będzie pełniła taką funkcję jak ryż w tradycyjnym sushi. Rozkładamy arkusz wodorostów i…

WIĘCEJ >

Gazpacho

Pomidory musimy najpierw sparzyć – nacinamy na krzyż, zalewamy wrzątkiem, Czekamy minutę, przekładamy do naczynia z zimną wodą i zdejmujemy skórkę Oczyszczone pomidory przekrawamy na pół Miąższ wkładamy do blendera Dolewamy wodę, oliwę i jednego…

WIĘCEJ >