fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Owoce morza w warzywnym sosie

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c7316d308-bf1f-4c3e-b753-db2818a24369
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Owoce morza w warzywnym sosie

Przygotowanie

  • Warzywa kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie
  • Dodajemy passatę pomidorową i przyprawy
  • Dusimy
  • Po 10 minutach dodajemy owoce morza i mleko kokosowe
  • Dusimy przez kolejne 10 minut, po czym podajemy

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywienia – więcej informacji w piktogramach.

Uwagi

W przepisie można użyć innych, dowolnych owoców morza.
Zainspiruj się innymi propozycjami potraw wykorzystującymi owoce morza – spójrz w powiązane przepisy.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 11
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 100 g kalmarów
  • 100 g krewetek
  • 100 ośmiornicy
  • ½ cukinii (150 g)
  • ½ bakłażana (120 g)
  • 1 łyżka oregano (4 g)
  • 1 łyżka bazylii (4 g)
  • 100 g passaty pomidorowej
  • 5 łyżek mleka kokosowego (50 ml)
  • 3 łyżki oliwy z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Schab duszony z warzywami w szałwiowym mleku kokosowym

Schab rozbić lekko tłuczkiem do mięsa (po kilka uderzeń z każdej strony) Posolić, popieprzyć Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu Kładziemy plastry schabu i smażymy po 3 min z każdej strony Zdejmujemy mięso z patelni Marchew…

WIĘCEJ >

Szparagi zapiekane w bekonie z serem kozim

Szparagi obieramy, gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie z wrzuconą połówką cytryny, przez 6 min Każdy szparag owijamy plastrem boczku (jak cienkie szparagi, to po dwa w plaster) Układamy w naczyniu żaroodpornym Kroimy ser lub kruszymy…

WIĘCEJ >

Tatar z wołowiny z konfiturą z borowików i cebulą

Konfitura Grzyby, jeśli mamy świeże to czyścimy z piasku, igliwia Jeśli mamy duże grzyby, to kroimy na mniejsze kawałki Wkładamy grzyby do garnka, zalewamy wodą Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie Gotujemy przez 10 minut…

WIĘCEJ >

Pulpety z sarny w sosie warzywnym z sałatką

Sarnę kroimy z mniejsze kawałki i mielimy w maszynce do mięsa na średnich oczkach Marchew i pietruszkę obieramy i przekrawamy na połowy Połowę marchwi i pietruszki kroimy w cienkie paski lub kostkę Mielimy też obraną…

WIĘCEJ >