fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Owoce morza w warzywnym sosie

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c7316d308-bf1f-4c3e-b753-db2818a24369

Owoce morza w warzywnym sosie

Przygotowanie

  • Warzywa kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie
  • Dodajemy passatę pomidorową i przyprawy
  • Dusimy
  • Po 10 minutach dodajemy owoce morza i mleko kokosowe
  • Dusimy przez kolejne 10 minut, po czym podajemy

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywienia – więcej informacji w piktogramach.

Uwagi

W przepisie można użyć innych, dowolnych owoców morza.
Zainspiruj się innymi propozycjami potraw wykorzystującymi owoce morza – spójrz w powiązane przepisy.

Autor

Maja Wlazły
Czas: do 30 minut
Składniki: 11
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 100 g kalmarów
  • 100 g krewetek
  • 100 ośmiornicy
  • ½ cukinii (150 g)
  • ½ bakłażana (120 g)
  • 1 łyżka oregano (4 g)
  • 1 łyżka bazylii (4 g)
  • 100 g passaty pomidorowej
  • 5 łyżek mleka kokosowego (50 ml)
  • 3 łyżki oliwy z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Szaszłyki z szynki i ananasa

Szynkę kroimy w kostkę, ananasa na 2-3 cm kawałki i nabijamy na przemian na patyczki do szaszłyków W rondelku rozpuszczamy miód i mieszamy z musztardą, imbirem, solą i pieprzem Wersja na zimno: polewamy sosem szaszłyki Wersja…

WIĘCEJ >

Makaron z białej rzodkwi w sosie szparagowo – jajecznym

Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę Szparagi obrać (prowadzić nożem milimetr przy milimetrze, żeby żadne włókno nie zostało) Obrane szparagi wrzucamy do wrzącej osolonej wody i gotujemy 6 min Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy…

WIĘCEJ >

Jabłka nadziewane kokosową komosą

Komosę ryżową płuczemy i przelewamy wrzątkiem Gotujemy ją w szklance mleka kokosowego oraz szklance wody Pomarańczę myjemy bardzo ciepłą wodą i szorujemy Z tak umytej pomarańczy ścieramy skórkę na tarce o drobnych oczkach Laskę wanilii…

WIĘCEJ >

Halibut gotowany w mleku kokosowym z brokułami na makaronie z kalarepy

Kalarepę obieramy i przepuszczamy przez spiromat – uzyskujemy makaron Rybę lekko solimy i pieprzymy Do rondla lub głebokiej patelni wlewamy mleko kokosowe Dodajemy rybę Wyciskamy sok z cytryny Gotujemy 12 min na małym ogniu Wyjmujemy…

WIĘCEJ >