fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Owoce morza w warzywnym sosie

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c7316d308-bf1f-4c3e-b753-db2818a24369
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Owoce morza w warzywnym sosie

Przygotowanie

  • Warzywa kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie
  • Dodajemy passatę pomidorową i przyprawy
  • Dusimy
  • Po 10 minutach dodajemy owoce morza i mleko kokosowe
  • Dusimy przez kolejne 10 minut, po czym podajemy

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywienia – więcej informacji w piktogramach.

Uwagi

W przepisie można użyć innych, dowolnych owoców morza.
Zainspiruj się innymi propozycjami potraw wykorzystującymi owoce morza – spójrz w powiązane przepisy.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 11
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 100 g kalmarów
  • 100 g krewetek
  • 100 ośmiornicy
  • ½ cukinii (150 g)
  • ½ bakłażana (120 g)
  • 1 łyżka oregano (4 g)
  • 1 łyżka bazylii (4 g)
  • 100 g passaty pomidorowej
  • 5 łyżek mleka kokosowego (50 ml)
  • 3 łyżki oliwy z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Steki grillowane

Rozgrzewamy patelnię (najlepiej grillową) z łyżką tłuszczu Smażymy stek po 5 minut z obu stron Przyprawiamy solą i pieprzem Podajemy z dowolnymi warzywami

WIĘCEJ >

Karkówka z chipsami nori

Ustawiamy piekarnik na temp. 180 st. C Płatki nori targamy na kawałki, układamy na talerzu i posypujemy przyprawami oraz płatkami drożdżowymi Staramy się pokryć równomiernie każdy kawałek nori Następnie układamy je na płasko na papierze…

WIĘCEJ >

Schab po poznańsku z kapustą zasmażaną oraz gotowanymi ziemniakami

Ziemniaki obrać i ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie – około 30 min Kapustę pokroić w cienkie paski Cebulę obrać i pokroić w kostkę Boczek pokroić w kostkę Rozgrzać w garnku łyżkę tłuszczu Wrzucić…

WIĘCEJ >

Medalion z polędwiczki wieprzowej na ryżu z warzywami i duszoną marchewką z estragonem

Polędwiczkę kroimy na 3 części, lekko rozbijamy, żeby nadać kształt medalionu Solimy i pieprzymy Ryż gotujemy w wrzącej, osolonej wodzie do miękkości i odcedzamy na sitku Marchewkę obieramy, pół jednej marchewki kroimy w kostkę, resztę…

WIĘCEJ >