fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Owoce morza w warzywnym sosie

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c7316d308-bf1f-4c3e-b753-db2818a24369
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Owoce morza w warzywnym sosie

Przygotowanie

  • Warzywa kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie
  • Dodajemy passatę pomidorową i przyprawy
  • Dusimy
  • Po 10 minutach dodajemy owoce morza i mleko kokosowe
  • Dusimy przez kolejne 10 minut, po czym podajemy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dań z owocami morza.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 11
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Cukinia zielona (150 g)
  • Bakłażan (120 g)
  • Passata pomidorowa (100 g)
  • Ośmiornica (świeża) (100 g)
  • Kalmar (świeży) (100 g)
  • Krewetka tygrysia (świeża) (95 g)
  • Mleko kokosowe (50 ml)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Bazylia suszona (3 g)
  • Oregano suszone (3 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Siekane kotlety z sarny

Mięso mielimy na standardowym sitku do miski Do masy mięsnej dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy Następnie formujemy z masy okrągłego kotleta Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy kotleta i smażymy z każdej strony przez ok. 3-4…

WIĘCEJ >

Filety z tofu panierowane w orzechach

Tofu kroimy na „filety” o grubości ok. 1 cm. Jeśli dysponujemy tofu naturalnym to odkładamy je do sosu sojowego, żeby nabrały słonego smaku. W tym czasie drobno siekamy orzechy i mieszamy je z sezamem. Następnie obie…

WIĘCEJ >

Sałatka z indykiem i kalafiorem z sosem czosnkowym

W dużej misce umieszczamy porwaną na drobne kawałki sałatę, pokrojoną drobno cebulę i szczypiorek oraz startą na grubych oczkach marchewkę Pierś z indyka kroimy w kostkę, pieczemy w piekarniku wraz z porem w naczyniu żaroodpornym…

WIĘCEJ >

Stir-fried pak choi

Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy. Pak choi kroimy w kostkę i wrzucamy na rozgrzany tłuszcz wraz ze szczyptą soli. Smażymy kapustę przez 2 minuty, a następnie wbijamy na patelnię jajka i energicznie mieszamy. Trzymamy całość…

WIĘCEJ >