fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Rolki nori z owocami morza

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c0baa76d0-0a03-44ff-b8b8-b3377280867f-1

Rolki nori z owocami morza

Przygotowanie

  • Marchewkę, ogórka i łososia kroimy w paski julienne.
  • Awokado wydrążamy i widelcem rozgniatamy miąższ, dodajemy mielony imbir i dokładnie mieszamy.
  • Pasta ta będzie pełniła taką funkcję jak ryż w tradycyjnym sushi.
  • Rozkładamy arkusz wodorostów i smarujemy cienką warstwą pasty z awokado.
  • Na 1/3 wysokości od dołu kładziemy paski marchewki, a potem ogórka. Następnie na każdych dwóch arkuszach kładziemy małże, krewetki i łososia.
  • Podajemy z aminokwasami kokosowymi.

Uwagi

Rolki najlepiej zjeść w niedługim czasie po przyrządzeniu, gdyż pasta z awokado jest wtedy najświeższa.

Autor

Aleksandra Zawadzka (blog: autoimmunologicznepaleo.pl)
Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 3
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 6 arkuszy wodorostów nori
  • 2 duże dojrzałe awokado
  • 1 płaska łyżeczka suszonego imbiru
  • 1 marchewka (60 g)
  • 1 zielony ogórek
  • 1 puszka małży, najlepiej wędzonych
  • 12 ugotowanych krewetek koktajlowych
  • 2 płaty wędzonego łososia
  • aminokwasy kokosowe (aminos kokosowy) jako zastępnik sosu sojowego

Potrzebny sprzęt

Julienne
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kurczak zawijany w boczku z warzywami na puree z batatów

Włączamy piekarnik na 170 stopni Kurczaka posolić i popieprzyć Na desce rozkładamy 3 plastry boczku jeden lekko zachodzący na drugi (…)

WIĘCEJ >

Jajecznica z boczkiem

Boczek kroimy w kostkę i wrzucamy na rozgrzną patelnię. Czekając, aż tłuszcz się wytopi, drobno kroimy cebulę dymkę (wraz ze (…)

WIĘCEJ >

Chłodnik ze szpinaku i awokado z jajkiem

Awokado obieramy, wyrzucamy pestkę Miąższ wkładamy do naczynia, w którym będziemy miksować Seler kroimy w kawałki i dodajemy do naczynia (…)

WIĘCEJ >

Ryba po grecku

Marchew, pietruszkę i seler obieramy Trzemy warzywa na tarce na grubych oczkach Cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce W garnku (…)

WIĘCEJ >

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl