fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa z owocami morza

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc370787d-1b65-4738-b0a3-fe79eb085e1f
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Zupa z owocami morza

Przygotowanie

  • Cebulę, czosnek obrać i pokroić
  • W garnku rozgrzać tłuszcz i podsmażyć cebulę z czosnkiem
  • Dodać owoce morza (mogą być zamrożone)
  • Poddusić 5 min
  • Dodać pomidory
  • Paprykę pokroić w kostkę i dodać do garnka
  • Zalać rosołem
  • Wycisnąć sok z cytryny do zupy
  • Doprawić solą i pieprzem 

Rady dietetyka

1 porcja zupy to około 250-300 ml.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się równie smaczne zupy z owoców morza – koniecznie je wypróbuj.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • 100 g mrożonych owoców morza
  • ¼ pokrojonych pomidorów bez skórki (100 g)
  • ½ szklanki bulionu mięsnego (125 ml)
  • ½ cebuli (50 g)
  • 1 ząbek świeżego czosnku (5 g)
  • ¼ pora (35 g)
  • ½ papryki czerwonej (115 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • 1 łyżka masła klarowanego Ghee (15 g)
  • ¼ cytryny (20 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Spaghetti morskie z krewetkami i sezamem

Spaghetti wrzucamy do miski z zimną wodą na 20 min, zmieniamy wodę i znowu zostawiamy na 20 min Po tym czasie wrzucamy do garnka z wrzątkiem i gotujemy 10 min Odcedzamy na sicie Cebulę i…

WIĘCEJ >

Gulasz z indyka z puree selerowo – gruszkowym

Gulasz: Indyka pokroić w kostkę Marchew, pietruszkę obrać i pokroić w kostkę Cebulę i czosnek obrać i pokroić w paski Paprykę przekroić na pół, wyrzucić gniazdo nasienne i pokroić paprykę w paseczki W garnku roztapiamy…

WIĘCEJ >

Pieczony dorsz

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni Na patelni rozgrzewamy masło Obsmażamy dorsza z dwóch przez 2 minuty Układamy rybę w naczyniu żaroodpornym i posypujemy solą Na wierzchu układamy plasterek cytryny, pokrojone na pół pomidorki i posypujemy…

WIĘCEJ >

Pulpeciki z tofu i kaszy jaglanej

Kaszę jaglaną gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Cebulę kroimy w kostkę, czosnek drobno siekamy i oba warzywa lekko podsmażamy na oleju. Tofu ścieramy na tarce o dużych bądź średnich oczkach i mieszamy z wszystkimi pozostałymi…

WIĘCEJ >