fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa z owocami morza

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc370787d-1b65-4738-b0a3-fe79eb085e1f
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Zupa z owocami morza

Przygotowanie

  • Cebulę, czosnek obrać i pokroić
  • W garnku rozgrzać tłuszcz i podsmażyć cebulę z czosnkiem
  • Dodać owoce morza (mogą być zamrożone)
  • Poddusić 5 min
  • Dodać pomidory
  • Paprykę pokroić w kostkę i dodać do garnka
  • Zalać rosołem
  • Wycisnąć sok z cytryny do zupy
  • Doprawić solą i pieprzem 

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia zup z owoców morza.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 12
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion mięsny (125 ml)
  • Papryka czerwona (115 g)
  • Pomidor (świeży) (85 g)
  • Kalmar (świeży) (50 g)
  • Krewetka tygrysia (świeża) (50 g)
  • Cebula (świeża) (50 g)
  • Por (35 g)
  • Cytryna (20 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Czosnek (świeży) (5 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa kalafiorowo – brokułowa (na wywarze kostnym)

Bulion rozlewamy do dwóch garnków Do jednego wrzucamy pokrojony brokuł Do drugiego wrzucamy pokrojony kalafior Gotujemy oba garnki przez 15 min Cebulę obieramy, kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Smażymy cebulę około 3 min…

WIĘCEJ >

Makowiec kokosowy

Dzień wcześniej, najlepiej wieczorem zalewamy mak dwoma litrami wrzątku i zostawiamy na 8-9 godzin Orzechy włoskie i laskowe wsypujemy do miski i zalewamy wodą Na drugi dzień rano wyjmujemy masło z lodówki, żeby odtajało Bierzemy…

WIĘCEJ >

Zupa szczawiowa z jajem (na wywarze kostnym)

Szczaw wypłukać i pokroić Cebulę obrać i pokroić w piórka lub połksiężyce W garnku rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy przez 2 min cebulę Dodajemy pokrojony szczaw Zalewamy rosołem Wyciskamy sok z cytryny do garnka Lekko solimy…

WIĘCEJ >

Jajka po japońsku

Wszystkie składniki oprócz jajek i sezamu wkładamy/ przelewamy do garnka i gotujemy przez kilka minut od momentu bulgotania. Gorącą marynatę przecedzamy i odstawiamy do ostygnięcia. Do drugiego garnka wlewamy wodę i zagotowujemy.  Gdy zacznie się…

WIĘCEJ >