fbpx
logo
Szukaj
open close

Zupa z owocami morza

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc370787d-1b65-4738-b0a3-fe79eb085e1f
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Zupa z owocami morza

Przygotowanie

  • Cebulę, czosnek obrać i pokroić
  • W garnku rozgrzać tłuszcz i podsmażyć cebulę z czosnkiem
  • Dodać owoce morza (mogą być zamrożone)
  • Poddusić 5 min
  • Dodać pomidory
  • Paprykę pokroić w kostkę i dodać do garnka
  • Zalać rosołem
  • Wycisnąć sok z cytryny do zupy
  • Doprawić solą i pieprzem 

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia zup z owoców morza.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 12
Porcje: 2
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Bulion mięsny (125 ml)
  • Papryka czerwona (115 g)
  • Pomidor (85 g)
  • Kalmar (świeży) (50 g)
  • Krewetka koktajlowa (świeża) (50 g)
  • Cebula (50 g)
  • Por (35 g)
  • Cytryna (20 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Czosnek (5 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Pasta brokułowo – kokosowa

Gotujemy i odcedzamy brokuł Miksujemy brokuł z wiórkami, doprawiamy sokiem z cytryny, solą i pieprzem Dolewamy oliwy i mieszamy Można dodać natkę pietruszki, koperek itp.

WIĘCEJ >

Zielony koktajl Ajwen (zielony smoothie)

Z awokado usuwamy pestkę i łyżeczką wydrążamy miąższ (można też obrać i pokroić) Do blendera wlewamy wodę Dodajemy miąższ z awokado Dodajemy czosnek Seler myjemy i kroimy w kawałki 2-3 cm i dorzucamy do blendera…

WIĘCEJ >

Papryka faszerowana wołowiną

Z każdej papryki odcinamy „czapeczkę”, czyli czubek z ogonkiem Wydłubujemy gniazda nasienne i wyrzucamy je Marchew, pietruszkę obieramy i ścieramy na tarce na grubych oczkach Cebulę, czosnek obieramy i kroimy w kostkę Seler kroimy w…

WIĘCEJ >

Bulion z kurczaka z ziołami

Seler kroimy w ćwiartki Marchew obieramy i kroimy na kawałki Cebulę obieramy i kroimy w ćwiartki Mięso wkładamy do garnka, dodajemy przyprawy (pieprz i liście laurowe), zieleninę i warzywa Następnie dolewamy wodę (tak aby zakryć…

WIĘCEJ >