Zupa z owocami morza
Zupa z owocami morza
Przygotowanie
- Cebulę, czosnek obrać i pokroić
- W garnku rozgrzać tłuszcz i podsmażyć cebulę z czosnkiem
- Dodać owoce morza (mogą być zamrożone)
- Poddusić 5 min
- Dodać pomidory
- Paprykę pokroić w kostkę i dodać do garnka
- Zalać rosołem
- Wycisnąć sok z cytryny do zupy
- Doprawić solą i pieprzem
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia zup z owoców morza.
Autor
Lista składników
- Bulion mięsny (125 ml)
- Papryka czerwona (115 g)
- Pomidor (świeży) (85 g)
- Kalmar (świeży) (50 g)
- Krewetka tygrysia (świeża) (50 g)
- Cebula (świeża) (50 g)
- Por (35 g)
- Cytryna (20 g)
- Masło klarowane ghee (15 g)
- Czosnek (świeży) (5 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Sałatka ziemniaczano – śledziowa
Śledzie wkładamy do zimnej wody, moczymy 10 min, zmieniamy wodę, moczymy znowu 10 min Sprawdzamy czy są nadal bardzo słone, jeśli tak, moczymy w świeżej wodzie dalej Śledzie, które nie są już bardzo słone odcedzamy…
WIĘCEJ >Naleśniki dyniowe
Miksujemy mleko z jajkami, stopniowo dodając mąkę. Dolewamy olej i puree z dyni oraz cukier albo sól (w zależności od farszu do naleśników). Naleśniki smażymy z obu stron bez użycia oleju do smażenia.
WIĘCEJ >Miodowo – musztardowy tatar z łososia
Łososia drobno kroimy/siekamy nożem (można zmielić, ale lepiej się trochę nożem pobawić) Posiekanego łososia przekładamy do miseczki Dodajemy miód, musztardę, sól, pieprz Mieszamy Formujemy kulkę, kładziemy na talerz Ogórka kroimy w drobną kostkę Cebulę obieramy…
WIĘCEJ >Pierś kaczki duszona w gruszkach z brukselką i marchewką na masełku
Pierś kaczą kładziemy na desce skórą do góry i nacinamy nożem skórę w kratkę Solimy i pieprzymy mięso z obu stron Gruszkę kroimy na ćwiartki, usuwamy gniazdo nasienne i ogonek Obieramy marchewkę i czyścimy brukselkę…
WIĘCEJ >