fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa z owocami morza

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc370787d-1b65-4738-b0a3-fe79eb085e1f

Zupa z owocami morza

Przygotowanie

  • Cebulę, czosnek obrać i pokroić
  • W garnku rozgrzać tłuszcz i podsmażyć cebulę z czosnkiem
  • Dodać owoce morza (mogą być zamrożone)
  • Poddusić 5 min
  • Dodać pomidory
  • Paprykę pokroić w kostkę i dodać do garnka
  • Zalać rosołem
  • Wycisnąć sok z cytryny do zupy
  • Doprawić solą i pieprzem 

Rady dietetyka

1 porcja zupy to około 250-300 ml.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się równie smaczne zupy z owoców morza – koniecznie je wypróbuj.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • 100 g mrożonych owoców morza
  • ¼ pokrojonych pomidorów bez skórki (100 g)
  • ½ szklanki bulionu mięsnego (125 ml)
  • ½ cebuli (50 g)
  • 1 ząbek świeżego czosnku (5 g)
  • ¼ pora (35 g)
  • ½ papryki czerwonej (115 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • 1 łyżka masła klarowanego Ghee (15 g)
  • ¼ cytryny (20 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pasta brokułowo – kokosowa

Gotujemy i odcedzamy brokuł Miksujemy brokuł z wiórkami, doprawiamy sokiem z cytryny, solą i pieprzem Dolewamy oliwy i mieszamy Można dodać natkę pietruszki, koperek itp.

WIĘCEJ >

Frytki z pietruszki

Pietruszkę obieramy i kroimy w paski Jeśli mamy nożyk karbowany to kroimy jak frytki Wkładamy do miski, dodajemy olej kokosowy Lekko solimy i mieszamy Na blaszkę kładziemy papier do pieczenia Nakładamy pokrojoną pietruszkę Wkładamy do…

WIĘCEJ >

Shake z papai

Papaję obieramy, pestki wyrzucamy, kawałki owocu wkładamy do blendera kielichowego Wyciskamy sok z cytryny Dolewamy wodę kokosową Miksujemy 15 sekund

WIĘCEJ >

Golonka z wolnowaru

Warzywa obieramy Marchew, pietruszkę i seler kroimy jak frytki lub w kostkę Cebulę kroimy w półksiężyce Golonki wkładamy do wolnowaru Lekko solimy i pieprzymy Dodajemy warzywa Dodajemy liście i ziele Wlewamy pół szklanki zimnej wody…

WIĘCEJ >