fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa z owoców morza

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb200af98-0e87-4212-bd35-62de51853821
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Zupa z owoców morza

Przygotowanie

  • W garnku rozgrzewamy masło i kładziemy owoce morza
  • Po upływie 1 minuty dodajemy przyprawy
  • Wszystko mieszamy i podsmażamy przez 2 minuty
  • Dolewamy do garnka ok. pół litra wody i gotujemy
  • Marchewkę kroimy w paski (możemy do tego użyć obieraczki)
  • Dodajemy do zupy wraz z glonami wakame
  • Dodajemy mleko kokosowe i gotujemy na małym ogniu jeszcze przez 15 minut.
  • Podajemy posypane liśćmi świeżej kolendry

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom. Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie używamy pieprzu. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dań z owocami morza.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 13
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Woda (500 ml)
  • Ośmiornica (świeża) (100 g)
  • Kalmar (świeży) (100 g)
  • Krewetka tygrysia (świeża) (95 g)
  • Mleko kokosowe (50 ml)
  • Marchew (świeża) (45 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Wakame (10 g)
  • Cynamon mielony (4 g)
  • Kolendra (świeża) (3 g)
  • Imbir suszony (3 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa kasztanowa

Por kroimy wzdłuż i myjemy pod bieżącą woda z piasku i otrząsamy z wody Por kroimy w półksiężyce Rozgrzewamy w garnku tłuszcz Wrzucamy por, zasmażamy 3 minuty Dorzucamy kasztany Dolewamy rosół Gotujemy 10 minut Miksujemy…

WIĘCEJ >

Spaghetti z warzyw z łososiem (z wywarem kostnym)

Łososia kroimy w paseczki Marchew, pietruszkę, cebulę, czosnek obrać Marchewkę, pietruszkę i cukinię pokroić wzdłuż na plastry i następnie każdy plaster wzdłuż na długie cienkie paski Cebulę i czosnek pokroić w półksiężyce W wysokiej patelni…

WIĘCEJ >

Ryż z owocami duszonymi na oleju kokosowym

Owoce kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy olej Podsmażamy owoce 3-4 min Dodajemy ryż Lekko solimy

WIĘCEJ >

Komosa ryżowa na mleku kokosowym

W garnku na średnim ogniu delikatnie prażymy wiórki kokosowe, od czasu do czasu mieszając Wiórki odstawiamy do wystudzenia Do garnka wlewamy szklankę wody, mleko kokosowe, komosę ryżową, syrop klonowy i doprowadzamy do wrzenia Po zagotowaniu…

WIĘCEJ >