fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa z owoców morza

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb200af98-0e87-4212-bd35-62de51853821
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Zupa z owoców morza

Przygotowanie

  • W garnku rozgrzewamy masło i kładziemy owoce morza
  • Po upływie 1 minuty dodajemy przyprawy
  • Wszystko mieszamy i podsmażamy przez 2 minuty
  • Dolewamy do garnka ok. pół litra wody i gotujemy
  • Marchewkę kroimy w paski (możemy do tego użyć obieraczki)
  • Dodajemy do zupy wraz z glonami wakame
  • Dodajemy mleko kokosowe i gotujemy na małym ogniu jeszcze przez 15 minut.
  • Podajemy posypane liśćmi świeżej kolendry

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom. Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie używamy pieprzu. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dań z owocami morza.

Autor

Maja Wlazły
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 13
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Woda (500 ml)
  • Ośmiornica (świeża) (100 g)
  • Kalmar (świeży) (100 g)
  • Krewetka tygrysia (świeża) (95 g)
  • Mleko kokosowe (50 ml)
  • Marchew (świeża) (45 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Wakame (10 g)
  • Cynamon mielony (4 g)
  • Kolendra (świeża) (3 g)
  • Imbir suszony (3 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Fajita z karkówki

Mięso i papryki kroimy w kawałki Układamy w misce, dodajemy przyprawy, limonkę i sól Odstawiamy do lodówki na co najmniej pół godz., tak by mięso i warzywa się zamarynowały Dusimy na rozgrzanym tłuszczu przez około…

WIĘCEJ >

Sandacz z puree z kalafiora

Sandacza skrapiamy cytryną i doprawiamy do smaku ulubionymi przyprawami Kalafiora dzielimy na różyczki, dodajemy go do ryby i przyrządzamy na parze przez około 30-40 minut Kalafior umieszczamy w naczyniu, w którym będziemy blendować, mieszamy z…

WIĘCEJ >

Gulasz wieprzowy na placku ziemniaczanym

Gulasz:         Mięso pokroić w kostkę około 2 cm Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Marchew, paprykę, pietruszkę obrać i pokroić w kostkę około 1cm Paprykę pokroić w kostkę lub paseczki Bierzemy garnek, najlepiej taki…

WIĘCEJ >

Krewetki duszone w maśle z pomidorami i rozmarynem

Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Pomidorki kroimy na połówki Zdejmujemy pancerz z krewetek i usuwamy przewód pokarmowy (nacinamy kręgosłup i wyjmujemy jelito) Rozgrzewamy olej kokosowy na patelni i smażymy krewetki minutę i…

WIĘCEJ >