fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa z ośmiornicy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c88afd379-8d83-4383-a169-245bf4e4e6cc-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Zupa z ośmiornicy

Przygotowanie

  • Ośmiornicę oczyścić, pokroić
  • Warzywa obrać i pokroić w kostkę
  • Zasmażyć w garnku warzywa
  • Dorzucić ośmiornicę i pomidory
  • Dodać litr wody
  • Przykryć i gotować około 45 min
  • Sprawdzić czy ośmiornica i warzywa są miękkie
  • Doprawić pieprzem i solą

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP), nie zależy używać pomidorów oraz pieprzu czarnego.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajduję się nasza propozycja na przyrządzenie zupy z owoców morza – koniecznie ją wypróbuj.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 6
Trudność: Średni

Lista składników

  • Woda (1000 ml)
  • Pomidor (świeży) (170 g)
  • Ośmiornica (świeża) (150 g)
  • Pietruszka korzeń (80 g)
  • Cebula (świeża) (50 g)
  • Marchew (świeża) (45 g)
  • Seler nać (45 g)
  • Masło klarowane ghee (7 g)
  • Czosnek (świeży) (5 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Krewetki na „ryżu” z korzenia pietruszki

Pietruszkę obrać i w malakserze lub jakimkolwiek blenderze z nożem posiekać na „ziarenka” przypominające wielkością ziarna ryżu. Na średniej patelni rozgrzać dwie czubate łyżki oleju kokosowego extra virgin. Kiedy olej jest rozgrzany, dodać pietruszkę. Zmniejszyć…

WIĘCEJ >

Grillowane owoce na oleju kokosowym

Kroimy ananasa w plastry i obieramy ze skórki i wycinamy zdrewniałe „oczko” z środka  Gruszkę kroimy w plastry  Jabłko kroimy w plastry  Usuwamy pestki i gniazda nasienne  Mango obieramy i kroimy w plastry (mango nie…

WIĘCEJ >

Żeberka z dzika z warzywami i sosem z granatów

Żeberka: Marchew, pietruszkę, seler, cebulę i czosnek obieramy, kroimy w plastry Lekko solimy, pieprzymy i kładziemy na dnie wolnowaru Żeberka kroimy w kawałki po 3-4 kostki, solimy i pieprzymy i kładziemy na warzywach Włączamy wolnowar…

WIĘCEJ >

Zupa szpinakowa

Na patelni rozgrzewamy oliwę i dodajemy szpinak Mieszamy czekając aż listki trochę się podduszą Mięso kroimy w kostkę i dodajemy do szpinaku razem z przyprawami Dolewamy wody i gotujemy około 20 minut Pod koniec dodajemy…

WIĘCEJ >