fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa z ośmiornicy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c88afd379-8d83-4383-a169-245bf4e4e6cc-1

Zupa z ośmiornicy

Przygotowanie

  • Ośmiornicę oczyścić, pokroić
  • Warzywa obrać i pokroić w kostkę
  • Zasmażyć w garnku warzywa
  • Dorzucić ośmiornicę i pomidory
  • Dodać litr wody
  • Przykryć i gotować około 45 min
  • Sprawdzić czy ośmiornica i warzywa są miękkie
  • Doprawić pieprzem i solą

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) należy pominąć pomidory i pieprz

1 porcja zupy to około 250-300 ml.

Uwagi

Powyżej znajduje się nasza propozycja przyrządzenia zupy z owocami morza – koniecznie wypróbuj!

Autor

Ajwendieta
Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • 100 g świeżej lub mrożonej ośmiornicy
  • 1 marchewka (30 g)
  • 1 pietruszka (40 g)
  • 1 ząbek świeżego czosnku (5 g)
  • 1 łodyga selera naciowego (45 g)
  • ½ cebuli (50 g)
  • 1 pomidor (170 g)
  • 1 łyżeczka masła klarowanego Ghee lub smalcu gęsiego (8 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Stek z rostbefu z warzywami grillowanymi i batatem

Kalarepę obieramy i kroimy w plastry Cykorię myjemy i kroimy w plastry Cebulę kroimy w krążki Batata myjemy i wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w piekarniku w temp. 200 st. C przez 30 min…

WIĘCEJ >

Salsa pomidorowa

Pomidorki myjemy i kroimy w ćwiartki Dodajemy posiekane zioła, szczyptę soli, a następnie skrapiamy sokiem z cytryny i oliwą

WIĘCEJ >

Sałatka z awokado

Myjemy wszystkie warzywa Awokado kroimy wzdłuż, wyciągamy pestkę, obieramy i kroimy w kostkę Sałatę drzemy na kawałki Cebulkę i ogórka kroimy w kostkę Szatkujemy szczypiorek Do miski wrzucamy pokrojone warzywa, dodajemy rukolę, kiełki, sok z cytryny,…

WIĘCEJ >

Burger z dzika z warzywami

Mięso solimy, pieprzymy, mieszamy, formujemy burgera Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w piórka Marchew, pietruszkę i seler obieramy i kroimy w cienkie paski Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Smażmy mięso z każdej strony po 6-8 min…

WIĘCEJ >