logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa z ośmiornicy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c88afd379-8d83-4383-a169-245bf4e4e6cc

Zupa z ośmiornicy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c88afd379-8d83-4383-a169-245bf4e4e6cc

Przygotowanie

  • Ośmiornicę oczyścić, pokroić
  • Warzywa obrać i pokroić w kostkę
  • Zasmażyć w garnku warzywa
  • Dorzucić ośmiornicę i pomidory
  • Dodać litr wody
  • Przykryć i gotować około 45 min
  • Sprawdzić czy ośmiornica i warzywa są miękkie
  • Doprawić pieprzem i solą

Rady dietetyka

Na AIP należy pominąć pomidory i pieprz

Autor

Gość Ajwen
Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • 200 g ośmiornicy świeżej lub mrożonej
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 1 cebula
  • 2 pomidory
  • 1 łyżka masła klarowanego lub smalcu 
  • sól, pieprz

Potrzebny sprzęt

Garnek
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Mięso mielone – przepis podstawowy

Na patelnie z rozgrzanym tłuszczem wrzucamy cebulę, później czosnek i podsmażamy, mieszając drewnianą łyżką, aż się zeszkli. Rozkruszamy mięso rękoma (…)

WIĘCEJ >

Grillowana dynia z kiełbasą

Kiełbasy nacinamy na krzyż z dwóch stron Dynię obieramy ze skóry i kroimy w cienkie (0,5 cm) plastry Rozgrzewamy patelnię (…)

WIĘCEJ >

Wątroba wieprzowa z grillowanymi warzywami

Paprykę kroimy na pół i każdą połówkę na 3 części Cukinię kroimy w plastry Marchew obieramy i kroimy w plastry (…)

WIĘCEJ >

Dorsz z sosem kokosowo – figowym

Ryba: Czosnek pokroić w plasterki Rybę lekko posolić i popieprzyć  Z papieru do pieczenia wykroić 2 kwadraty około 25 cm każdy  (…)

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl