fbpx
logo
Szukaj
open close

Owsianka dla dziecka 14

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cacec0b54-f657-4a04-8119-373def3458d4
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Owsianka dla dziecka 14

Przygotowanie

  • Do garnka wsypujemy płatki, wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy owsiankę do momentu, aż konsystencja stanie się gęsta i kleista
  • Wyłączamy kuchenkę, dodajemy sól, cukier, kakao oraz tłuszcz i mieszamy
  • Owsiankę przenosimy do miski i dekorujemy owocami oraz dżemem jak na załączonym obrazku

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia owsianek dla dziecka.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 10
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Woda (250 ml)
  • Płatki owsiane (bezglutenowe) (55 g)
  • Truskawka (10 g)
  • Banan (10 g)
  • Masło (7 g)
  • Dżem truskawkowy niskosłodzony (7 g)
  • Kakao w proszku (5 g)
  • Borówka (4 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Cukier trzcinowy (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Garnek, Miska

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sernik z orzechami

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Do blendera wsypujemy cukier, wybijamy jajo, dodajemy sery i całość dokładnie blendujemy Orzechy drobno siekamy Masę serową przenosimy do miski, dodajemy skórkę pomarańczową…

WIĘCEJ >

Antrykot wołowy z pieprzem

Czosnek obieramy, drobno siekamy i przenosimy do miski Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski Do miski dolewamy tłuszcz, dodajemy przypraw (pieprz) i całość dokładnie mieszamy Mięso wkładamy do miski, dokładnie nacieramy marynatą i odstawiamy…

WIĘCEJ >

Sałatka ze szparagami i pieczarkami

Pieczarki oczyszczamy i przenosimy do miski Dodajemy połowę tłuszczu, ocet oraz przyprawy (sól i pieprz) i dokładnie mieszamy, a następnie odstawiamy miskę na ok. 6 godz. Ze szparagów odcinamy końcówki i gotujemy we wrzącej wodzie…

WIĘCEJ >

Grillowany camembert na miksie sałat z gruszkami i nerkowcami

Sałatę rzymską umyć, otrząsnąć z wody i ułożyć na talerzu Dodać rukolę Radicchio porwać na małe kawałki i położyć na sałatach Cykorię porozdzielać na osobne liście i ułożyć na talerzu Gruszkę pokroić w plasterki Winogrono…

WIĘCEJ >