logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Papryki nadziewane pęczakiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca9fb0718-7af3-4b29-9e8d-3eaf6bc94b83

Papryki nadziewane pęczakiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca9fb0718-7af3-4b29-9e8d-3eaf6bc94b83

Przygotowanie

  • Paprykę kroimy na dwie równe części i starannie usuwamy pestki.
  • Kaszę pęczak gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie.
  • Marchew, pietruszkę i pora kroimy, gotujemy w wodzie około 15 minut, a następnie kroimy bardzo drobno.
  • Pieczarki obieramy i ścieramy na tarce z dużymi oczkami i wraz z drobno posiekaną cebulą podsmażamy krótko na rozgrzanej patelni.
  • Pęczak mieszamy z pieczarkami oraz warzywami, doprawiamy solą, pieprzem, ostrą papryką i nakładamy do połówek papryki.
  • Pieczemy w piekarniku w naczyniu żaroodpornym w temperaturze 180 stopni przez około 25-35 minut.

Autor

Maria Chuchla
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 2 duże papryki
  • 150 g kaszy pęczak
  • 10 pieczarek
  • ½ cebuli
  • 1 mała marchew
  • 1 mała pietruszka
  • 5 plasterków pora
  • mielona ostra papryka
  • sól, pieprz

Potrzebny sprzęt

Garnek, Naczynie żaroodporne, Patelnia, Piekarnik, Tarka do jarzyn
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Słoneczne jogurtowe smoothie

Mango i melona obrane ze skórki i pokrojone na mniejsze kawałki umieszczamy w jednym pojemniku. Wyciskamy tam sok z limonki (…)

WIĘCEJ >

Krem szparagowy (wegański / wegetariański)

Szparagi obrać Obrane szparagi pokroić w małe kawałki (2 – 3 cm) Łupiny/obierki wrzucić do garnka, zalać bulionem, gotować 15 (…)

WIĘCEJ >

Barszcz postny wigilijny

Buraki obieramy 1 buraka trzemy na tarce na grubych oczkach do miski i wlewamy tam pół szklanki zimnej wody, 25 (…)

WIĘCEJ >

Surówka z kapusty pekińskiej z awokado, kiełkami rzodkiewki

Kapustę pekińską siekamy dość drobno. Awokado obieramy, kroimy w kostkę i skrapiamy sokiem z połowy limonki. Kiełki rzodkiewki płuczemy pod (…)

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl