fbpx
logo
Szukaj
open close

Papryki nadziewane pęczakiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca9fb0718-7af3-4b29-9e8d-3eaf6bc94b83-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Papryki nadziewane pęczakiem

Przygotowanie

  • Paprykę kroimy na dwie równe części i starannie usuwamy pestki.
  • Kaszę pęczak gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie.
  • Marchew, pietruszkę i pora kroimy, gotujemy w wodzie około 15 minut, a następnie kroimy bardzo drobno.
  • Pieczarki obieramy i ścieramy na tarce z dużymi oczkami i wraz z drobno posiekaną cebulą podsmażamy krótko na rozgrzanej patelni.
  • Pęczak mieszamy z pieczarkami oraz warzywami, doprawiamy solą, pieprzem, ostrą papryką i nakładamy do połówek papryki.
  • Pieczemy w piekarniku w naczyniu żaroodpornym w temperaturze 180 stopni przez około 25-35 minut.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Maria Chuchla
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Papryka czerwona (460 g)
  • Pieczarka (świeża) (200 g)
  • Pęczak (150 g)
  • Pietruszka korzeń (80 g)
  • Cebula (50 g)
  • Marchew (45 g)
  • Por (35 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Papryka ostra mielona (proszek) (1 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Garnek - mały, Miska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Patelnia, Piekarnik, Sitko, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Papryka faszerowana wołowiną

Z każdej papryki odcinamy „czapeczkę”, czyli czubek z ogonkiem Wydłubujemy gniazda nasienne i wyrzucamy je Marchew, pietruszkę obieramy i ścieramy (…)

WIĘCEJ >