fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pasta z łososia i awokado w rulonie z ogórka zielonego

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz19-2-3

Pasta z łososia i awokado w rulonie z ogórka zielonego

Przygotowanie

  • Awokado obieramy ze skóry i wkładamy do blendera lub naczynia, w którym będziemy blendować
  • Dodajemy łososia
  • Wyciskamy sok z cytryny
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Miksujemy na gładką masę
  • Ogórka obieramy obieraczką ze skórki
  • Obieraczką tniemy wstążki z ogórka
  • Rozkładamy kilka wstążek ogórka na desce
  • Ogórka należy kłaść tak, żeby każdy następny plaster nachodził na następny
  • Nakładamy porcję pasty
  • Wawijamy w rulon
  • Na talerzu rozkładamy buraczki marynowane i na nich kładziemy rulony w ogórka

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie należy spożywać pieprzu czarnego. Dopasuj składniki przepisu do swojego sposobu żywienia. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.

Uwagi

Pastę można podać również z pieczywem gryczanym (najlepiej domowym na zakwasie) – przepis podpięty powyżej.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 100 g łososia wędzonego
  • ½ awokado (70 g)
  • ¼ cytryny (20 g)
  • 1 ogórek zielony (180 g)
  • 150 g plastrów buraków marynowanych
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Obieraczka do warzyw
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałata z pieczonej dyni z wędzonką i owocami

Jeśli mamy surową dynię, trzeba ją pokroić w kawałki, pozbyć się miąższu i pestek i upiec kawałki dyni w temp. 180 st. C przez około 45 min (patyczkiem od szaszłyka sprawdzamy czy jest miękka w…

WIĘCEJ >

Zupa marchewkowa (wegańska / wegetariańska)

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Marchew obieramy kroimy w plasterki W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę, zasmażamy 2 min Dorzucamy pokrojoną marchewkę Zasmażamy 2 min Zalewamy bulionem Gotujemy 30 min Miksujemy blenderem Doprawiamy solą…

WIĘCEJ >

Puree z batata

Bataty obieramy i gotujemy we wrzącej osolonej wodzie przez 30 min i odcedzamy na sicie Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Rozgrzewamy w małym garnuszku tłuszcz Smażymy cebulę przez 2 min Dodajemy ugotowane bataty Miksujemy…

WIĘCEJ >

Shake z kaki

Kaki obrać, pokroić w kawałki i wrzucić do blendera Dodać wodę kokosową Miksować 15 sekund 

WIĘCEJ >