fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pasta z łososia i awokado w rulonie z ogórka zielonego

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz19-2-3

Pasta z łososia i awokado w rulonie z ogórka zielonego

Przygotowanie

  • Awokado obieramy ze skóry i wkładamy do blendera lub naczynia, w którym będziemy blendować
  • Dodajemy łososia
  • Wyciskamy sok z cytryny
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Miksujemy na gładką masę
  • Ogórka obieramy obieraczką ze skórki
  • Obieraczką tniemy wstążki z ogórka
  • Rozkładamy kilka wstążek ogórka na desce
  • Ogórka należy kłaść tak, żeby każdy następny plaster nachodził na następny
  • Nakładamy porcję pasty
  • Wawijamy w rulon
  • Na talerzu rozkładamy buraczki marynowane i na nich kładziemy rulony w ogórka

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie należy spożywać pieprzu czarnego. Dopasuj składniki przepisu do swojego sposobu żywienia. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.

Uwagi

Pastę można podać również z pieczywem gryczanym (najlepiej domowym na zakwasie) – przepis podpięty powyżej.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 100 g łososia wędzonego
  • ½ awokado (70 g)
  • ¼ cytryny (20 g)
  • 1 ogórek zielony (180 g)
  • 150 g plastrów buraków marynowanych
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Obieraczka do warzyw
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Gulasz z serca wołowego, z warzywami

Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy. Umyte serce oczyszczamy z żyłek i innych niepotrzebnych elementów. Kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnię. Smażymy mieszając, aż kawałki serca się zrumienią, a następnie odkładamy do osobnego naczynia, zostawiając…

WIĘCEJ >

Spaghetti z warzyw z łososiem

Łososia kroimy w paseczki Marchew, pietruszkę, cebulę, czosnek obrać Marchewkę, pietruszkę i cukinię pokroić wzdłuż na plastry i następnie każdy plaster wzdłuż na długie cienkie paski Cebulę i czosnek pokroić w półksiężyce W wysokiej patelni…

WIĘCEJ >

Borówki

Borówki umyć pod bieżącą wodą Zostawić chwilę na sicie, żeby woda odciekła

WIĘCEJ >

Leczo na ostro

W garnku rozgrzewamy odrobine masła. Cebulę i imbir drobno kroimy i wrzucamy na tłuszcz. Chwilę podsmażamy. Cukinię i paprykę myjemy i kroimy w kostkę. Dorzucamy do garnka. Chwilę wszystko obsmażamy. Po chwili dodajemy kurkumę, paprykę…

WIĘCEJ >