fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pasta z łososia i awokado w rulonie z ogórka zielonego

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz19-2-3

Pasta z łososia i awokado w rulonie z ogórka zielonego

Przygotowanie

  • Awokado obieramy ze skóry i wkładamy do blendera lub naczynia, w którym będziemy blendować
  • Dodajemy łososia
  • Wyciskamy sok z cytryny
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Miksujemy na gładką masę
  • Ogórka obieramy obieraczką ze skórki
  • Obieraczką tniemy wstążki z ogórka
  • Rozkładamy kilka wstążek ogórka na desce
  • Ogórka należy kłaść tak, żeby każdy następny plaster nachodził na następny
  • Nakładamy porcję pasty
  • Wawijamy w rulon
  • Na talerzu rozkładamy buraczki marynowane i na nich kładziemy rulony w ogórka

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie należy spożywać pieprzu czarnego. Dopasuj składniki przepisu do swojego sposobu żywienia. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.

Uwagi

Pastę można podać również z pieczywem gryczanym (najlepiej domowym na zakwasie) – przepis podpięty powyżej.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 100 g łososia wędzonego
  • ½ awokado (70 g)
  • ¼ cytryny (20 g)
  • 1 ogórek zielony (180 g)
  • 150 g plastrów buraków marynowanych
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Obieraczka do warzyw
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Gołąbki z sosem pomidorowym i ziemniakami

Bierzemy duży garnek (taki, żeby kapusta się w nim mieściła) Wkładamy kapustę, zalewamy wodą, żeby sprawdzić, jaki poziom ma być, żeby nam się nie przelało Wyjmujemy kapustę i pusty garnek z wodą wstawiamy na ogień…

WIĘCEJ >

Sałatka owocowa – dowolne owoce

Kiwi obrać i pokroić w kostkę Truskawki, maliny i jeżyny umyć pod bieżącą wodą Zostawić chwilę na sicie, żeby woda odciekła Wymieszać wszystkie owoce

WIĘCEJ >

Wolno gotowana wołowina

Mięso dokładnie myjemy i w całości zalewamy wodą Doprowadzamy na średnim ogniu do wrzenia i zmniejszamy temperaturę gotowania, aby mięso w garnku lekko bulgotało Mięso gotujemy minimum 3 godziny (najlepiej zostawić na 4-5 godzin, aby…

WIĘCEJ >

Figi świeże

Figi myjemy, obieramy ze skóry Kroimy dowolnie, np. w plastry

WIĘCEJ >