fbpx
logo
Szukaj
open close

Pasta z łososia i awokado w rulonie z ogórka zielonego

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz19-2-3
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Pasta z łososia i awokado w rulonie z ogórka zielonego

Przygotowanie

  • Awokado obieramy ze skóry i wkładamy do blendera lub naczynia, w którym będziemy blendować
  • Dodajemy łososia
  • Wyciskamy sok z cytryny
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Miksujemy na gładką masę
  • Ogórka obieramy obieraczką ze skórki
  • Obieraczką tniemy wstążki z ogórka
  • Rozkładamy kilka wstążek ogórka na desce
  • Ogórka należy kłaść tak, żeby każdy następny plaster nachodził na następny
  • Nakładamy porcję pasty
  • Wawijamy w rulon
  • Na talerzu rozkładamy buraczki marynowane i na nich kładziemy rulony w ogórka

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP), nie należy spożywać pieprzu czarnego. Dopasuj składniki przepisu do swojego sposobu żywienia. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.

Uwagi

Pastę można podać również z pieczywem gryczanym (najlepiej domowym na zakwasie) – przepis podpięty powyżej.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Ogórek długi (180 g)
  • Łosoś wędzony (150 g)
  • Awokado (140 g)
  • Burak marynowany (70 g)
  • Cytryna (20 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Blender kielichowy, Deska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Chleb gryczany na zakwasie – własnej roboty

Kaszę płuczemy na sicie pod strumieniem bieżącej zimnej wody Przekładamy kaszę do garnka, w taki sposób, żeby poziom był centymetr (…)

WIĘCEJ >