fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pasztet warzywny

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c8b16a33c-4c6c-4f41-9fd7-50a33ac29585
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Pasztet warzywny

Przygotowanie

  • Warzywa gotujemy do miękkości (punkt pomijamy jeśli posiadamy ugotowane wcześniej warzywa)
  • Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni
  • Ugotowane warzywa przepuszczamy przez szatkownicę. Następnie mieszamy z jajami, mąką i przyprawami
  • Masę przelewamy do naczynia żaroodpornego
  • Pasztet pieczemy przez 30 minut w 180 stopniach, następnie zwiększamy temperaturę do 200 stopni na kolejne 15 minut. Czekamy do ostygnięcie i podajemy
  • Możemy użyć także warzyw ugotowanych wcześniej w rosole lub innej zupie, np. zupie żeberkowej

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu uwzględnić w swoim aktualnym planie żywieniowym.

Uwagi

Zajrzyj w podpięte, powiązane przepisy, by przyrządzić inne, równie smaczne pasztety. Dodaj je do listy ulubionych, by stworzyć swoją książkę kucharską.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • 5 marchewek (300 g)
  • 1 seler korzeniowy (170 g)
  • 2 pietruszki (160 g)
  • 5 jaj kurzych roz. M (ok. 255 g)
  • 6 łyżek mąki jaglanej (60 g)
  • 1 łyżeczka estragonu (3 g)
  • 1 łyżeczka cząbru (3 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Garnek, Naczynie żaroodporne, Piekarnik, Szatkownica

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Grillowany camembert na miksie sałat z gruszkami i nerkowcami

Sałatę rzymską umyć, otrząsnąć z wody i ułożyć na talerzu Dodać rukolę Radicchio porwać na małe kawałki i położyć na sałatach Cykorię porozdzielać na osobne liście i ułożyć na talerzu Gruszkę pokroić w plasterki Winogrono…

WIĘCEJ >

Zielony koktajl Ajwen (zielony smoothie)

Z awokado usuwamy pestkę i łyżeczką wydrążamy miąższ (można też obrać i pokroić) Do blendera wlewamy wodę Dodajemy miąższ z awokado Dodajemy czosnek Seler myjemy i kroimy w kawałki 2-3 cm i dorzucamy do blendera…

WIĘCEJ >

Imbirowy makaron warzywny w sosie z gęsi

Marchew, selera i pietruszkę obrać, pokroić nożem karbowanym lub zwykłym. Tniemy wzdłuż cienkie plastry, a następnie tniemy je w cienkie paski-makaron. Rzodkiew i cukinię przepuszczamy przez spiromat i uzyskujemy makaron Imbir kroimy drobno Pocięte warzywa…

WIĘCEJ >

Fondue czekoladowe z owocami

Czekoladę łamiemy na kawałki Wrzucamy do garnka z masłem i mlekiem kokosowym Rozpuszczamy i mieszamy na małym ogniu – ma się tylko rozpuścić i równo zmieszać! Gorącą czekoladę (nie może się zagotować!) nalewamy do fontanny lub…

WIĘCEJ >