fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pasztet warzywny

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c8b16a33c-4c6c-4f41-9fd7-50a33ac29585
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Pasztet warzywny

Przygotowanie

  • Warzywa gotujemy do miękkości (punkt pomijamy jeśli posiadamy ugotowane wcześniej warzywa)
  • Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni
  • Ugotowane warzywa przepuszczamy przez szatkownicę. Następnie mieszamy z jajami, mąką i przyprawami
  • Masę przelewamy do naczynia żaroodpornego
  • Pasztet pieczemy przez 30 minut w 180 stopniach, następnie zwiększamy temperaturę do 200 stopni na kolejne 15 minut. Czekamy do ostygnięcie i podajemy
  • Możemy użyć także warzyw ugotowanych wcześniej w rosole lub innej zupie, np. zupie żeberkowej

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu uwzględnić w swoim aktualnym planie żywieniowym.

Uwagi

Zajrzyj w podpięte, powiązane przepisy, by przyrządzić inne, równie smaczne pasztety. Dodaj je do listy ulubionych, by stworzyć swoją książkę kucharską.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • 5 marchewek (300 g)
  • 1 seler korzeniowy (170 g)
  • 2 pietruszki (160 g)
  • 5 jaj kurzych roz. M (ok. 255 g)
  • 6 łyżek mąki jaglanej (60 g)
  • 1 łyżeczka estragonu (3 g)
  • 1 łyżeczka cząbru (3 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Garnek, Naczynie żaroodporne, Piekarnik, Szatkownica

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zielony koktajl porowy

Awokado i ogórka obieramy i kroimy na drobne kawałki Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy

WIĘCEJ >

Złote mleko

Imbir obieramy i ścieramy na tarce na średnich oczkach. Wrzucamy go do garnka łącznie z wszystkimi innymi przyprawami, zalewamy wodą i doprowadzamy do wrzenia po czym gotujemy na małym ogniu przez 2-3 minuty. Po tym…

WIĘCEJ >

Zupa selerowo-gruszkowa (na wywarze kostnym)

Gruszkę obrać, przekroić na pół, usunąć gniazdo nasienne i ogonek i pokroić w kostkę Cebulę obrać i pokroić w kostkę Seler obrać i pokroić w kostkę (może być gruba) Bierzemy garnek i rozpuszczamy w nim…

WIĘCEJ >

Gryczanka z mlekiem kokosowym i z migdałami

Płatki gryczane gotujemy w wodzie do miękkości Wlewamy mleko Następnie posypujemy płatkami migdałowymi

WIĘCEJ >