fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pasztet warzywny

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c8b16a33c-4c6c-4f41-9fd7-50a33ac29585
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Pasztet warzywny

Przygotowanie

  • Warzywa gotujemy do miękkości (punkt pomijamy jeśli posiadamy ugotowane wcześniej warzywa)
  • Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni
  • Ugotowane warzywa przepuszczamy przez szatkownicę. Następnie mieszamy z jajami, mąką i przyprawami
  • Masę przelewamy do naczynia żaroodpornego
  • Pasztet pieczemy przez 30 minut w 180 stopniach, następnie zwiększamy temperaturę do 200 stopni na kolejne 15 minut. Czekamy do ostygnięcie i podajemy
  • Możemy użyć także warzyw ugotowanych wcześniej w rosole lub innej zupie, np. zupie żeberkowej

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia pasztetów.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Marchew (świeża) (270 g)
  • Jajo kurze (255 g)
  • Pietruszka korzeń (160 g)
  • Seler korzeń (160 g)
  • Mąka jaglana (60 g)
  • Cząber suszony (3 g)
  • Estragon suszony (3 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Miska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Obieraczka do warzyw, Piekarnik, Sitko, Szatkownica

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Rejuvelac

Komosę wsypujemy do jakiegoś szklanego naczynia zalewamy 2 szklankami wody i zostawiamy na stole na 12 godzin (najlepiej na noc) Następnie komosę cedzimy na sicie i płuczemy pod bieżącą wodą Stawiamy na cały dzień na…

WIĘCEJ >

Zasmażana fasolka

Na patelni rozgrzewamy masło klarowane z czosnkiem. Dodajemy fasolkę i chwile podsmażamy. Pod koniec smażenia dorzucamy do całości płatki drożdzowe i smażymy jeszcze chwilę. Solimy według upodobań i podajemy.

WIĘCEJ >

Surówka z wakame

Wakame zalewamy ciepłą wodą. W tym czasie kroimy marchewkę 'na makaron’. Miód, ocet, oliwę i przyprawy mieszamy w małej miseczce. Gdy glony napęcznieją, wyciskamy z nich nadmiar wody, dodajemy marchewkę i polewamy sosem. Na koniec,…

WIĘCEJ >

Zielone smoothie mocy

Pomarańcze obieramy na cząstki i usuwamy pestki. Wraz z bananami i szpinakiem blendujemy wszystko na gładki koktajl.

WIĘCEJ >