fbpx
logo
Szukaj
open close

Pasztet z selera

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c30e8b650-69bd-43e9-92ec-6c503c8e6328-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Pasztet z selera

Przygotowanie

  • Seler dokładnie obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
  • Cebulę i czosnek drobno siekamy.
  • Warzywa przekładamy do garnka, zalewamy szklanką wrzątku, dodajemy masło i dusimy ok. 15-20 min.
  • W razie potrzeby odlewamy nadmiar wody.
  • Odstawiamy warzywa do ostygnięcia.
  • Następnie selera, cebulę i czosnek mieszamy z płatkami, startym na tarce serem, żółtkami, pianą z ubitych białek oraz z przyprawami.
  • Masę przekładamy do keksówki natłuszczonej olejem. Pasztet pieczemy przez ok. godzinę w 180 stopniach.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Maria Chuchla
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 10
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Woda (200 ml)
  • Seler korzeń (170 g)
  • Jajo kurze (153 g)
  • Cebula (105 g)
  • Ser żółty (100 g)
  • Płatki owsiane (bezglutenowe) (60 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Czosnek (10 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Majeranek suszony (1 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Foremka - keksówka, Garnek, Mikser, Nóż, Piekarnik, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Pasztet warzywny

Warzywa gotujemy do miękkości (punkt pomijamy jeśli posiadamy ugotowane wcześniej warzywa) Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni Ugotowane warzywa przepuszczamy przez (…)

WIĘCEJ >