fbpx
logo
Szukaj
open close

Pilaw z kurczakiem i brokułami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c29cf333f-5189-407a-a743-dd38b00fe00b
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Pilaw z kurczakiem i brokułami

Przygotowanie

  • Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy
  • Mięso oczyszczamy i kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wsypujemy przyprawy (paprykę) i mieszamy przez ok. 30 sek.
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 2 minuty
  • Dodajemy mięso i smażymy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy ryż i mieszamy przez ok. 1 minutę
  • Dolewamy bulion i zagotowujemy, co jakiś czas mieszając
  • Zmniejszamy ogień, przykrywamy pokrywką i dusimy przez ok. 10 minut
  • Dodajemy brokuły oraz przyprawy (tymianek i pieprz), mieszamy i dusimy pod przykryciem przez ok. 8 minut (do momentu, aż warzywa będą miękkie, a ryż wchłonie płyn)
  • Danie nakładamy na talerze i posypujemy orzeszkami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia pilawu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion mięsny (700 ml)
  • Kurczak pierś (350 g)
  • Brokuł (200 g)
  • Ryż basmati (150 g)
  • Cebula (105 g)
  • Orzechy piniowe (50 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Czosnek (5 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (3 g)
  • Tymianek suszony (3 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia, Pokrywka do patelni

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Aromatyczny pilaw z migdałami

Cebulę z imbirem obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki W rondlu rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. (…)

WIĘCEJ >

Puszysty pilaw ryżowy

Makaron spaghetti łamiemy na kawałki o długości ok. 2-3 cm Seler kroimy w kostkę Marchew obieramy i kroimy w cienkie (…)

WIĘCEJ >