logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Plantanowe placki z karobem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc49afa5a-571e-43ea-8b87-42d622295ff3

Plantanowe placki z karobem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc49afa5a-571e-43ea-8b87-42d622295ff3

Przygotowanie

  • Plantany obieramy ze skórki.
  • Wszystkie składniki oprócz ostatniego wkładamy do blendera wysokoobrotowego i blendujemy. W masie zostaną nierozdrobnione kawałki plantana, ale to nie szkodzi. W cieście mają być widoczne drobinki plantana.
  • Rozgrzewamy olej na patelni i smażymy placki na średnim ogniu. Ciasto jest zwarte i należy je rozprowadzać na patelni za pomocą silikonowej łopatki. Smażymy placek około półtorej minuty z każdej strony. Podajemy z owocami lub innymi ulubionymi dodatkami.

Uwagi

Z podanej ilości wychodzi około 10 placków, a jedna porcja to 5.

Autor

Aleksandra Zawadzka (blog: autoimmunologicznepaleo.pl)
Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 2 małe zielone plantany (lub jeden duży) o wadze około 0,5 kg
  • 5 łyżek karobu
  • 2 łyżki oleju kokosowego i ok. 1-2 łyżki do smażenia
  • 2 łyżki gazowanej wody mineralnej
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • ½ łyżeczki sody oczyszczonej

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Łopatka silikonowa, Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Zimne nóżki

Golonkę i nóżki wkładamy do dużego garnka, zalewamy zimną wodą, płuczemy z krwi, płynu Wylewamy wodę i powtarzamy kilka razy (…)

WIĘCEJ >

Zupa selerowo-gruszkowa (na wywarze kostnym)

Gruszkę obrać, przekroić na pół, usunąć gniazdo nasienne i ogonek i pokroić w kostkę Cebulę obrać i pokroić w kostkę (…)

WIĘCEJ >

Amok – danie Kambodżanskie

Na rozgrzany w garnku tłuszcz dajemy przyprawy, cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Do podsmażonych przypraw wlewamy mleko kokosowe, miód (…)

WIĘCEJ >

Burgery wołowe

Mięso najlepiej samodzielnie zmielić w maszynce do mielenia mięsa Zmielone mięso wkładamy do miski i posypujemy mnóstwem przypraw (poza solą) (…)

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl