fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Placki bananowe z owocami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c689a9ffb-caeb-4f6a-93ff-e7c9f645293e-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Placki bananowe z owocami

Przygotowanie

  • Banany obieramy, łamiemy w małe kawałki i wkładamy do naczynia w którym będziemy miksować
  • Dodajemy jajko, mleko kokosowe
  • Miksujemy
  • Dodajemy sok z cytryny
  • Cały czas miksując dodajemy po 1 łyżce mąkę kokosową
  • Jeśli ciasto jest gęste po 3 łyżkach, to więcej nie dodajemy (mąki kokosowe są nierówne i różnie chłoną wodę)
  • Rozgrzewamy na patelni 2 łyżki tłuszczu
  • Nakładamy łyżką ciasto – jedna łyżka, to jeden placuszek
  • Smażmy po 3-4 min z każdej strony na małym ogniu
  • Gdy widzimy, że patelnia robi się sucha, dodajemy więcej tłuszczu
  • Usmażone placuszki przekładamy na talerz
  • Posypujemy owocami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Placki możesz również przyrządzić z sosem owocowym – zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Banan (świeży) (240 g)
  • Truskawka (świeża) (70 g)
  • Jeżyna (świeża) (65 g)
  • Jajo kurze rozm. M (51 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
  • Borówka (świeża) (50 g)
  • Mleko kokosowe (50 ml)
  • Mąka kokosowa (48 g)
  • Cytryna (40 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Blender kielichowy, Deska, Nóż, Patelnia, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Spaghetti bolognese z dziczyzny na makaronie z cukinii

Sos boloński Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w kawałki (byle jak) Mięso (dziczyznę i boczek) mielimy w maszynce do mięsa na standardowym sitku Mieląc mięso co jakiś czas wrzucamy kawałek marchewki i pietruszki Cebulę…

WIĘCEJ >

Schab nadziewany drobiem, pieczarkami i cebulą

Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Pieczarki kroimy w półplastry Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu i podsmażamy cebulę z czosnkiem przez 3 min Mięso mielone (zmielony drób) wkładamy do miski i dodajemy zawartość…

WIĘCEJ >

Kanie (sowy) panierowane w kokosie na sałacie

Grzyby: Sowy oczyszczamy Jajko wybijamy do głębokiego talerza Solimy, pieprzymy Roztrzepujemy jajka widelcem lub rózgą W drugi głęboki talerz wsypujemy wiórki kokosowe Wkładamy grzyby w jajko, obracamy i przekładamy w wiórki kokosowe i obracamy Rozgrzewamy…

WIĘCEJ >

Kremowy, cynamonowy koktajl

W blenderze kielichowym umieszczamy mleko kokosowe, miód, cynamon i wanilię Miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji Przelewamy do dwóch szklanek Podajemy od razu

WIĘCEJ >