fbpx
logo
Szukaj
open close

Placki bananowe z owocami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c689a9ffb-caeb-4f6a-93ff-e7c9f645293e-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Placki bananowe z owocami

Przygotowanie

  • Banany obieramy, łamiemy w małe kawałki i wkładamy do naczynia w którym będziemy miksować
  • Dodajemy jajko, mleko kokosowe
  • Miksujemy
  • Dodajemy sok z cytryny
  • Cały czas miksując dodajemy po 1 łyżce mąkę kokosową
  • Jeśli ciasto jest gęste po 3 łyżkach, to więcej nie dodajemy (mąki kokosowe są nierówne i różnie chłoną wodę)
  • Rozgrzewamy na patelni 2 łyżki tłuszczu
  • Nakładamy łyżką ciasto – jedna łyżka, to jeden placuszek
  • Smażmy po 3-4 min z każdej strony na małym ogniu
  • Gdy widzimy, że patelnia robi się sucha, dodajemy więcej tłuszczu
  • Usmażone placuszki przekładamy na talerz
  • Posypujemy owocami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Placki możesz również przyrządzić z sosem owocowym – zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 2
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Banan (240 g)
  • Truskawka (70 g)
  • Jeżyna (65 g)
  • Jajo kurze (51 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
  • Borówka (50 g)
  • Mleko kokosowe (50 ml)
  • Mąka kokosowa (48 g)
  • Cytryna (40 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Blender kielichowy, Deska, Nóż, Patelnia, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Sałatka ze szpinakiem i z dynią

Rozgrzewamy piekarnik do 200°C Wykładamy blachę papierem do pieczenia Dynię kroimy w kostkę, skraplamy oliwą, wykładamy na blachę i pieczemy około 20–25 minut Fetę kroimy w kostkę Umieszczamy w misce szpinak, dynię, fetę, pestki dyni…

WIĘCEJ >

Zielona zimowa zupa

Cebulę i czosnek obrać, pokroić w półksiężyce Boczek kroimy w kostkę Brokuła kroimy/rozdzielamy na małe kawałki Brukselki kroimy na połówki W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i boczek Podsmażmy przez 5 min Wrzucamy…

WIĘCEJ >

Czekoladowa gryczanka

Kaszę gotujemy do miękkości Mieszamy co jakiś czas, aby nie przywarła do dna W międzyczasie kroimy na kawałki banana i gruszkę oraz umieszczamy w misie blendera Dorzucamy daktyle, kakao/karob, opcjonalnie masło i wszystko miksujemy na…

WIĘCEJ >

Zupa marchewkowa

Wszystkie składniki wkładamy do misy wolnowaru Ustawiamy tryb Low (1) na 4 godz. Po tym czasie ugotowane składniki blendujemy na zupę

WIĘCEJ >