fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Placki bananowe z owocami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c689a9ffb-caeb-4f6a-93ff-e7c9f645293e-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Placki bananowe z owocami

Przygotowanie

  • Banany obieramy, łamiemy w małe kawałki i wkładamy do naczynia w którym będziemy miksować
  • Dodajemy jajko, mleko kokosowe
  • Miksujemy
  • Dodajemy sok z cytryny
  • Cały czas miksując dodajemy po 1 łyżce mąkę kokosową
  • Jeśli ciasto jest gęste po 3 łyżkach, to więcej nie dodajemy (mąki kokosowe są nierówne i różnie chłoną wodę)
  • Rozgrzewamy na patelni 2 łyżki tłuszczu
  • Nakładamy łyżką ciasto – jedna łyżka, to jeden placuszek
  • Smażmy po 3-4 min z każdej strony na małym ogniu
  • Gdy widzimy, że patelnia robi się sucha, dodajemy więcej tłuszczu
  • Usmażone placuszki przekładamy na talerz
  • Posypujemy owocami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz nietolerancjom – więcej informacji znajduje się w piktogramach.

Uwagi

Placki możesz również przyrządzić z sosem malinowym – spójrz do powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 2 banany (240 g)
  • 1 jajko kurze roz. M (ok. 51 g)
  • 3-4 łyżki mąki kokosowej (48 g)
  • sok z ¼ cytryny (40 ml)
  • 50 ml mleka kokosowego
  • 3-4 łyżki oleju kokosowego lub masła klarowanego Ghee (60 g)
  • 5-6 truskawek (70 g)
  • 1 garść borówek (50 g)
  • 1 garść jeżyn (65 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Przepis uniwersalny kurczak, wieprzowina lub ryba – jako baza

Posypujemy kawałki kurczaka solą i pieprzem. Rozgrzewamy tłuszcz na dużej, nieprzywierającej patelni, na silnym ogniu przez ok. 3 min. Dodajemy kurczaka i zmniejszamy temperaturę smażenia. Kurczaka przysmażamy z obu stron, aż się delikatnie przyrumieni. Zdejmujemy…

WIĘCEJ >

Sałatka jarzynowa w koszyczkach z wędzonego boczku

Plastry boczku układamy na krzyż w formie do muffinek. Wkładamy formę do piekarnika i nastawiamy go na 180 stopni z termoobiegiem. Piekarnik nie musi być nagrzany. Podczas podgrzewania, tłuszcz z boczku będzie się wolno wytapiał….

WIĘCEJ >

Chłodnik czereśniowy

Czereśnie drylujemy, wrzucamy do garnka i zalewamy wodą Dodajemy miód i zaczynamy gotować Gdy się zagotuje minimalizujemy płomień Skrobię wsypujemy do miseczki i wlewamy 50 ml zimnej wody, mieszamy, aż się rozpuści Rozrobioną skrobie wlewamy…

WIĘCEJ >

Gołąbki z kapusty włoskiej faszerowane wątróbką kaczą i gruszkami z warzywami grillowanymi

Gołąbki Kapustę należy sparzyć, czyli wyciąć głąb z kapusty i włożyć główkę do garnka z wrzącą wodą Parzyć około godzinę Wyjąć i pooddzielać pojedyncze liście Cebulę obieramy i kroimy w kostkę 2 gruszki przekrawamy, usuwamy…

WIĘCEJ >