fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Placki bananowe z sosem malinowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz29-4-3
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Placki bananowe z sosem malinowym

Przygotowanie

Placki bananowe

  • Banana obrać, połamać/pokroić na mniejsze kawałki
  • Dodać jajko
  • Miksować przez 15 sekund blenderem
  • Cały czas miksując dodajemy po łyżce mąki kokosowej, jeśli po drugiej łyżce robi się gęste to nie dodajemy już kolejnej łyżki
  • Rozgrzewamy patelnię z tłuszczem
  • Łyżką nakładamy porcję ciasta na patelnię, 1 łyżka to jeden placek
  • Smażymy na średnim ogniu po 3-4 minuty z każdej strony
  • Przekładamy na talerz

Sos malinowy

  • Do małego garnka wkładamy maliny, dajemy 2 łyżki zimnej wody z kranu
  • Wstawiamy na kuchenkę na mały ogień i grzejemy 5 minut aż maliny puszczą sok
  • Miksujemy blenderem
  • Polewamy placki sosem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Taki placki mogą stanowić formę II śniadania, które można zabrać ze sobą do pracy lub szkoły.

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się inne propozycje przyrządzenia tego typu słodkich placków.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

Placki bananowe

  • Banan (świeży) (120 g)
  • Jajo kurze rozm. M (51 g)
  • Mąka kokosowa (36 g)
  • Masło klarowane ghee (30 g)

Sos owocowy

  • Malina (świeża) (60 g)
  • Woda (30 ml)

Potrzebny sprzęt

Blender, Blender kielichowy, Deska, Garnek, Nóż, Patelnia, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka z kaszą gryczaną

Kaszę gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15 minut (lub wg instrukcji na opakowaniu), a następnie odcedzamy Cebulę obieramy Wszystkie warzywa kroimy w kostkę Wszystkie składniki razem dokładnie mieszamy

WIĘCEJ >

Komosanka

Komosę ryżową gotujemy ok. 12-15 minut w mleku (jeśli płyn odparuje można wlać odrobinę wody)

WIĘCEJ >

Wędzona szynka na świeżym szpinaku

Szpinak włożyć do miski z zimną wodą i dobrze wypłukać z piasku Odcedzić szpinak na sicie i położyć na talerzu Pomidorki pokroić na połówki Ogórka pokroić w półksiężyce (plasterki przekroić na połowy) Cebulę pokroić w…

WIĘCEJ >

Śniadaniowe babeczki bekonowe

Paprykę drobno kroimy, mieszamy w misce z pietruszką, solą i jajkami. Spód foremek i ścianki wykładamy boczkiem parzonym. Na boczek wlewamy po brzegi foremek masę jajeczną. Pieczemy 30 minut w temperaturze 180 stopni (lub do…

WIĘCEJ >