fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Prosty pasztet

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c049b57c0-204a-4e4e-be31-c033e289470f
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Prosty pasztet

Przygotowanie

  • Włączamy piekarnik i ustawiamy temp. 170 st C
  • Czosnek obieramy
  • Obieramy mięso z kości
  • Mięso i warzywa przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa
  • Do zmielonej masy dodajemy trochę soli i pieprzu
  • Dodajemy majeranek
  • Mieszamy bardzo dokładnie
  • Blachę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia
  • Rozkładamy masę mięsno-warzywną
  • Wkładamy do piekarnia na 40 minut
  • Po tym czasie uchylamy na kilka sekund drzwiczki i zwiększamy temp do 200 st C
  • Pieczemy jeszcze jakieś 20 minut, co jakiś czas sprawdzamy patyczkiem (kiedy pasztet jest gotowy to patyczek jest suchy)
  • Wyjmujemy pasztet z pieca i czekamy, żeby ostygł

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom. Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie należy używamy pieprzu. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz inne propozycje przyrządzenia pasztetu.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Wołowina antrykot (500 g)
  • Seler korzeń (170 g)
  • Marchew (świeża) (135 g)
  • Cebula (świeża) (105 g)
  • Pietruszka korzeń (80 g)
  • Czosnek (świeży) (30 g)
  • Majeranek suszony (3 g)
  • Sól himalajska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Maszynka do mielenia mięsa, Miska, Obieraczka do warzyw, Papier do pieczenia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Krem szparagowy (na wywarze kostnym)

Szparagi obrać Obrane szparagi pokroić w małe kawałki (2 – 3 cm) Łupiny/obierki wrzucić do garnka, zalać bulionem, gotować 15 min Wyjąć łupiny szumówką i wyrzucić Wrzucić pokrojone szparagi Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę…

WIĘCEJ >

Chleb marchewkowy

Włączamy piekarnik i ustawiamy na 180 st. C Marchew trzemy na tarce na cienkich oczkach, dodajemy do niej jajka Wyciskamy sok z cytryny Dodajemy mąkę kokosową. Wsypujemy sól, sodę i mąkę kokosową Mieszamy wszystko razem…

WIĘCEJ >

Omlet z warzywami i pieczarkami

Pomidorki kroimy na pół, pieczarki na ćwiartki, a cebulę na pióra Jajka wybijamy do głębokiego talerza lub miski Solimy Mocno mieszamy widelcem lub rózgą Podczas mieszania dolewamy mleko kokosowe Dodajemy mąkę kokosową Dokładnie mieszamy Na…

WIĘCEJ >

Pasta z wątróbki z cebulą

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki tłuszczu Wrzucamy cebulę i smażymy 2-3 min Dorzucamy wątróbkę i zmniejszamy gaz Przykrywamy pokrywką (żeby nam nie pryskało) Dusimy 10 min Wyłączamy palnik Czekamy…

WIĘCEJ >