fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Prosty pasztet

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c049b57c0-204a-4e4e-be31-c033e289470f
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Prosty pasztet

Przygotowanie

  • Włączamy piekarnik i ustawiamy temp. 170 st C
  • Czosnek obieramy
  • Obieramy mięso z kości
  • Mięso i warzywa przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa
  • Do zmielonej masy dodajemy trochę soli i pieprzu
  • Dodajemy majeranek
  • Mieszamy bardzo dokładnie
  • Blachę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia
  • Rozkładamy masę mięsno-warzywną
  • Wkładamy do piekarnia na 40 minut
  • Po tym czasie uchylamy na kilka sekund drzwiczki i zwiększamy temp do 200 st C
  • Pieczemy jeszcze jakieś 20 minut, co jakiś czas sprawdzamy patyczkiem (kiedy pasztet jest gotowy to patyczek jest suchy)
  • Wyjmujemy pasztet z pieca i czekamy, żeby ostygł

Rady dietetyka

Na protokole autoimmunologicznym nie należy używać pieprzu

Uwagi

Najlepiej wykorzystać mięso oraz warzywa, z których ugotowaliśmy rosół.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 3
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 500 g mięsa wołowego (najlepiej z rosołu)
  • 2 marchewki (120 g)
  • 1 pietruszka (80 g)
  • 1 korzeń selera wielkości pięści (ok. 170 g)
  • 1 cebula (200 g)
  • 1 główka czosnku (45 g)
  • Sól himalajska (3 g)
  • Pieprz (1 g)
  • 1 łyżka majeranku (4 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Papier do pieczenia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pasta z zielonego groszku i pesto

Ugotowany groszek rozgniatamy widelcem, dodajemy pesto i mieszamy. Doprawiamy sokiem z cytryny, solą i delikatnie pieprzem.

WIĘCEJ >

Grzanki z bakłażana

Jajka roztrzepujemy w misce. Dodajemy mąkę kokosową, ocet i szczyptę soli. Odstawiamy na 5 minut. Bakłażana kroimy w cienkie plastry (maksymalnie jednocentymetrowe, ale też nie za cienkie). Na patelni rozgrzewamy oliwę. Każdy z plastrów moczymy…

WIĘCEJ >

Zapiekanka pomidorowo-bakłażanowa z indyka

Włączamy piekarnik: 180 st. C, opcja pieczenia „góra-dół”.  Bakłażana kroimy w ok 2 cm kostkę. Czosnek przeciskamy przez praskę. Z batata obieraczką robimy wstążki lub kroimy w cienkie paski. Na patelni podsmażamy mięso z cebulą…

WIĘCEJ >

Placki z batatów z wędzoną szynką i sałatką z awokado

Sałata Sałatę drzemy w palcach i układamy na talerzu i dokładamy rukolę Pomidorki przekrawamy na połówki Awokado obieramy ze skóry i kroimy na kawałki Awokado i pomidorki kładziemy na sałatę Polewamy sosem Na wierzch kładziemy…

WIĘCEJ >