fbpx
Szukaj
open close

Pudding chia

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c7768e6bc-9a98-410d-9573-861c6bdd8f62-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Pudding chia

Przygotowanie

  • Cukier rozpuszczamy w niewielkiej ilości podgrzanego mleka roślinnego.
  • Następnie mieszamy dokładnie osłodzone mleko z pozostałymi składnikami i odstawiamy do lodówki do stężenia na kilka godzin a najlepiej na całą noc.
  • Gotowy pudding podajemy z owocami. Najlepiej smakuje z kiwi i różnego rodzaju jagodami jak truskawki, maliny, borówki.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Maria Chuchla
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 3
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Mleko migdałowe (300 ml)
  • Mleko kokosowe (200 ml)
  • Kiwi (75 g)
  • Truskawka (70 g)
  • Chia – nasiona (50 g)
  • Cukier trzcinowy (14 g)

Potrzebny sprzęt

Garnek, Lodówka

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Kokosowy pudding z tapioki z pieczonym jabłkiem

Tapiokę wsypujemy do rondelka i zalewamy wodą. Zostawiamy na godzinę do namoczenia. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Jabłka obieramy ze (…)

WIĘCEJ >

Pudding Chia z musem bananowym

Pudding: Mleko kokosowe podgrzewamy w rondelku – tylko tyle żeby było leciutko ciepłe, jak dla małego dziecka 36.6  Do ciepłego (…)

WIĘCEJ >