fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pudding chia

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c7768e6bc-9a98-410d-9573-861c6bdd8f62-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Pudding chia

Przygotowanie

  • Cukier rozpuszczamy w niewielkiej ilości podgrzanego mleka roślinnego.
  • Następnie mieszamy dokładnie osłodzone mleko z pozostałymi składnikami i odstawiamy do lodówki do stężenia na kilka godzin a najlepiej na całą noc.
  • Gotowy pudding podajemy z owocami. Najlepiej smakuje z kiwi i różnego rodzaju jagodami jak truskawki, maliny, borówki.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Maria Chuchla
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 3
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Mleko migdałowe (300 ml)
  • Mleko kokosowe (200 ml)
  • Kiwi (75 g)
  • Truskawka (świeża) (70 g)
  • Nasiona chia (50 g)
  • Cukier trzcinowy (14 g)

Potrzebny sprzęt

Garnek, Lodówka

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Twarożek ze słonecznika z sałatką jarzynową

Słonecznik 8 godz. wcześniej wsypujemy do jakiegoś pojemnika, zalewamy zimną wodą Następnie (zazwyczaj na drugi dzień rano) odcedzamy słonecznik na sicie Dodajemy wodę z ogórków, pieprz i czosnek Miksujemy blenderem przez 3 – 4 min…

WIĘCEJ >

Sałata z pieczoną kaczką, melonem i awokado

Pierś z kaczki kładziemy skórą do góry i nacinamy skórę nożem w kratkę Rozgrzać patelnię (najlepiej patelnię grillową) Na gorącą patelnię położyć kaczkę skórą w dół Smażyć około 6-7 minut z każdej strony na średnim ogniu…

WIĘCEJ >

Hummus klasyczny (biały)

Ciecierzycę zalewamy dzień wcześniej wodą Następnego dnia gotujemy ciecierzycę w wodzie do miękkości (około godziny na średnim ogniu lub 2 godziny na małym) Ugotowaną ciecierzycę przesypujemy do szklanej miski Wodę odlewam do innego naczynia Sezam,…

WIĘCEJ >

Bigos wegański

Kapustę kiszoną pokroić, żeby nie miała długich „nitek” Kapustę białą pokroić w cienkie paski Obie kapusty wrzucić do garnka Zalać zimną wodą, tak, żeby je zakryło Dodać liście laurowe i ziele angielskie Warzywa obieramy i…

WIĘCEJ >