fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pudding chia

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c7768e6bc-9a98-410d-9573-861c6bdd8f62-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Pudding chia

Przygotowanie

  • Cukier rozpuszczamy w niewielkiej ilości podgrzanego mleka roślinnego.
  • Następnie mieszamy dokładnie osłodzone mleko z pozostałymi składnikami i odstawiamy do lodówki do stężenia na kilka godzin a najlepiej na całą noc.
  • Gotowy pudding podajemy z owocami. Najlepiej smakuje z kiwi i różnego rodzaju jagodami jak truskawki, maliny, borówki.

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywieniowego – więcej informacji znajduje się w piktogramach.

Uwagi

Warto mieszać energicznie i sprawdzać czy nigdzie nasionka nie zbiły się w grudki, które później będą nieprzyjemne podczas jedzenia.

Autor

Maria Chuchla
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 3
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 5 łyżek nasion chia (50 g)
  • 200 ml mleka kokosowego
  • 300 ml innego mleka roślinnego np. migdałowego, ryżowego
  • 1 łyżka cukru trzcinowego (14 g)
  • 1 kiwi (75 g)
  • 1 garść truskawek (70 g)

Potrzebny sprzęt

Garnek, Lodówka

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Knedle jaglano-gryczane ze śliwkami

Mus jabłkowy: Jabłka obieramy i kroimy w kostkę Wrzucamy je do garnka Podlewamy odrobiną wody Dusimy do rozpadnięcia Dodajemy szczyptę cynamonu Kiedy jabłka będą miękkie miksujemy je na gładką masę Sos: Daktyle i śliwki moczymy…

WIĘCEJ >

Koktajl Pina Colada

Z góry kokosa odcinamy biały miąższ żeby dostać się do skorupy Lekko rękojeścią noża uderzamy w skorupę żeby wybić otwór Wodę kokosowa cedzimy przez gęste sitko Resztę kokosa rozcinamy i wydłubujemy łyżką biały miąższ Miąższ…

WIĘCEJ >

Surówka z selera z rodzynkami i orzechami

Seler obieramy Rodzynki wkładamy do miseczki i zalewamy wrzątkiem Orzechy wkładamy do miseczki i zalewamy wrzątkiem Jabłko obieramy i kroimy w kostkę Z cytryny wyciskamy sok Seler trzemy na tarce na drobnych oczkach Zalewamy sokiem…

WIĘCEJ >

Twarożek z migdałów

Migdały wsypać do miski Zalać zimną wodą z kranu i zostawić do rana Następnie migdały odcedzić na sitku Przełożyć do kubeczka/wiaderka/miseczki Wycisnąć sok z cytryny i zalać nim migdały, dodać miód Zmiksować blenderem Spróbować i…

WIĘCEJ >