fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pudding chia

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c7768e6bc-9a98-410d-9573-861c6bdd8f62-1

Pudding chia

Przygotowanie

  • Cukier rozpuszczamy w niewielkiej ilości podgrzanego mleka roślinnego.
  • Następnie mieszamy dokładnie osłodzone mleko z pozostałymi składnikami i odstawiamy do lodówki do stężenia na kilka godzin a najlepiej na całą noc.
  • Gotowy pudding podajemy z owocami. Najlepiej smakuje z kiwi i różnego rodzaju jagodami jak truskawki, maliny, borówki.

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywieniowego – więcej informacji znajduje się w piktogramach.

Uwagi

Warto mieszać energicznie i sprawdzać czy nigdzie nasionka nie zbiły się w grudki, które później będą nieprzyjemne podczas jedzenia.

Autor

Maria Chuchla
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 3
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 5 łyżek nasion chia (50 g)
  • 200 ml mleka kokosowego
  • 300 ml innego mleka roślinnego np. migdałowego, ryżowego
  • 1 łyżka cukru trzcinowego (14 g)
  • 1 kiwi (75 g)
  • 1 garść truskawek (70 g)

Potrzebny sprzęt

Garnek, Lodówka
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pasta warzywna

Warzywa obieramy Ścieramy na tarce Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę Rozgrzewamy w rondelku tłuszcz i smażymy przez 2-3 min cebulę z czosnkiem Dodajemy starte warzywa Wlewamy pół szklanki zimnej wody, przykrywamy pokrywką i…

WIĘCEJ >

Ciasto kokosowo – bananowo – gruszkowe

Włączamy piekarnik na 180 st. C Blaszkę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia Rozpuszczamy masło w małym garnuszku (ma się tylko rozpuścić, a nie zagotować) Jajka wybijamy do kielicha blendera Dodajemy miód, sodę i zaczynamy…

WIĘCEJ >

Zupa selerowo-pistacjowa (wegańska / wegetariańska)

Selera obieramy i kroimy w kostkę Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Pistacje obieramy Gruszkę kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę, podsmażamy 3 min Dodajemy gruszkę i seler, podsmażamy 3 min Zalewamy…

WIĘCEJ >

Kokosowe babeczki z musem bananowym i owocami

Najpierw masa bananowa: Zagotowujemy wodę w czajniku Wlewamy wrzątek do szklanki (do wysokości ¼ ) i czekamy aż trochę wystygnie, czyli jakieś 2-3 minuty Do szklanki z gorącą wodą wsypujemy żelatynę, mieszamy i zostawiamy na chwilę Obieramy…

WIĘCEJ >