fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pudding chia

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c7768e6bc-9a98-410d-9573-861c6bdd8f62-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Pudding chia

Przygotowanie

  • Cukier rozpuszczamy w niewielkiej ilości podgrzanego mleka roślinnego.
  • Następnie mieszamy dokładnie osłodzone mleko z pozostałymi składnikami i odstawiamy do lodówki do stężenia na kilka godzin a najlepiej na całą noc.
  • Gotowy pudding podajemy z owocami. Najlepiej smakuje z kiwi i różnego rodzaju jagodami jak truskawki, maliny, borówki.

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywieniowego – więcej informacji znajduje się w piktogramach.

Uwagi

Warto mieszać energicznie i sprawdzać czy nigdzie nasionka nie zbiły się w grudki, które później będą nieprzyjemne podczas jedzenia.

Autor

Maria Chuchla
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 3
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 5 łyżek nasion chia (50 g)
  • 200 ml mleka kokosowego
  • 300 ml innego mleka roślinnego np. migdałowego, ryżowego
  • 1 łyżka cukru trzcinowego (14 g)
  • 1 kiwi (75 g)
  • 1 garść truskawek (70 g)

Potrzebny sprzęt

Garnek, Lodówka

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Grzyby duszone z bakłażanem

Grzyby myjemy i kroimy w plasterki Bakłażany obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Przekładamy na sitko, posypujemy obficie solą i odstawiamy, aby puściły sok Po 20 – 30 minutach płuczemy zimną wodą i dokładnie…

WIĘCEJ >

Żelki borówkowe

Borówki wkładamy do rondelka razem z wodą i zagotowujemy na średnim ogniu. Zmniejszamy ogień i gotujemy jeszcze około 10 minut, aż owoce rozpadną się i uzyskamy gęsty borówkowy sos. W trakcie gotowania rozdrabniamy je łyżką….

WIĘCEJ >

Śniadaniowe babeczki bekonowe

Paprykę drobno kroimy, mieszamy w misce z pietruszką, solą i jajkami. Spód foremek i ścianki wykładamy boczkiem parzonym. Na boczek wlewamy po brzegi foremek masę jajeczną. Pieczemy 30 minut w temperaturze 180 stopni (lub do…

WIĘCEJ >

Wegetariański rosół

Marchewkę, pietruszkę i selera dokładnie szorujemy, nie obieramy i wkładamy do dużego garnka Umytą cebulę obieramy, łupiny przekładamy do garnka (dodadzą pięknego koloru), a wnętrze cebul kroimy na pół i każdą opalamy nad ogniem kuchenki do…

WIĘCEJ >