logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kokosowy pudding z tapioki z pieczonym jabłkiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c373fe2de-7a47-4479-bfda-89b0c22ffc3c

Kokosowy pudding z tapioki z pieczonym jabłkiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c373fe2de-7a47-4479-bfda-89b0c22ffc3c

Przygotowanie

  • Tapiokę wsypujemy do rondelka i zalewamy wodą. Zostawiamy na godzinę do namoczenia.
  • Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.
  • Jabłka obieramy ze skórki. Kroimy każde na ćwiartki. Każdą ćwiartkę kroimy w poprzek na 3 mniejsze kawałki. Jabłka układamy w naczyniu żaroodpornym, dodajemy olej kokosowy i cynamon. Mieszamy wszystko dokładnie i pieczemy około 40 minut.
  • Do namoczonej tapioki dodajemy mleczko kokosowe i syrop klonowy. Wszystko razem zagotowujemy i trzymamy na niedużym ogniu przez około 10-15 minut, aż tapioka zmięknie i stanie się przezroczysta.
  • Przekładamy pudding z tapioki do pucharków/słoiczków i podajemy z pieczonymi jabłkami.

Autor

Aleksandra Zawadzka (blog: autoimmunologicznepaleo.pl)
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1/3 szklanki kulek z drobnej tapioki (około 70 g)
  • 1 szklanka wody
  • 250 ml mleczka kokosowego (ok. 85%)
  • 1 łyżka syropu klonowego (opcjonalnie)
  • 5 jabłek
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • 1 łyżeczka cynamonu cejlońskiego

Potrzebny sprzęt

Deska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Piekarnik, Pucharki do deserów, Rondel
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Krem z kalafiora (wegański / wegetariański)

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Kalafior dzielimy na małe różyczki W garnku rozpuszczamy tłuszcz Dodajemy cebule, podsmażamy 3 minuty (…)

WIĘCEJ >

Koktajl (shake) kokosowo – bananowy z ananasem

Z góry kokosa odcinamy biały miąższ, żeby dostać się do skorupy Lekko rękojeścią noża uderzamy w skorupę, żeby wybić otwór (…)

WIĘCEJ >

Szynka wędzona z kiszonkami

Nakładamy na talerz kapustę Ogórki kroimy w paski i kładziemy obok kapusty Szynkę kładziemy obok warzyw Dekorujemy pomidorkami i liśćmi (…)

WIĘCEJ >

Świąteczny tort marchewkowy

Mąkę z migdałów ziemnych przesiewamy przez sitko do miski. Dodajemy skrobię (z tapioki lub maranty), sodę oczyszczoną i wszystkie przyprawy (…)

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl