fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kokosowy pudding z tapioki z pieczonym jabłkiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c373fe2de-7a47-4479-bfda-89b0c22ffc3c-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Kokosowy pudding z tapioki z pieczonym jabłkiem

Przygotowanie

  • Tapiokę wsypujemy do rondelka i zalewamy wodą. Zostawiamy na godzinę do namoczenia.
  • Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.
  • Jabłka obieramy ze skórki. Kroimy każde na ćwiartki. Każdą ćwiartkę kroimy w poprzek na 3 mniejsze kawałki. Jabłka układamy w naczyniu żaroodpornym, dodajemy olej kokosowy i cynamon. Mieszamy wszystko dokładnie i pieczemy około 40 minut.
  • Do namoczonej tapioki dodajemy mleczko kokosowe i syrop klonowy. Wszystko razem zagotowujemy i trzymamy na niedużym ogniu przez około 10-15 minut, aż tapioka zmięknie i stanie się przezroczysta.
  • Przekładamy pudding z tapioki do pucharków/słoiczków i podajemy z pieczonymi jabłkami.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywienia oraz nietolerancji.

Uwagi

Wypróbuj nasze smaczne propozycje przyrządzenia puddingu z tapioki – zajrzyj do powiązanych przepisów.

Autor

Aleksandra Zawadzka (blog: autoimmunologicznepaleo.pl)
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 35 g kulek z drobnej tapioki
  • ½ szklanki wody (125 ml)
  • ½ mleczka kokosowego (125 ml)
  • 1 łyżeczka syropu klonowego (5 g)
  • 2 jabłka (540 g)
  • 1 łyżka oleju kokosowego (25 g)
  • ½ łyżeczki cynamonu cejlońskiego (2 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Piekarnik, Pucharki do deserów, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sorbet z mango

Obieramy mango, kroimy w kawałki Banana obieramy i kroimy w kawałki Owoce mieszamy razem w misce i wkładamy do zamrażarki na kilka godz. Wyjmujemy owoce z zamrażarki i miksujemy blenderem

WIĘCEJ >

Kasza jaglana z cukinią

Kaszę jaglaną płuczemy na sitku w gorącej wodzie Gotujemy w gorącej wodzie 10-15 minut W międzyczasie ścieramy cukinię na tarce o grubych oczkach Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i dodajemy cukinię Dusimy na małym ogniu…

WIĘCEJ >

Zielony koktajl jagodowy

Do blendera kielichowego wlewamy wodę, dodajemy maliny, jarmuż, olej kokosowy Miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji Przelewamy do 2 szklanek i podajemy od razu

WIĘCEJ >

Sałata z kozim serem i pomarańczami

Marchew obieramy ze skórki a następnie obieramy dalej, żeby uzyskać wstążki Pomidorki kroimy na ćwiartki Ser kroimy w paski lub kostkę Pomarańcze obieramy i kroimy w cząstki Na talerzu kładziemy rukolę i roszponkę Dodajemy pomidorki…

WIĘCEJ >