fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kokosowy pudding z tapioki z pieczonym jabłkiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c373fe2de-7a47-4479-bfda-89b0c22ffc3c-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Kokosowy pudding z tapioki z pieczonym jabłkiem

Przygotowanie

  • Tapiokę wsypujemy do rondelka i zalewamy wodą. Zostawiamy na godzinę do namoczenia.
  • Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.
  • Jabłka obieramy ze skórki. Kroimy każde na ćwiartki. Każdą ćwiartkę kroimy w poprzek na 3 mniejsze kawałki. Jabłka układamy w naczyniu żaroodpornym, dodajemy olej kokosowy i cynamon. Mieszamy wszystko dokładnie i pieczemy około 40 minut.
  • Do namoczonej tapioki dodajemy mleczko kokosowe i syrop klonowy. Wszystko razem zagotowujemy i trzymamy na niedużym ogniu przez około 10-15 minut, aż tapioka zmięknie i stanie się przezroczysta.
  • Przekładamy pudding z tapioki do pucharków/słoiczków i podajemy z pieczonymi jabłkami.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia puddingów w tapioki.

Autor

Aleksandra Zawadzka (blog: autoimmunologicznepaleo.pl)
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jabłko (świeże) (360 g)
  • Mleko kokosowe (125 ml)
  • Woda (125 ml)
  • Tapioka – perełki (35 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
  • Syrop klonowy (5 g)
  • Cynamon mielony (2 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Piekarnik, Pucharki do deserów, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sarna szarpana wolno pieczona z warzywami duszonymi na maśle klarowanym

Sarninę lekko solimy i pieprzymy Wkładamy do wolnowaru Ustawiamy minimalną moc i czas 8 godzin Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w paski (wzdłuż na pół i kroimy w poprzek) Seler naciowy płuczemy żeby nie…

WIĘCEJ >

Komosanka z mlekiem roślinnym, jabłkiem i rodzynkami

Komosę gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 15 minut (lub wg instrukcji na opakowaniu), co jakiś czas mieszając Następnie dolewamy mleko i mieszamy Jabłko ścieramy na grubych oczkach Komosankę przenosimy do miski, dodajemy jabłko, cynamon…

WIĘCEJ >

Sorbet z mango

Obieramy mango, kroimy w kawałki Banana obieramy i kroimy w kawałki Owoce mieszamy razem w misce i wkładamy do zamrażarki na kilka godz. Wyjmujemy owoce z zamrażarki i miksujemy blenderem

WIĘCEJ >

Orzeźwiająca sałatka z melonem

Pomidorki kroimy na połówki, melona w małe kosteczki. Wszystkie warzywa mieszamy razem w dużej misce. Składniki na dressing mieszamy osobno w małej miseczce. Polewamy warzywa sosem i dokładnie mieszamy. Posypujemy migdałami dla dekoracji.

WIĘCEJ >