fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Jagodowy pudding z tapioki

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c85fa37d5-1e91-4a3a-872c-fe5db4b4aab7
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Jagodowy pudding z tapioki

Przygotowanie

  • Tapiokę zalać mlekiem i odstawić na 2 godziny.
  • Następnie zagotować ją do wchłonięcia całego mleka.
  • Dodać stevię, wymieszać i odstawić do ostygnięcia.
  • Większą część jagód zmiksować, pozostawić kilka do ozdoby.
  • Ostudzoną tapiokę przełożyć do słoiczka, następnie mus jagodowy, kolejną warstwę tapioki i musu.

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu uwzględnić w swojej aktualnej diecie związanej z nietolerancjami.

Uwagi

Powyżej znajdują się równie ciekawe i smaczne propozycje puddingów – zajrzyj w podpięte, powiązane przepisy.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 4 łyżki tapioki (60 g)
  • 1 szklanka mleka kokosowego (250 ml)
  • 250 g jagód
  • 2 łyżeczki stewii (10 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Garnek, Słoiczek

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Chipsy z plantana

Rozgrzewamy piekarnik do 160 stopni z termoobiegiem (bez termoobiegu 170-180 stopni) Platany myjemy i przecinamy na pół Następnie nacinamy skórkę wzdłuż, uważając, aby zanadto nie przeciąć miąższu Odginamy skórę i obieramy, przesuwając kciukiem wzdłuż nacięć…

WIĘCEJ >

Pasztet z dzika z grzybami

Żeberka i boczek kroimy w kawałki 8 cm Lekko solimy i pieprzymy Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w półksiężyce Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w grube plasterki Warzywa mieszamy z mięsem w misie…

WIĘCEJ >

Sałatka z pieczonych buraków i batatów z rukolą

Rozgrzewamy piekarnik do 180 st. C, opcja grzania z góry i z dołu. Bataty i buraki obieramy i kroimy w kostkę. Obtaczamy w rozpuszczonym oleju kokosowym z rozmarynem i przekładamy na blachę wyłożoną papierem do…

WIĘCEJ >

Chleb marchewkowy

Włączamy piekarnik i ustawiamy na 180 st. C Marchew trzemy na tarce na cienkich oczkach, dodajemy do niej jajka Wyciskamy sok z cytryny Dodajemy mąkę kokosową. Wsypujemy sól, sodę i mąkę kokosową Mieszamy wszystko razem…

WIĘCEJ >