Jagodowy pudding z tapioki
Jagodowy pudding z tapioki
Przygotowanie
- Tapiokę zalać mlekiem i odstawić na 2 godziny.
- Następnie zagotować ją do wchłonięcia całego mleka.
- Dodać stevię, wymieszać i odstawić do ostygnięcia.
- Większą część jagód zmiksować, pozostawić kilka do ozdoby.
- Ostudzoną tapiokę przełożyć do słoiczka, następnie mus jagodowy, kolejną warstwę tapioki i musu.
Rady dietetyka
Pamiętaj, by każdy składnik przepisu uwzględnić w swojej aktualnej diecie związanej z nietolerancjami.
Uwagi
Powyżej znajdują się równie ciekawe i smaczne propozycje puddingów – zajrzyj w podpięte, powiązane przepisy.
Autor
Lista składników
- 4 łyżki tapioki (60 g)
- 1 szklanka mleka kokosowego (250 ml)
- 250 g jagód
- 2 łyżeczki stewii (10 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Chipsy z plantana
Rozgrzewamy piekarnik do 160 stopni z termoobiegiem (bez termoobiegu 170-180 stopni) Platany myjemy i przecinamy na pół Następnie nacinamy skórkę wzdłuż, uważając, aby zanadto nie przeciąć miąższu Odginamy skórę i obieramy, przesuwając kciukiem wzdłuż nacięć…
WIĘCEJ >Pasztet z dzika z grzybami
Żeberka i boczek kroimy w kawałki 8 cm Lekko solimy i pieprzymy Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w półksiężyce Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w grube plasterki Warzywa mieszamy z mięsem w misie…
WIĘCEJ >Sałatka z pieczonych buraków i batatów z rukolą
Rozgrzewamy piekarnik do 180 st. C, opcja grzania z góry i z dołu. Bataty i buraki obieramy i kroimy w kostkę. Obtaczamy w rozpuszczonym oleju kokosowym z rozmarynem i przekładamy na blachę wyłożoną papierem do…
WIĘCEJ >Chleb marchewkowy
Włączamy piekarnik i ustawiamy na 180 st. C Marchew trzemy na tarce na cienkich oczkach, dodajemy do niej jajka Wyciskamy sok z cytryny Dodajemy mąkę kokosową. Wsypujemy sól, sodę i mąkę kokosową Mieszamy wszystko razem…
WIĘCEJ >