fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Jagodowy pudding z tapioki

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c85fa37d5-1e91-4a3a-872c-fe5db4b4aab7

Jagodowy pudding z tapioki

Przygotowanie

  • Tapiokę zalać mlekiem i odstawić na 2 godziny.
  • Następnie zagotować ją do wchłonięcia całego mleka.
  • Dodać stevię, wymieszać i odstawić do ostygnięcia.
  • Większą część jagód zmiksować, pozostawić kilka do ozdoby.
  • Ostudzoną tapiokę przełożyć do słoiczka, następnie mus jagodowy, kolejną warstwę tapioki i musu.

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu uwzględnić w swojej aktualnej diecie związanej z nietolerancjami.

Uwagi

Powyżej znajdują się równie ciekawe i smaczne propozycje puddingów – zajrzyj w podpięte, powiązane przepisy.

Autor

Ajwendieta
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 4 łyżki tapioki (60 g)
  • 1 szklanka mleka kokosowego (250 ml)
  • 250 g jagód
  • 2 łyżeczki stewii (10 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Garnek, Słoiczek
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zielone smoothie liście + gruszka + kiwi

Kiwi i gruszkę obieramy i kroimy na kosteczkę. Wraz z umytymi liśćmi miksujemy na gładki koktajl.

WIĘCEJ >

Kolorowa sałatka

Liście roszponki umieszczamy w misce. Papryki i pomidora kroimy w kostkę. Warzywa umieszczamy razem w misce. Polewamy octem jabłkowym i olejem lnianym. Posypujemy przyprawami i mieszamy.

WIĘCEJ >

Ciasto bez jaj (marchewkowe)

Zalewamy suszone daktyle gorącą wodą na kilka minut, aby zmiękły Daktyle miksujemy w blenderze kielichowym przez około 10 sekund (jeżeli zawierają pestki, należy je najpierw usunąć) Dokładamy do blendera startą marchew, banany oraz mąkę kokosową…

WIĘCEJ >

Pasztet warzywny

Warzywa gotujemy do miękkości (punkt pomijamy jeśli posiadamy ugotowane wcześniej warzywa) Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni Ugotowane warzywa przepuszczamy przez szatkownicę. Następnie mieszamy z jajami, mąką i przyprawami Masę przelewamy do naczynia żaroodpornego Pasztet pieczemy…

WIĘCEJ >