Jagodowy pudding z tapioki
Jagodowy pudding z tapioki
Przygotowanie
- Tapiokę zalać mlekiem i odstawić na 2 godziny.
- Następnie zagotować ją do wchłonięcia całego mleka.
- Dodać stevię, wymieszać i odstawić do ostygnięcia.
- Większą część jagód zmiksować, pozostawić kilka do ozdoby.
- Ostudzoną tapiokę przełożyć do słoiczka, następnie mus jagodowy, kolejną warstwę tapioki i musu.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia puddingów.
Autor
Lista składników
- Jagoda (świeża) (250 g)
- Mleko kokosowe (250 ml)
- Tapioka (60 g)
- Stewia mielona (10 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Gotowane parówki drobiowe z sałatką z ogórków kiszonych, pora i pomidorów
Parówki wkładamy do wrzącej wody, minimalizujemy płomień, parzymy 5 minut. Por przekrawamy wzdłuż, płuczemy pod bieżąca wodą, kroimy w cienkie półksiężyce i wrzucamy do miski. Ogórek kiszony kroimy w kostkę. Z jabłka usuwamy gniazdo nasienne i…
WIĘCEJ >Serniczki z awokado o smaku limonki
Daktyle namaczamy w gorącej wodzie przez około 15 minut i odsączamy. Blendujemy namoczone daktyle razem w wiórkami, mąką i olejem kokosowym. Ciastem wyklejamy spód 6 foremek na muffiny, każda o średnicy mniej więcej 6 cm….
WIĘCEJ >Zupa jarzynowa (wegańska/wegetariańska)
Marchew i pietruszkę obrać i pokroić w kostkę lub zapałkę Cebulę obrać i pokroić w kostkę Por przekroić wzdłuż na pół i pokroić w półksiężyce Selera naciowego kroimy w półksiężyce Pietruszkę zieloną pokroić jak najdrobniej…
WIĘCEJ >Pasztet wieprzowo – grzybowy z żurawiną i konfiturą z grzybów
Konfitura Grzyby, jeśli mamy świeże to czyścimy z piasku, igliwia Jeśli mamy duże grzyby, to kroimy na mniejsze kawałki Wkładamy grzyby do garnka, zalewamy wodą Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie Gotujemy przez 10 min…
WIĘCEJ >