fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Jagodowy pudding z tapioki

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c85fa37d5-1e91-4a3a-872c-fe5db4b4aab7

Jagodowy pudding z tapioki

Przygotowanie

  • Tapiokę zalać mlekiem i odstawić na 2 godziny.
  • Następnie zagotować ją do wchłonięcia całego mleka.
  • Dodać stevię, wymieszać i odstawić do ostygnięcia.
  • Większą część jagód zmiksować, pozostawić kilka do ozdoby.
  • Ostudzoną tapiokę przełożyć do słoiczka, następnie mus jagodowy, kolejną warstwę tapioki i musu.

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu uwzględnić w swojej aktualnej diecie związanej z nietolerancjami.

Uwagi

Powyżej znajdują się równie ciekawe i smaczne propozycje puddingów – zajrzyj w podpięte, powiązane przepisy.

Autor

Ajwendieta
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 4 łyżki tapioki (60 g)
  • 1 szklanka mleka kokosowego (250 ml)
  • 250 g jagód
  • 2 łyżeczki stewii (10 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Garnek, Słoiczek
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pierogi ruskie z mąki gryczanej i tapioki z farszem ziemniaczano – słonecznikowym (wegetariańskie)

Ciasto bezglutenowe: Jedną i druga mąkę wsypujemy do miski i dodajemy szczyptę soli  Wlewamy ¾ szklanki wrzątku  Mieszamy drewnianą łyżką  Jak już da się włożyć rękę to wyrabiamy ręką  Jeśli ciasto jest zbyt mokre i…

WIĘCEJ >

Jajka w koszulkach na dipie z awokado z sałatką

Awokado wydłubujemy łyżeczką z skórki Miąższ przekładamy do jakiejś miseczki, skórę i pestkę wyrzucamy Czosnek obieramy i siekamy drobno nożem lub wyciskamy przez praskę do czosnku i dodajemy do miski Wyciskamy sok z cytryny Lekko solimy…

WIĘCEJ >

Zupa szpinakowa z jajem (wegetariańska)

Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Rozgrzewamy w garnku tłuszcz Wrzucamy cebulę i czosnek i zasmażamy 2-3 min Dodajemy szpinak, dusimy 5 min Lekko solimy i pieprzymy Trzemy na tarce gałkę muszkatołową, tak…

WIĘCEJ >

Szparagi grillowane z warzywami

Cykorię kroimy wzdłuż na pół Marchew obieramy i kroimy w ukośne długie plastry Cukinię kroimy w krążki Na patelni grillowej rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy warzywa Smażymy po 2-3 min z każdej strony Lekko solimy i pieprzymy 

WIĘCEJ >