fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Jagodowy pudding z tapioki

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c85fa37d5-1e91-4a3a-872c-fe5db4b4aab7
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Jagodowy pudding z tapioki

Przygotowanie

  • Tapiokę zalać mlekiem i odstawić na 2 godziny.
  • Następnie zagotować ją do wchłonięcia całego mleka.
  • Dodać stevię, wymieszać i odstawić do ostygnięcia.
  • Większą część jagód zmiksować, pozostawić kilka do ozdoby.
  • Ostudzoną tapiokę przełożyć do słoiczka, następnie mus jagodowy, kolejną warstwę tapioki i musu.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia puddingów.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jagoda (świeża) (250 g)
  • Mleko kokosowe (250 ml)
  • Tapioka (60 g)
  • Stewia mielona (10 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Garnek, Słoiczek

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Krem z kalafiora (wegański / wegetariański)

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Kalafior dzielimy na małe różyczki W garnku rozpuszczamy tłuszcz Dodajemy cebule, podsmażamy 3 minuty Dodajemy kalafior Podsmażamy 3 min Zalewamy bulionem Gotujemy 10 min Miksujemy blenderem Próbujemy, doprawiamy solą…

WIĘCEJ >

Orzechy włoskie

Zjeść jako przekąskę lub dodać do wybranego posiłku

WIĘCEJ >

Dynia makaronowa – podstawowy przepis na spaghetti

Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Sposób pierwszy: Przekroić dynię na pół ostrym nożem, wybrać ze środka pestki, opcjonalnie posmarować miąższ olejem kokosowym. Włożyć do nagrzanego piekarnika na 30 – 40 minut. Sposób drugi: Włożyć dynię…

WIĘCEJ >

Gryczanka z jogurtem i miętą

Kaszę gryczaną gotujemy we wrzącej wodzie do miękkości Następnie dodajemy jogurt i mieszamy Gdy gryczanka trochę ostygnie – dodajemy posiekane listki mięty

WIĘCEJ >