fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pudding Chia z musem bananowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c159d3565-3be2-4df5-9397-2fdcc95071fa-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Pudding Chia z musem bananowym

Przygotowanie

Pudding:

  • Mleko kokosowe podgrzewamy w rondelku – tylko tyle żeby było leciutko ciepłe, jak dla małego dziecka 36.6 
  • Do ciepłego mleka dodajemy miód, wyciskamy sok z ¼ cytryny i mieszamy
  • Dodajemy nasiona chia, mieszamy i zostawiamy na 30 min
  • Mleko z chia mieszamy i przekładamy po równo do 4 szklanek 
  • Wkładamy do lodówki na 8 godzin
  • Po tym czasie wyjmujemy z lodówki 

Mus bananowy:

  • Banany obieramy
  • Wrzucamy do naczynia, w którym będziemy blendować
  • Wyciskamy sok z cytryny 
  • Dodajemy mąkę kokosową
  • Blendujemy banany z cytryną
  • Zblendowaną masę bananową po równo nakładamy na wierzch puddingu 
  • Dekorujemy świeżymi owocami 

Rady dietetyka

Dopasuj każdy składnik przepisu do swojego aktualnego sposobu żywienia oraz nietolerancji – więcej informacji znajduje się w piktogramach.

Uwagi

Pudding chia możesz przyrządzić z dowolnymi owocami.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

Pudding

  • 1 szklanka mleka kokosowego (250 ml)
  • 2 czubate łyżki nasion chia (20 g)
  • 1 łyżeczka miodu (12 g)

Mus bananowy

  • 1 banan (120 g)
  • ¼ cytryny (20 g)
  • 1 łyżeczka mąki kokosowej (6 g)
  • ½ garści truskawek lub innych świeżych owoców do dekoracji (35 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Lodówka, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Dynia makaronowa – podstawowy przepis na spaghetti

Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Sposób pierwszy: Przekroić dynię na pół ostrym nożem, wybrać ze środka pestki, opcjonalnie posmarować miąższ olejem kokosowym. Włożyć do nagrzanego piekarnika na 30 – 40 minut. Sposób drugi: Włożyć dynię…

WIĘCEJ >

Pasta z łososia i awokado w rulonie z ogórka zielonego

Awokado obieramy ze skóry i wkładamy do blendera lub naczynia, w którym będziemy blendować Dodajemy łososia Wyciskamy sok z cytryny Lekko solimy i pieprzymy Miksujemy na gładką masę Ogórka obieramy obieraczką ze skórki Obieraczką tniemy…

WIĘCEJ >

Owsiana granola domowa

Wybrany syrop lub miód mieszamy z olejem, aż powstanie gładka masa. W tym celu najlepiej je lekko ogrzać i energicznie mieszać. Następnie wlewamy to do płatków z solą i dokładnie mieszamy – świetnie sprawdzą się…

WIĘCEJ >

Dyniowe kulki mocy

Orzechy laskowe moczymy przez noc, następnie odsączamy i odstawiamy do wyschnięcia. Daktyle zalewamy gorącą wodą. Wszystkie składniki oprócz masła z nerkowców (jeśli używamy) blendujemy na gładką masę. Formujemy małe kulki do środka wkładając po pół…

WIĘCEJ >