fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pudding z owocami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz25-2-3
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Pudding z owocami

Przygotowanie

  • Mleko kokosowe podgrzewamy w rondelku – tylko tyle żeby było leciutko ciepłe, jak dla małego dziecka 36.6 st. C
  • Do ciepłego mleka dodajemy miód, wyciskamy sok z 1/2 cytryny i mieszamy
  • Dodajemy nasiona chia, mieszamy i zostawiamy na 30 min
  • Mleko z chia mieszamy i przekładamy po równo do 4 szklanek
  • Wkładamy do lodówki na 8 godz.
  • Po tym czasie wyjmujemy z lodówki
  • Obieramy pomarańcze i dzielimy na cząstki
  • Granat przekrawamy i wyjmujemy pestki (najprościej położyć na dłoni przeciętym w dół i z góry uderzać np. drewnianą łyżką, pestki granatu same wypadną
  • Dekorujemy puddingi owocami

Rady dietetyka

Wierzch puddingu można udekorować orzechami, migdałami oraz wiórkami kokosowymi.

Pudding można przyrządzić dzień wcześniej na noc, by następnego dnia móc zjeść go od razu.

Uwagi

Propozycje polecanych przez nas puddingów z nasionami chia znajdziesz w podpiętych, powiązanych przepisach. Sprawdź, czy składniki odpowiadają Twojemu aktualnemu sposobowi żywienia.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • 1 szklanka mleka kokosowego (250 ml)
  • 1 czubata łyżeczka nasion chia (ok. 4 g)
  • 1 płaska łyżeczka miodu (12 g)
  • ¼ cytryny (20 g)
  • ½ pomarańczy (120 g)
  • ½ granatu (ok. 50 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Lodówka, Pucharki do deserów

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Prosta sałatka

Pomidorki kroimy w połówki i układamy na sałacie z oliwkami Warzywa polewamy octem i oliwą, a następnie posypujemy oregano

WIĘCEJ >

Tatar z sarny z konfiturą z borowików i cebulą

Konfitura Grzyby, jeśli mamy świeże to czyścimy z piasku, igliwia Jeśli mamy duże grzyby, to kroimy na mniejsze kawałki Wkładamy grzyby do garnka, zalewamy wodą Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie Gotujemy przez 10 minut…

WIĘCEJ >

Wietnamskie bun

Mięso kroimy na małe kawałki. Przygotowujemy marynatę mieszając ze sobą wszystki składniki (papryczkę i czosnek drobno kroimy i dodajemy do części płynnej). Mięso zalewamy marynatą i wstawiamy do lodówki co najmniej na pół godziny. Przygotowujemy…

WIĘCEJ >

Sałatka jarzynowa z gotowanym dorszem

Marchew i pietruszkę obieramy i przekrawamy na pół Wkładamy warzywa do garnka, dodajemy dorsza Zalewamy wodą, tak żeby z centymetr wyżej był poziom wody Lekko solimy i gotujemy 25 minut W drugim garnku szykujemy lekko…

WIĘCEJ >