fbpx
logo
Szukaj
open close

Ratatouille

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5d938bfa-3b6b-4036-991f-7a70d5a2dec2
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Ratatouille

Przygotowanie

  • Rozgrzewamy piekarnik do 180°C
  • Myjemy warzywa i kroimy w plasterki
  • Do naczynia żaroodpornego wlewamy passate pomidorową
  • Na passacie układamy naprzemiennie plasterki warzyw, tak aby zachodziły na siebie spiralnie
  • Całość posypujemy solą, tymiankiem, oregano i kropimy oliwą z oliwek

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Passata pomidorowa (400 g)
  • Cukinia zielona (300 g)
  • Bakłażan (240 g)
  • Kabaczek (240 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (5 ml)
  • Oregano suszone (3 g)
  • Tymianek suszony (3 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Mini ratatuj (ratatouille)

Cukinie i paprykę kroimy w drobną kostkę (5-7 mm) W dużym garnku rozgrzewamy olej, dodajemy posiekaną drobno cebulę i przeciśnięty (…)

WIĘCEJ >