fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Ratatouille

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5d938bfa-3b6b-4036-991f-7a70d5a2dec2
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Ratatouille

Przygotowanie

  • Rozgrzewamy piekarnik do 180°C
  • Myjemy warzywa i kroimy w plasterki
  • Do naczynia żaroodpornego wlewamy passate pomidorową
  • Na passacie układamy naprzemiennie plasterki warzyw, tak aby zachodziły na siebie spiralnie
  • Całość posypujemy solą, tymiankiem, oregano i kropimy oliwą z oliwek

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu uwzględnić w swojej aktualnej diecie – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

W powiązanych przepisach znajduje się mini ratatuj – koniecznie wypróbuj to.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 3
Trudność: Średni

Lista składników

  • 2 szklanki passaty pomidorowej (400 g)
  • 1 bakłażan (240 g)
  • 1 kabaczek (240 g)
  • 1 cukinia zielona (300 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • 1 łyżeczka suszonego oregano (4 g)
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku (4 g)
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek extra virgin (5 ml)

Potrzebny sprzęt

Deska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Miętowe warzywa na carpaccio z buraka z sosem cezar

Buraka kroimy w cienkie plastry, wkładamy do miski, dodajemy ocet, lekko solimy i pieprzymy, odstawiamy bok Kalarepę, seler, marchew obieramy i kroimy w paski lub karbowane frytki lub przepuszczamy przez spiromat Na patelni rozgrzewamy tłuszcz…

WIĘCEJ >

Sałatka z tuńczykiem, jajkiem i awokado

Sałatę drzemy w palcach Awokado kroimy wzdłuż na pół i cześć bez pestki obieramy i kroimy w paski Jajko obieramy, kroimy na ćwiartki Ogórka kroimy w półplastry Pomidorki kroimy na połówki Paprykę kroimy z paseczki…

WIĘCEJ >

Karkówka z jelenia duszona z kapustą i grzybami z wolnowaru

Karkówkę solimy i pieprzymy Kapustę kroimy nożem (żeby nie było długich „nici”) Oczyszczone grzyby kroimy w grube plastry Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Kapustę mieszamy z grzybami, cebulą i czosnkiem Kładziemy na…

WIĘCEJ >

Zupa chrzanowa (wegańska / wegetariańska)

Obieramy i kroimy cebulę w kostkę Bierzemy garnek, roztapiamy w nim tłuszcz Wrzucamy cebulę i zasmażamy 2-3 minuty W tym czasie obieramy ziemniaka i kroimy w kostkę Dorzucamy pokrojonego ziemniaka do garnka i zasmażamy 2-3…

WIĘCEJ >