fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Ratatouille

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5d938bfa-3b6b-4036-991f-7a70d5a2dec2
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Ratatouille

Przygotowanie

  • Rozgrzewamy piekarnik do 180°C
  • Myjemy warzywa i kroimy w plasterki
  • Do naczynia żaroodpornego wlewamy passate pomidorową
  • Na passacie układamy naprzemiennie plasterki warzyw, tak aby zachodziły na siebie spiralnie
  • Całość posypujemy solą, tymiankiem, oregano i kropimy oliwą z oliwek

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu uwzględnić w swojej aktualnej diecie – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

W powiązanych przepisach znajduje się mini ratatuj – koniecznie wypróbuj to.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 3
Trudność: Średni

Lista składników

  • 2 szklanki passaty pomidorowej (400 g)
  • 1 bakłażan (240 g)
  • 1 kabaczek (240 g)
  • 1 cukinia zielona (300 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • 1 łyżeczka suszonego oregano (4 g)
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku (4 g)
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek extra virgin (5 ml)

Potrzebny sprzęt

Deska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Chłodnik czereśniowy

Czereśnie drylujemy, wrzucamy do garnka i zalewamy wodą Dodajemy miód i zaczynamy gotować Gdy się zagotuje minimalizujemy płomień Skrobię wsypujemy do miseczki i wlewamy 50 ml zimnej wody, mieszamy, aż się rozpuści Rozrobioną skrobie wlewamy…

WIĘCEJ >

Komosanka z mlekiem roślinnym i z truskawkami i z bazylią

Komosę ryżową gotujemy w wodzie do miękkości Wlewamy mleko Po ostudzeniu dodajemy truskawki, posiekane orzechy i listki bazylii

WIĘCEJ >

Schab nadziewany sarną, pieczarkami i cebulą

Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Pieczarki kroimy w półplastry Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu i podsmażamy cebulę z czosnkiem przez 3 min Mięso mielone wkładamy do miski i dodajemy zawartość patelni Lekko…

WIĘCEJ >

Makaron warzywny z sosem bolognese

Sos: Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Bierzemy garnek, rozgrzewamy w nim tłuszcz Wrzucamy mięso mielone Zasmażamy przez 5 minut Dodajemy cebulę i czosnek, zasmażamy 5 minut Dodajemy koncentrat pomidorowy, zasmażamy 2 minuty…

WIĘCEJ >