fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Ratatouille

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5d938bfa-3b6b-4036-991f-7a70d5a2dec2

Ratatouille

Przygotowanie

  • Rozgrzewamy piekarnik do 180°C
  • Myjemy warzywa i kroimy w plasterki
  • Do naczynia żaroodpornego wlewamy passate pomidorową
  • Na passacie układamy naprzemiennie plasterki warzyw, tak aby zachodziły na siebie spiralnie
  • Całość posypujemy solą, tymiankiem, oregano i kropimy oliwą z oliwek

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu uwzględnić w swojej aktualnej diecie – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

W powiązanych przepisach znajduje się mini ratatuj – koniecznie wypróbuj to.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 3
Trudność: Średni

Lista składników

  • 2 szklanki passaty pomidorowej (400 g)
  • 1 bakłażan (240 g)
  • 1 kabaczek (240 g)
  • 1 cukinia zielona (300 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • 1 łyżeczka suszonego oregano (4 g)
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku (4 g)
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek extra virgin (5 ml)

Potrzebny sprzęt

Deska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Piekarnik
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Koktajl (shake) z mango, miodu i daktyli

Mango obieramy, kroimy kawałki i wrzucamy do blendera kielichowego Dodajemy miód Dodajemy daktyle (bez pestek!) Dolewamy wodę kokosową Miksujemy 15 sekund

WIĘCEJ >

Żeberka z wolnowaru w warzywach z imbirem

Żeberka kroimy w kawałki około 5 cm Solimy i pieprzymy i wrzucamy do miski Marchew, pietruszkę obieramy i kroimy w plastry i dodajemy do miski z żeberkami Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w plastry…

WIĘCEJ >

Kaszanka gryczana z cebulą i ziemniakami

Ziemniaki obrać, wypłukać, zalać wrzątkiem, lekko osolić i gotować do miękkości (około 25 min) Kaszanki kładziemy w naczyniu żaroodpornym Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na 25 min Cebulę obieramy, kroimy w półksiężyce…

WIĘCEJ >

Buraczki na ciepło

Buraczki ścieramy na tarce do warzyw na dowolnych oczkach. Podgrzewamy je wraz z masłem, zakwaszamy sokiem z cytryny i doprawiamy solą według uznania. Następnie dodajemy śmietanę i ściągamy buraczki z ognia.

WIĘCEJ >