Ratatouille
Ratatouille
Przygotowanie
- Rozgrzewamy piekarnik do 180°C
- Myjemy warzywa i kroimy w plasterki
- Do naczynia żaroodpornego wlewamy passate pomidorową
- Na passacie układamy naprzemiennie plasterki warzyw, tak aby zachodziły na siebie spiralnie
- Całość posypujemy solą, tymiankiem, oregano i kropimy oliwą z oliwek
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Passata pomidorowa (400 g)
- Cukinia zielona (300 g)
- Bakłażan (240 g)
- Kabaczek (240 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (5 ml)
- Oregano suszone (3 g)
- Tymianek suszony (3 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Shake z papai
Papaję obieramy, pestki wyrzucamy, kawałki owocu wkładamy do blendera kielichowego Wyciskamy sok z cytryny Dolewamy wodę kokosową Miksujemy 15 sekund
WIĘCEJ >Pasta z buraków i słonecznika
Nasiona słonecznika wsypujemy do miski i zalewamy szklanką wrzątku Przykrywamy pokrywką, lub talerzykiem i odstawiamy na 5 min Buraki obieramy i kroimy w kostkę i wkładamy do naczynia w którym będziemy blendować Cebulę obieramy i…
WIĘCEJ >Szparagowo – brokułowa sałatka z jajkami w koszulkach
Brokuł podzielić na „róże”, ugotować we wrzącej osolonej wodzie przez 6 min W osobnym garnku gotujemy litr wody z octem i płaską łyżeczką soli Gdy woda zacznie wrzeć w garnku, łyżką mieszamy, żeby woda zaczęła…
WIĘCEJ >Spaghetti konjac w sosie pomidorowym
Makaron przygotowujemy wg instrukcji na opakowaniu Cebulę oraz czosnek obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty Dodajemy pomidory oraz przyprawy, mieszamy i gotujemy…
WIĘCEJ >