fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Ratatouille

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5d938bfa-3b6b-4036-991f-7a70d5a2dec2
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Ratatouille

Przygotowanie

  • Rozgrzewamy piekarnik do 180°C
  • Myjemy warzywa i kroimy w plasterki
  • Do naczynia żaroodpornego wlewamy passate pomidorową
  • Na passacie układamy naprzemiennie plasterki warzyw, tak aby zachodziły na siebie spiralnie
  • Całość posypujemy solą, tymiankiem, oregano i kropimy oliwą z oliwek

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Passata pomidorowa (400 g)
  • Cukinia zielona (300 g)
  • Bakłażan (240 g)
  • Kabaczek (240 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (5 ml)
  • Oregano suszone (3 g)
  • Tymianek suszony (3 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Koktajl mango

Mango i banana obieramy ze skóry i kroimy na drobne kawałki Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach Wszystkie składniki wkładamy do blendera kielichowego

WIĘCEJ >

Hummus z pieczoną marchewką

Marchewki kroimy na mniejsze kawałki, czosnek przeciskamy przez praskę. Wszystkie składniki umieszczamy w jednym naczyniu i blendujemy na gładką masę. Doprawiamy dodając więcej soku z cytryny, soli, pieprzu i kuminu.

WIĘCEJ >

Muffiny jajeczne

obieramy warzywa marchew i pietruszkę trzemy na tarce, seler kroimy w drobne półksiężyce cebulę i czosnek kromy w kostkę na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy cebulę z czosnkiem podsmażamy 2-3 min dodajemy starte warzywa i…

WIĘCEJ >

Chłodnik z jarmużu

Jarmuż płuczemy, odsączamy z wody i kroimy w cienkie paski, a następnie wrzucamy do miski Zalewamy wrzątkiem, zostawiamy na ok. 2 minuty i odcedzamy Odcedzony jarmuż przenosimy do garnka Cebulę obieramy i kroimy w drobną…

WIĘCEJ >