Ryba po grecku
					Ryba po grecku
Przygotowanie
- Marchew, pietruszkę i seler obieramy
 - Trzemy warzywa na tarce na grubych oczkach
 - Cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce
 - W garnku rozgrzewamy 2 łyżki tłuszczu
 - Wrzucamy cebulę, podsmażamy 4 min
 - Dodajemy koncentrat pomidorowy i podsmażamy 3 min
 - Dodajemy starte warzywa, podsmażamy 2 min
 - Dolewamy litr zimnej wody z kranu
 - Dodajemy liście i ziele
 - Lekko solimy i pieprzymy
 - Dusimy na małym ogniu przez 30 min
 - W tym czasie dorsza kroimy w mniejsze kawałki
 - Układamy rybę w naczyniu żaroodpornym
 - Lekko solimy i pieprzymy
 - Kładziemy na dorsza kawałki masła
 - Pieczemy 20 min w piekarniku nagrzanym do 180 st. C
 - Wyjmujemy rybę z pieca i na wierzch dokładamy przygotowany sos
 - Zostawiamy do wystudzenia i wkładamy do lodówki
 
Autor
Lista składników
- Woda (1000 ml)
 - Dorsz atlantycki (świeży) (500 g)
 - Cebula (100 g)
 - Przecier pomidorowy (100 g)
 - Pietruszka korzeń (80 g)
 - Seler korzeń (80 g)
 - Marchew (45 g)
 - Masło klarowane ghee (15 g)
 - Sól kłodawska (2.5 g)
 - Liść laurowy (2 g)
 - Ziele angielskie – ziarno (1 g)
 - Pieprz czarny (0.5 g)
 
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.











					
					
