logo
Szukaj
openclose
logo
Szukaj
Szukaj

Ryba z warzywami

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-12

Ryba z warzywami

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-12

Przygotowanie

  • Oczyszczoną rybę skrapiamy sokiem z cytryny, przyprawiamy solą i pieprzem, smażymy na patelni grillowej kilka minut.
  • Cukinię oczyszczamy, czosnek drobno siekamy.
  • Warzywa delikatnie podsmażamy na rozgrzanej patelni, dodając kolejno czosnek, cukinię, przyprawiamy solą i pieprzem.
  • Obieramy awokado, miksujemy miąższ przyprawiamy solą, pieprzem, sokiem z cytryny.
  • Przed podaniem do warzyw dodajemy dużą ilość świeżo posiekanej pietruszki.

Rady dietetyka

Na AIP nie używamy pieprzu.

Autor

Gość Ajwen
Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 120 g dorsza
  • 100 g cukinii
  • 1 ząbek czosnku
  • ⅓ pęczka natki pietruszki
  • ⅓ awokado
  • ½ cytryny
  • sól, pieprz
  • 1-2 łyżki tłuszczu do smażenia (olej kokosowy lub masło klarowane)

Potrzebny sprzęt

Blender, Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Słoneczna sałatka sardynkowa

Cytrynę sparzamy i na tarce ścieramy skórkę oraz wyciskamy sok do miski. Do tej samej miski wrzucamy pokrojoną w drobną (…)

WIĘCEJ >

Cukinia faszerowana kurczakiem i warzywami z sosem pomidorowym

Cukinia faszerowana Cukinię przekrawamy wzdłuż na połowy Łyżką wydrążamy miękki środek, tak ze 2/3 miąższu/pestek wyrzucamy Kurczaka kroimy w paseczki (…)

WIĘCEJ >

Krem z pomidorów z dressingiem ziołowym

Obrać warzywa i pokroić w kostkę W dużym garnku rozgrzać tłuszcz  Najpierw wrzucić do garnka cebule, smażyć 2 minuty Dorzucić (…)

WIĘCEJ >

Marokański gulasz

Cebulę kroimy w kosteczkę, czosnek siekamy i oba warzywa delikatnie podsmażamy w garnku, na rozgrzanym oleju kokosowym. Następnie dodajemy do (…)

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl