fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Ryba z warzywami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5d193afe-9f53-4036-9d67-62931f3118b9
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Ryba z warzywami

Przygotowanie

  • Oczyszczoną rybę skrapiamy sokiem z cytryny, przyprawiamy solą i pieprzem, smażymy na patelni grillowej kilka minut.
  • Cukinię oczyszczamy, czosnek drobno siekamy.
  • Warzywa delikatnie podsmażamy na rozgrzanej patelni, dodając kolejno czosnek, cukinię, przyprawiamy solą i pieprzem.
  • Obieramy awokado, miksujemy miąższ przyprawiamy solą, pieprzem, sokiem z cytryny.
  • Przed podaniem do warzyw dodajemy dużą ilość świeżo posiekanej pietruszki.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom. Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie używamy pieprzu. Więcej informacji na ten temat możesz przeczytać w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dorsza z warzywami.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Dorsz atlantycki (świeży) (200 g)
  • Cukinia zielona (150 g)
  • Awokado (70 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
  • Cytryna (40 g)
  • Natka pietruszki (świeża) (9 g)
  • Czosnek (świeży) (5 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Nóż, Patelnia, Patelnia grillowa

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Krem z grochu żółtego

Groch płuczemy i zalewamy w garnku zimną wodą. Najlepiej jest go tak zostawić na min. 1-2 godziny do namoczenia. Następnie do tej samej wody z grochem dodajemy pokrojone w mniejsze kawałki warzywa oraz liść laurowy…

WIĘCEJ >

Pieczony surowy boczek z buraczkami

Boczek: Czosnek obrać i pokroić każdy ząbek na 3 części Przygotowujemy naczynie, w którym będziemy piec, np. żaroodporne Wkładamy mięso i posypujemy wszystkimi przyprawami Połowę obranego czosnku rozkładamy na mięsie Przekładamy mięso na drugą stronę…

WIĘCEJ >

Krupnik z komosy ryżowej

Komosę przepłukać w ziemnej wodzie i odcedzić na sicie Marchew, seler, pietruszkę obrać Pokroić w kostkę Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem Zasmażamy 2 minuty…

WIĘCEJ >

Sałatka brokułowa z szynką z dziczyzny i salcesonem

Brokuł kroimy na mniejsze kawałki Pomidor kroimy w cząstki Awokado obieramy obieraczką lub nożem i kroimy w plastry Szynkę i salceson kroimy w plastry lub w kostkę Układamy wszystko na talerzu i polewamy sosem

WIĘCEJ >