Pieczony dorsz na warzywach duszonych w mleku kokosowym
Pieczony dorsz na warzywach duszonych w mleku kokosowym
Przygotowanie
- Rybę solimy i pieprzymy
- Kładziemy na naczyniu żaroodpornym
- Na górę kładziemy łyżkę masła klarowanego
- Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika
- Pieczemy 20 minut
- Marchew i pietruszkę obrać i pokroić w paski
- Cebulę i czosnek obrać i pokroić w piórka lub półksiężyce
- Cukinię kroimy w paski
- Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła i smażymy wszystkie warzywa przez 3-4 minuty
- Solimy, pieprzymy
- Warzywa zalewamy mlekiem kokosowym i gotujemy 5 minut
Rady dietetyka
Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Dorsz atlantycki (świeży) (200 g)
- Mleko kokosowe (125 ml)
- Cukinia zielona (100 g)
- Cebula (50 g)
- Marchew (45 g)
- Cykoria (40 g)
- Pietruszka korzeń (40 g)
- Masło klarowane ghee (30 g)
- Czosnek (10 g)
- Tymianek (świeży) (3 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Tagliatelle z marchewki i cukinii
Przy pomocy obieraczki, obieramy marchewkę i cukinię tworząc warzywny makaron tagiatelle Na rozgrzanej patelni, roztapiamy masło z przyprawami. Po chwili dodajemy warzywa i podsmażamy około 5 minut Po tym czasie, zmniejszamy ogień i wbijamy na…
WIĘCEJ >Chrupiące skrzydełka
Skrzydełka myjemy i układamy w misce Wszystkie składniki na marynatę mieszamy razem Wlewamy do miski ze skrzydełkami Odstawiamy na kilka godz. do lodówki Po czasie marynowania, nagrzewamy piekarnik do temp. 200 st. C Pieczemy skrzydełka…
WIĘCEJ >Meksykańska sałatka z kurczaka
Pierś z kurczaka gotujemy ok. 20-30 minut, a następnie po wystudzeniu kroimy w kostkę. Cebulę drobno siekamy. Papryki i pomidora kroimy w kostkę. W miseczce przygotowujemy sos, łącząc: majonez, sok z cytryny, chilli, kmin, sól…
WIĘCEJ >Chłodnik z botwinki, kalarepy, marchewki i rzodkiewki
Botwinę, rzodkiewki, marchewkę i kalarepę umyć, zetrzeć na tarce. Przełożyć do garnka, zalać wodą ilość taka, aby przykryć warzywa. Gotować przez 5 minut pod przykryciem. Wywar schłodzić. Dodać pokrojony koperek, sól, pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy…
WIĘCEJ >