fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pieczony dorsz na warzywach duszonych w mleku kokosowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd6f4120d-20cd-4cf6-aa6d-66a8c6dd1cbc-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Pieczony dorsz na warzywach duszonych w mleku kokosowym

Przygotowanie

  • Rybę solimy i pieprzymy
  • Kładziemy na naczyniu żaroodpornym
  • Na górę kładziemy łyżkę masła klarowanego
  • Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika
  • Pieczemy 20 minut
  • Marchew i pietruszkę obrać i pokroić w paski
  • Cebulę i czosnek obrać i pokroić w piórka lub półksiężyce
  • Cukinię kroimy w paski
  • Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła i smażymy wszystkie warzywa przez 3-4 minuty
  • Solimy, pieprzymy
  • Warzywa zalewamy mlekiem kokosowym i gotujemy 5 minut

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego nie dodajemy pieprzu czarnego. Więcej informacji na ten temat znajduje się w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się nasze propozycje przyrządzenia dorsza – koniecznie wypróbuj.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 12
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 200 g dorsza
  • ½ marchewki (30 g)
  • ½ pietruszki (40 g)
  • ⅓ cukinii (100 g)
  • ½ cebuli (50 g)
  • ½ szklanki mleka kokosowego (125 ml)
  • 2 ząbki świeżego czosnku (10 g)
  • 2 łyżki masła klarowanego Ghee lub oleju kokosowego (30 g)
  • ½ cykorii (40 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • 1 gałązka świeżego tymianku (ok. 8 g)

Potrzebny sprzęt

Naczynie żaroodporne, Patelnia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Ciasto bananowo – gruszkowe z lukrem kokosowym, babka

Włączamy piekarnik na 180 st. C Blaszkę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia Rozpuszczamy masło w małym garnuszku (ma się tylko rozpuścić a nie zagotować) Jajka wybijamy do kielicha blendera dodajemy miód, sodę i zaczynamy…

WIĘCEJ >

Chrzanowe purée z kalafiora z chipsami z jarmużu

Puree z kalafiora:  Płuczemy kalafiora, dzielimy na mniejsze części i gotujemy w osolonej wodzie przez około 20 minut.  Dokładnie odsączamy z wody. To bardzo ważna czynność, która zapewni odpowiednią gęstość puree.  W garnku lub naczyniu…

WIĘCEJ >

Schab nadziewany sarną, pieczarkami i cebulą

Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Pieczarki kroimy w półplastry Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu i podsmażamy cebulę z czosnkiem przez 3 min Mięso mielone wkładamy do miski i dodajemy zawartość patelni Lekko…

WIĘCEJ >

Owoce morza w warzywnym sosie

Warzywa kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie Dodajemy passatę pomidorową i przyprawy Dusimy Po 10 minutach dodajemy owoce morza i mleko kokosowe Dusimy przez kolejne 10 minut, po czym podajemy

WIĘCEJ >