fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pieczony dorsz na warzywach duszonych w mleku kokosowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd6f4120d-20cd-4cf6-aa6d-66a8c6dd1cbc-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Pieczony dorsz na warzywach duszonych w mleku kokosowym

Przygotowanie

  • Rybę solimy i pieprzymy
  • Kładziemy na naczyniu żaroodpornym
  • Na górę kładziemy łyżkę masła klarowanego
  • Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika
  • Pieczemy 20 minut
  • Marchew i pietruszkę obrać i pokroić w paski
  • Cebulę i czosnek obrać i pokroić w piórka lub półksiężyce
  • Cukinię kroimy w paski
  • Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła i smażymy wszystkie warzywa przez 3-4 minuty
  • Solimy, pieprzymy
  • Warzywa zalewamy mlekiem kokosowym i gotujemy 5 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 12
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Dorsz atlantycki (świeży) (200 g)
  • Mleko kokosowe (125 ml)
  • Cukinia zielona (100 g)
  • Cebula (świeża) (50 g)
  • Marchew (świeża) (45 g)
  • Cykoria (40 g)
  • Pietruszka korzeń (40 g)
  • Masło klarowane ghee (30 g)
  • Czosnek (świeży) (10 g)
  • Tymianek (świeży) (3 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia, Piekarnik, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zapiekane warzywa

Wszystkie warzywa kroimy według uznania i przyprawiamy czym uważamy lub mamy ochotę . Następnie polewamy olejem kokosowym i przekładamy do naczynia żaroodpornego, mieszamy i wkładamy do nagrzanego piekarnika na około 1 godzinę. Po tym czasie wyjmujemy, a przed…

WIĘCEJ >

Zupa imbirowo-szpinakowa z kurczakiem

Kurczaka kroimy w paski lub w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Imbir obieramy i drobno kroimy/siekamy W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy kurczaka i zasmażamy 2 –3 min Dodajemy cebulę z czosnkiem…

WIĘCEJ >

Muffiny jajeczne

obieramy warzywa marchew i pietruszkę trzemy na tarce, seler kroimy w drobne półksiężyce cebulę i czosnek kromy w kostkę na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy cebulę z czosnkiem podsmażamy 2-3 min dodajemy starte warzywa i…

WIĘCEJ >

Fajita z karkówki

Mięso i papryki kroimy w kawałki Układamy w misce, dodajemy przyprawy, limonkę i sól Odstawiamy do lodówki na co najmniej pół godz., tak by mięso i warzywa się zamarynowały Dusimy na rozgrzanym tłuszczu przez około…

WIĘCEJ >