fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pieczony dorsz na warzywach duszonych w mleku kokosowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd6f4120d-20cd-4cf6-aa6d-66a8c6dd1cbc-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Pieczony dorsz na warzywach duszonych w mleku kokosowym

Przygotowanie

  • Rybę solimy i pieprzymy
  • Kładziemy na naczyniu żaroodpornym
  • Na górę kładziemy łyżkę masła klarowanego
  • Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika
  • Pieczemy 20 minut
  • Marchew i pietruszkę obrać i pokroić w paski
  • Cebulę i czosnek obrać i pokroić w piórka lub półksiężyce
  • Cukinię kroimy w paski
  • Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła i smażymy wszystkie warzywa przez 3-4 minuty
  • Solimy, pieprzymy
  • Warzywa zalewamy mlekiem kokosowym i gotujemy 5 minut

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego nie dodajemy pieprzu czarnego. Więcej informacji na ten temat znajduje się w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się nasze propozycje przyrządzenia dorsza – koniecznie wypróbuj.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 12
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 200 g dorsza
  • ½ marchewki (30 g)
  • ½ pietruszki (40 g)
  • ⅓ cukinii (100 g)
  • ½ cebuli (50 g)
  • ½ szklanki mleka kokosowego (125 ml)
  • 2 ząbki świeżego czosnku (10 g)
  • 2 łyżki masła klarowanego Ghee lub oleju kokosowego (30 g)
  • ½ cykorii (40 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • 1 gałązka świeżego tymianku (ok. 8 g)

Potrzebny sprzęt

Naczynie żaroodporne, Patelnia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka z komosy ryżowej

Komosę wsypujemy na sito i płuczemy pod zimną bieżącą wodą Przepłukaną komosę wrzucamy do garnka z wrzątkiem i gotujemy 15 minut Przekładamy na sito i przepłukujemy zimną wodą, zostawiamy do odcieknięcia W czasie jak się…

WIĘCEJ >

Ryżanka ze słonecznikiem

Ryż gotujemy w wodzie lub mleku roślinnym (proporcja 1 część ryżu, 4 części płynu) przez około 15 minut lub do pochłonięcia całej wilgoci Całość przelewamy do miseczki, następnie dodajemy garść pestek słonecznika Dla smaku można…

WIĘCEJ >

Pasta z wątróbki z cebulą

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki tłuszczu Wrzucamy cebulę i smażymy 2-3 min Dorzucamy wątróbkę i zmniejszamy gaz Przykrywamy pokrywką (żeby nam nie pryskało) Dusimy 10 min Wyłączamy palnik Czekamy…

WIĘCEJ >

Pasta brokułowo – kokosowa

Gotujemy i odcedzamy brokuł Miksujemy brokuł z wiórkami, doprawiamy sokiem z cytryny, solą i pieprzem Dolewamy oliwy i mieszamy Można dodać natkę pietruszki, koperek itp.

WIĘCEJ >