fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Dorsz w mleku kokosowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce2c54e8a-d022-4fcd-b4ae-34136069b7f8
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Dorsz w mleku kokosowym

Przygotowanie

  • Filety z dorsza solimy i pieprzymy
  • Rozgrzewamy olej na patelni i krótko smażymy filety
  • Ubijamy w misce mleko kokosowe, curry i kurkumę. Wlewamy na patelnię z dorszem, przykrywamy i dusimy 5 minut
  • Obracamy filety i wykładamy na patelnię szpinak. Znów przykrywamy i dusimy 5 minut lub do zagotowania
  • Ściągamy z ognia. Rybę można jeszcze skropić sokiem z limonki

Rady dietetyka

Będąc na protokole autoimmunologicznym (AIP) nie należy używać pieprzu do potraw. Więcej informacji znajduje się w zakładce „Dieta.”

Uwagi

W taki sposób można też przyrządzić krewetki.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 450 g filetu z dorsza
  • 150 g świeżego szpinaku
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • 1 łyżka oleju kokosowego (25 g)
  • 150 ml mleka kokosowego
  • 1 łyżeczka curry (4 g)
  • ½ łyżeczki mielonej kurkumy (2 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Wywar z kurczaka

Do garnka wkładamy kurczaka, zalewamy wodą, solimy, doprowadzamy do wrzenia Następnie gotujemy na wolnym ogniu przez 1,5 -2 godziny Wyjmujemy kurczaka, a wywar odcedzamy. W ten sposób ugotowany kurczak nadaje się do spożycia z warzywami,…

WIĘCEJ >

Szaszłyki z cielęciny z boczkiem i warzywami z grilla

Mielimy mięso Doprawiamy solą i pieprzem Mieszamy przez 2 minuty Formujemy 4 równe kuleczki Boczek kromy w plastry 0,5 cm i kroimy w kwadraty wielkości kulek mięsnych Pieczarki przekrawamy na połówki Bierzemy patyk do szaszłyka…

WIĘCEJ >

Szynka wieprzowa z wolnowaru z sałatką

Szynka: Karkówkę solimy i pieprzymy Wkładamy do pustego i suchego wolnowaru Przykrywamy pokrywką Ustawiamy wolnowar na 8 godzin na opcję low Wyłączamy wolnowar, czekamy aż trochę ostygnie i wkładamy misę z wolnowaru z mięsem do…

WIĘCEJ >

Zapiekanka z cukinii

Warzywa zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Można je dodatkowo posolić i pozostawić na sitku, aby odciekł nadmiar soku. Dodać posiekaną drobno cebulę i pora, jajka, przepuszczony przez praskę czosnek. Składniki wymieszać, doprawić solą, pieprzem…

WIĘCEJ >