fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pieczony dorsz

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c43889747-efdb-41de-8287-6a131d5469f2
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Pieczony dorsz

Przygotowanie

  • Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni
  • Na patelni rozgrzewamy masło
  • Obsmażamy dorsza z dwóch przez 2 minuty
  • Układamy rybę w naczyniu żaroodpornym i posypujemy solą
  • Na wierzchu układamy plasterek cytryny, pokrojone na pół pomidorki i posypujemy solą
  • Pieczemy przez 20 minut i podajemy

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywieniowego oraz nietolerancji – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz równie smaczne propozycje podania dorsza.

Autor

Kamila Lipowicz
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 duży filet z dorsza (200 g)
  • 1 ząbek czosnku (7 g)
  • masło ekstra 82% (10 g)
  • sok z cytryny (10 ml)
  • bazylia (1 g)
  • kolendra (1 g)
  • sól (1 g)
  • pieprz (1 g)

Potrzebny sprzęt

Naczynie żaroodporne, Patelnia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Potrawka z bakłażana

Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek. Bakłażana kroimy w kostkę, a pomidorki na połowę. Wrzucamy warzywa na patelnię, chwilę obsmażamy, a następnie podlewamy odrobiną wody. Dodajemy mięso, oregano oraz sól i mieszamy. W razie potrzeby,…

WIĘCEJ >

Mocno rozgrzewający gulasz jagnięcy

Mięso płuczemy, osuszamy za pomocą papierowego ręcznika i kroimy na drobne kawałki. Posypujemy łyżeczką soli himalajskiej. W garnku z grubym dnem rozgrzewamy olej kokosowy. W międzyczasie kroimy drobno czosnek, a cebulę w piórka. Na dosyć…

WIĘCEJ >

Pieczeń wieprzowa z puree z batatów z sałatką z buraczków

Pieczeń:·      Marchew i pietruszkę obrać i pokroić w plastry Cebulę i czosnek obrać i pokroić w półksiężyce Mięso solimy i pieprzymy Rozgrzewamy na patelni łyżkę tłuszczu Obsmażamy mięso po 2 minuty z każdej strony Przekładamy…

WIĘCEJ >

Burger wieprzowy z warzywami

Mięso solimy, pieprzymy, mieszamy, formujemy burgera Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w piórka Marchew, pietruszkę i seler obieramy i kroimy w cienkie paski Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Smażmy mięso z każdej strony po 6-8 min…

WIĘCEJ >