fbpx
logo
Szukaj
open close

Sałata rzymska z pieczonym dorszem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz24-2-4
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Sałata rzymska z pieczonym dorszem

Przygotowanie

  • Rybę kładziemy w naczyniu, lekko solimy i pieprzymy
  • Dodajemy tłuszcz
  • Pieczemy w piekarniku przez 20 min w temp. 180 st. C
  • Sałatę układamy na talerzu
  • Pomidory kroimy w paski lub na pół i układamy na sałacie
  • Pomarańcz obieramy i kawałki układamy na sałacie
  • Na wierzchu kładziemy upieczonego dorsza
  • Polewamy sosem vinaigrette

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz przepis na chleb gryczany, który może podłużyć jako dodatek do potrawy.

W tym przepisie możesz użyć dowolnej, ulubionej sałaty.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Sałata rzymska (140 g)
  • Pomarańcza (120 g)
  • Dorsz atlantycki (świeży) (100 g)
  • Pomidor suszony (40 g)
  • Sos vinaigrette (40 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Piekarnik, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Chleb gryczany na zakwasie – własnej roboty

Kaszę płuczemy na sicie pod strumieniem bieżącej zimnej wody Przekładamy kaszę do garnka, w taki sposób, żeby poziom był centymetr (…)

WIĘCEJ >

Sos vinaigrette

Oliwę wlać do naczynia które ma minimum litr pojemności Koperek i pietruszkę pokroić nożem, żeby blender miał łatwiej (nie musi (…)

WIĘCEJ >

Sos vinaigrette z granatów

Granat kładziemy przecięta stroną na dłoni Rękę z granatem wkładamy do miski/garnka i drewnianą łyżką uderzamy w skórę granatu, żeby (…)

WIĘCEJ >