fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałata rzymska z pieczonym dorszem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz24-2-4
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Sałata rzymska z pieczonym dorszem

Przygotowanie

  • Rybę kładziemy w naczyniu, lekko solimy i pieprzymy
  • Dodajemy tłuszcz
  • Pieczemy w piekarniku przez 20 min w temp. 180 st. C
  • Sałatę układamy na talerzu
  • Pomidory kroimy w paski lub na pół i układamy na sałacie
  • Pomarańcz obieramy i kawałki układamy na sałacie
  • Na wierzchu kładziemy upieczonego dorsza
  • Polewamy sosem vinaigrette

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz przepis na chleb gryczany, który może podłużyć jako dodatek do potrawy.

W tym przepisie możesz użyć dowolnej, ulubionej sałaty.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Sałata rzymska (140 g)
  • Pomarańcza (120 g)
  • Dorsz atlantycki (świeży) (100 g)
  • Pomidor suszony (40 g)
  • Sos vinaigrette (40 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Piekarnik, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Truskawki przekładane czekoladowym musem

Daktyle zalewamy wrzątkiem i namaczamy przez około 15 minut. Awokado obieramy ze skórki. Do kielicha blendera wrzucamy po kolei namoczone daktyle, karob, śmietankę kokosową (tylko ściętą część, która wydzieliła się po 24h stania w lodówce)…

WIĘCEJ >

Twarożek ze słonecznika z sałatką jarzynową

Słonecznik 8 godz. wcześniej wsypujemy do jakiegoś pojemnika, zalewamy zimną wodą Następnie (zazwyczaj na drugi dzień rano) odcedzamy słonecznik na sicie Dodajemy wodę z ogórków, pieprz i czosnek Miksujemy blenderem przez 3 – 4 min…

WIĘCEJ >

Frytki z batatów z przyprawami

Bataty obieramy, myjemy i kroimy na frytki o grubości 1-2 cm Umieszczamy w naczyniu i dodajemy oliwę z przyprawami Wszystko dokładnie mieszamy Frytki układamy na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia Pieczemy około 30-40 minut w piekarniku…

WIĘCEJ >

Sałatka z komosy ryżowej

Komosę wsypujemy na sito i płuczemy pod zimną bieżącą wodą Przepłukaną komosę wrzucamy do garnka z wrzątkiem i gotujemy 15 minut Przekładamy na sito i przepłukujemy zimną wodą, zostawiamy do odcieknięcia W czasie jak się…

WIĘCEJ >